Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Λεφτά υπάρχουν και είναι ακόμα 26 Ιουνίου! Σχεδόν μισό δισ. ευρώ έχει δώσει η Πρέμιερ Λιγκ για μεταγραφές

Δεν έχει αρχίσει καλά καλά η θερινή μεταγραφική περίοδος και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν ήδη ξοδέψει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυσή τους.

Δεν έχει αρχίσει καλά καλά η θερινή μεταγραφική περίοδος και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν ήδη ξοδέψει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυσή τους.

Επίσημα, βέβαια, η μεταγραφική περίοδος θα ανοίξει την 1η Ιουλίου, με δεδομένα ότι πολλά συμβόλαια ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντα μήνα.

Κι, όμως, οι αγγλικοί σύλλογοι έχουν αρχίσει πολύ δυναμικά τις κινήσεις τους για την ενίσχυσή τους δαπανώντας ήδη ποσό που φτάνει τα 448 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κανένα άλλο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχουν δοθεί ως τώρα τόσα πολλά χρήματα. Ούτε καν μπορούν να πλησιάσουν την Πρέμιερ Λιγκ!

Είναι ενδεικτικό ότι οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας της Αγγλίας έχουν έξι παίκτες στην πρώτη δεκάδα των πιο ακριβών μεταγραφών: Ντάρβιν Νούνιες, από τη Μπενφίκα στη Λίβερπουλ (75 εκατομμύρια ευρώ), Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ στη Σίτι (60 εκατομμύρια ευρώ), Φάμπιο Βιέιρα από την Πόρτο στην Άρσεναλ (35 εκατομμύρια ευρώ), Ναγιέφ Αγκέρντ από τη Ρεν στη Γουέστ Χαμ (35 εκατομμύρια ευρώ), Μπρέντεν Αάρονσον από Σάλτσμπουργκ στη Λιντς (33 εκατομμύρια ευρώ), Ντιέγκο Κάρλος από τη Σεβίλλη στην Άστον Βίλα (31 εκατομμύρια ευρώ).

Η πιο ακριβή μεταγραφή ως σήμερα είναι αυτή του Ορελιέν Τσουαμενί, για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πληρώσει 80 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό.

 

Αυτά είναι τα ποσά που έχουν δοθεί ως τώρα για μεταγραφές:

Πρέμιερ Λιγκ: 448 εκατομμύρια ευρώ

Serie A: 284 εκατομμύρια ευρώ

Μπούντεσλιγκα: 218 εκατομμύρια ευρώ

Πριμέρα Ντιβιζιόν: 141 εκατομμύρια ευρώ

Ligue 1: 115 εκατομμύρια ευρώ

 

Αυτές είναι οι ομάδες που έχουν δώσει τα περισσότερα χρήματα:

Λίβερπουλ 86 εκαυτομμύρια ευρώ

Ρεάλ Μαδρίτης 80 εκατομμύρια ευρώ

Μάντσεστερ Σίτι 60 εκατομμύρια ευρώ

Λιντς 58 εκατομμύρια ευρώ

Ντόρτμουντ 55 εκατομμύρια ευρώ

Άστον Βίλα 54,5 εκατομμύρια ευρώ

Μπάγερν 50,5 εκατομμύρια ευρώ

Άρσεναλ 45 εκατομμύρια ευρώ

Μαρσέιγ 43 εκατομμύρια ευρώ

Αταλάντα 42 εκατομμύρια ευρώ

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button