Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τα πρώτα ψώνια και η μεταγραφική ατζέντα των «5» της Super League

Αν όπως είχε πει κάποτε ο Καρλ Μαρξ «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», τότε οι μεταγραφές είναι η…μαστούρα των οπαδών. Σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα ποδοσφαιρικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. #slgr #transfernews #ομάδες #aekfc #arisfc #paokfc #paofc #olympiacosfc #season2022_2023

Το SDNA περνάει από τα στρατόπεδα των πέντε «μεγάλων» και καταγράφει τη μέχρι τώρα δραστηριότητά τους στο καλόκαιρινό παζάρι – Οι παίκτες που ανακοινώθηκαν, αυτοί που βρίσκονται για λογαριασμό τους με τις βαλίτσες στο χέρι, καθώς κι εκείνοι που «παίζουν» στο ρεπορτάζ.

Αν όπως είχε πει κάποτε ο Καρλ Μαρξ «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», τότε οι μεταγραφές είναι η…μαστούρα των οπαδών. Σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα ποδοσφαιρικά μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, οι πέντε πιο εμπορικές ομάδες της Super League ανεβάζουν μεταγραφική ταχύτητα και υπάρχει ένα πρώτο (επίσημο) δείγμα γραφής από τα ψώνια τους, με εξαίρεση την ΑΕΚ που δεν έχει κάνει ακόμα…σεφτέ.

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε πως η ΕΠΟ έχει ανακοινώσει την επιμήκυνση της θερινής μεταγραφικής περιόδου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως οι ομάδα θα μπορούν να προσθέτουν παίκτες στο ρόστερ τους μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη, ενώ θα ακολουθήσει το μεταγραφικό…υστερόγραφο για τους ελεύθερους παίκτες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Συνεπώς το μεταγραφικό shopping έχει ακόμα πολύ δρόμο και πολλά είναι αυτά που μπορούν να συμβούν.

Το SDNAπέρασε από τα στρατόπεδα των πέντε «μεγάλων» της Super League και κατέγραψε τη μέχρι τώρα μεταγραφική δραστηριότητά τους, τους παίκτες που βρίσκονται για λογαριασμό τους με τις βαλίτσες στο χέρι καθώς κι εκείνους που «παίζουν» (άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο) στο μεταγραφικό τους ρεπορτάζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εκκίνηση με 3+2 νέα πρόσωπα

Τι κι αν πορεύεται χωρίς αθλητικό – τεχνικό διευθυντή στην μετά – Μοντέστο εποχή; Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναπτύξει καλή μεταγραφική ταχύτητα, με το κοντέρ να γράφει 3+2 προσθήκες νέων παικτών στο ρόστερ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ: Νέα πρόσωπα ο 24χρονος Ισπανός δεξιός μπακ, Αβιλάπου προέρχεται από την Χάντερσφιλντ, ο 19χρονος Τσέχος επιθετικός, Ντένις Αλίγιαγκιτς που άνηκε στην Σλάβια Πράγας και ο 28χρονος Δανός μεσοεπιθετικός, Φίλιπ Ζίνκερναγκελ (φωτ.) της Γουότφορντ που έπαιξε την περασμένη σεζόν με τη μορφή δανεισμού στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Καθ΄οδόν για τον Πειραιά βρίσκεται ο Σίμε Βρσάλικο. Ο 30χρονος Κροάτης δεξιός μπακ με την σπουδαία καριέρα σε Εθνική Κροατίας (52 ματς – 8 ασίστ) και τις θητείες σε Ατλέτικο Μαδρίτης (100 ματς / 3 γκολ / 10 ασίστ), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (96 ματς / 1 γκολ / 14 ασίστ), Σασουόλο (59 ματς / 8 ασίστ), Τζένοα (23 ματς / 2 ασίστ), Ίντερ (13 ματς / 2 ασίστ), έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Πρόβες με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας πραγματοποιεί ο 27χρονος Μαυριτανός επιθετικός, Αμπουμπακάρ Καμαρά,δεδομένης της συμφωνίας που έχει «κλειστεί» με τον Άρη για την μετακόμιση του ποδοσφαιριστή στο Ρέντη.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ»: Μεγάλος μεταγραφικός στόχος των Πειραιωτών ο 28χρονος Βραζιλιάνος χαφ, Γκουστάβο Σκάρπα που ωστόσο έχει συμβόλαιο με την Παλμέιρας και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εσχάτως, στην Πορτογαλία προσθέτουν στο «κάδρο» του Ολυμπιακού και τον 32χρονο μεσοεπιθετικό της Μπενφίκα, Πίτσι.

ΠΑΟΚ: Φουλαριστός στη μεταγραφική…πίστα

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι πηγαίνει ο ΠΑΟΚ στη μεταγραφική…πίστα του φετινού καλοκαιριού. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν αλλάξει επισήμως δαχτυλίδια με τέσσερις παίκτες κι ακολουθούν άλλοι τρεις που είναι «κλεισμένοι».

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ: Ο 27χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ, Ράφα Σοάρες προερχόμενος από την Βιτόρια Γκιμαράες, ο επίσης Πορτογάλος 21χρονος μεσοεπιθετικός, Τιάγκο Ντάντας (φωτ.) που ήρθε από την Μπενφίκα, ο 22χρονος Ουρουγουανός μέσος, Νικολάς Κουαλιάτα (Μοντεβιδέο Γουόντερερς) και ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός Γιάννης Κάργας από τον ΠΑΣ, αποτελούν το «καρέ» των παικτών που έχει ανακοινώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Ο 22χρονος Κροάτης τερματοφύλακας, Ντομινίκ Κοτάρσκι βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη κι είναι καθαρά θέμα χρόνου η ανακοίνωση της μεταγραφής του.

