ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Όλα καλά με το χειρουργείο του Σασί!(pic)

Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ο Τυνήσιος σέντερ φορ του ΠΑΣ Λαμία, Ισμαΐλ Σασί.

Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ο Τυνήσιος σέντερ φορ του ΠΑΣ Λαμία, Ισμαΐλ Σασί.

Σήμερα το πρωί ο Τυνήσιος σέντερ φορ του ΠΑΣ Λαμία, Ισμαΐλ Σασί πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, έτσι ώστε να διορθωθεί η ζημιά που αποκόμμισε από τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μέσω instagram, όλα πήγαν καλά και όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, ο ίδιος είναι αρκετά καλά και ψυχολογικά και πλέον μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του.

Θυμίζουμε πως ο Σασί έπαθε ολική ρήξη συνδέσμων στην ποδοκνημική και θα παραμείνει εκτός για περίπου 2,5 μήνες.

Την εγχείρηση του ποδοσφαιριστή ανέλαβε ο εξαιρετικός ορθοπαιδικός , Μανώλης Παπακώστας, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και γιατρός της ομάδας του ΠΑΟΚ.

To who is who 

Ο ορθοπαιδικός Μανώλης Παπακώστας αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1993. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας του ορθοπαιδικού το 2004 και δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα έκτοτε. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας, και αργότερα, παρακολούθησε πολλά διεθνή συνέδρια και σεμινάρια στο πεδίο της ορθοπαιδικής αθλητιατρικής, έχοντας τιμηθεί με εθνικές και διεθνείς υποτροφίες (Berlin, Potsdam, Herne, Sheffield and EFSMA traveling fellowship). Η εργασία του για τις συνδεσμικές κακώσεις της ποδοκνημικής τιμήθηκε με το βραβείο Einjar Ericsson της παγκόσμιας αθλητιατρικής συνομοσπονδίας (FIMS Award) το 2002. Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την εργασία του για την θεραπεία των μεγάλων χόνδρινων και οστεοχόνδρινων βλαβών του γόνατος με αυτόλογα καλλιεργημένα χονδροκύτταρα (MACI).

Είναι μέλος της ICRS (International Cartilage Repair Society) από το 2005 (ένας από τους πρώτους 2 Έλληνες), μέλος επιτροπών (Publication & Communication committee 2010 – 2014 και Fellowship, Scholarship & Research Grand 2015 – 2016) και τώρα μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου ως πρόεδρος της επιτροπής Υποτροφιών και Έρευνας (2016 – ). Είναι επίσης μέλος της υγειονομικής επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) και της επιτροπής για τις βλάβες του χόνδρου της Ευρωπαικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και αθλητικών κακώσεων  (ESSKA) (2016 – ). Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας «Γεώργιος Νούλης» και από το 2016 ειδικός γραμματέας.

Μαζί με τους συνεργάτες του κους Γιάννη Τερζίδη και Άρη Σιδερίδη στο ορθοπαιδικό κέντρο TheMIS οργάνωσαν και «τρέχουν» εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους ορθοπεδικούς, το πρώτο στην Ελλάδα, αναγνωρισμένο από την παγκόσμια εταιρεία αρθροσκοπικής χειρουργικής και Αθλητιατρικής ορθοπαιδικής ISAKOS. Περισσότεροι από 12 νέοι Ορθοπαιδικοί και φυσίατροι έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα, και πολλοί από αυτούς είναι πλέον ιατροί ομάδων.

Το αθλητικό του παρελθόν σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο (110m εμπόδια και δέκαθλο) οδήγησαν σε μεγαλύτερη εστίαση στην πρόληψη και αποκατάσταση των αθλητικών τραυματισμών, κυρίως μυϊκών, τενόντιων και του γόνατος και ποδοκνημικής, με περαιτέρω εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των βλαβών του αρθρικού χόνδρου, όπου θεωρείται key opinion leader σε διεθνές επίπεδο.

Έχει θητεύσει ως επικεφαλής ιατρός σε επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες ήδη από το 2000, και σύμβουλος ορθοπαιδικός σε διάφορες ομάδες και αθλητικές ομοσπονδίες, έχοντας αναμειχθεί ενεργά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 και 2008.

Τα τελευταία 20 έτη έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία Αθλητιατρικής και Ορθοπαιδικής Αθλητιατρικής (7), δημοσιεύσει σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά (6) και παρουσιάσει περισσότερες από 150 εργασίες και διαλέξεις ως καλεσμένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, στους τομείς της εξειδίκευσής του (Χόνδρινες βλάβες, Αρθροσκόπηση και Αθλητικές Κακώσεις).

Διαβάστε επίσης

Back to top button