Κλεισμένη συμφωνία υπάρχει με τον 27χρονο Νορβηγό στόπερ, Ιβάν Νάσμπεργκ και απομένει η λήξη του συμβολαίου του με την Βαλερένγκα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την μετακόμισή του στην Θεσσαλονίκη.

Το τιμόνι προς την Τούμπα έχει στρίψει και ο 21χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, Αντρέ Ρικάρντο αποχωρώντας από τη Φαμαλικάο.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ»: Εδώ και αρκετές ημέρες, το όνομα του Κάλεντ Νάρεϊ φιγουράρει στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ, καθώς οι Θεσσαλονικείς έχουν στοχεύσει στην περίπτωσή του, επιθυμώντας να «ντύσουν» στα ασπρόμαυρα τον 27χρονο Γερμανό (με καταγωγή από το Τόγκο) εξτρέμ της Φορτούντα Ντίσελντορφ.

Έπειτα από το «πάγωμα» της περίπτωσης του Τάσου Δώνη, εξετάζεται ο 26χρονος εξτρέμ της Ζούλτε Βάρεγκεμ, Ζαν Λουκ Ντομπέ.

ΑΡΗΣ: «Σεφτέ» με τον Πίρσμαν

Σε πολλά και διαφορετικά…μέτωπα κινείται ο Άρης, έχοντας ανοίξει το «χορό» των μεταγραφών με…άρωμα Super League.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ: Ο Μάρβιν Πίρσμαν (φωτ.) αποτέλεσε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη για το φετινό καλοκαίρι. Ο Βέλγος αριστερός μπακ, έπειτα από δύο χρόνια θητείας στον ΠΑΣ Γιάννινα, ακολούθησε το δρομολόγιο «Ζωσιμάδες» – «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Ο 24χρονος Σενεγαλέζος μέσος, Πάπε Σέικ Ντιόπ έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο κι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ»: Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε προχωρημένεσς συζητήσεις – όπως αποκάλυψε το SDNA –  με τον 27χρονο Ισπανό δεξιό μπακ. Λούκας Αϊχάδο της Οβιέδο, ενώ «σκαλίζουν» την υπόθεση του Τούρκου, διεθνούς επιθετικού, Τσενκ Τοσούν.

Ο 23χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, Μάξι Λοβέρα είναι πιθανόν να έρθει στο Χαριλάου ώς έμψυχο αντάλλαγμα στο πλαίσιο της μεταγραφής του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ολυμπιακό.

Ανοιχτό κανάλι υπάρχει με την Σπόριτνγκ Λισαβόνας για τον 22χρονο Πορτογάλο εξτρέμ, Ραφαέλ Καμάτσο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μεταγραφές με…άρωμα SuperLeague

Οι «πράσινοι» σήκωσαν μεταγραφικά μανίκια κι έφεραν για αρχή στο Κορωπί δύο σουπερλιγκάτους παίκτες (Λοντίγκιν, Γκάνεα) ενώ έπεται συνέχεια.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ:

Ο Γιούρι Λοντίγκιν έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Κάτοικος Super League παραμένει και ο Ρουμάνος αριστερός μπακ, Κριστιάν Γκάνεα που αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στον Άρη και συνεχίζει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Επί του παρόντος δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ πως υπάρχει κάποια μεταγραφή στα σκαριά, ή για να γράψουμε διαφορετικά παίκτης που έχει «κλείσει» και μπήκε το νερό στ΄αυλάκι για την μετακόμισή του στο Κορωπί.  

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ»: Ο 27χρονος χαφ, Ντομίνγκο Μπλάνκο έμεινε ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε και κυκλοφορεί πολλές ημέρες στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», αν και τις τελευταία έχει…ξεθυμάνει με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή να παρουσιάζεται πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ατλέτικο Μινέιρο.

AEK: Σεφτέ (; ) με Γκατσίνοβιτς

Hμεταγραφική μηχανή είναι αναμμένη στην Ένωση, χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχει τελειωμένο μεταγραφικό deal, σε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι με νέα πρόσωπα στον πάγκο και το οργανόγραμμα των «κιτρινόμαυρων» και με φόντο την επερχόμενο είσοδο στο νέο γήπεδο της ομάδας.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ: Καμία νέα προσθήκη δεν υπάρχει – για την ώρα – στο ρόστερ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Η ΑΕΚ προκύπτει πως βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με την Χόφενχαϊμ για την απόκτηση του 27χρονου Σέρβου Σέρβου μέσου, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που έπαιξε για έξι μήνες ως δανεικός στον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ»:  Ο 29χρονος μέσος Γενς Γιόνσον ήρθε για ένα διήμερο και ξεναγήθηκε στις ομορφιές της Αθήνας μαζί με τη σύζυγό του. Ο Δανός θα απαντήσει εντός των προσεχών ημερών στην ΑΕΚ που συγχρόνως, διατηρεί ανοιχτή γραμμή με την Θέλτα για την απόκτηση του 26χρονου διεθνούς Μεξικανού μεσοεπιθετικού, Ορμπελίν Πινέδα.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button