Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Έγραψε ξανά ιστορία ο Βιεϊρίνια, στο top10 των συμμετοχών στον ΠΑΟΚ!

Ιστορικό ήταν για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια το χθεσινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, καθώς ο αρχηγός έφτασε τις 300 συμμετοχές με τον δικέφαλο στο στήθος και μπήκε στο σχετικό «ασπρόμαυρο» top10.

Ιστορικό ήταν για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια το χθεσινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, καθώς ο αρχηγός έφτασε τις 300 συμμετοχές με τον δικέφαλο στο στήθος και μπήκε στο σχετικό «ασπρόμαυρο» top10.

Άλλο ένα ματς-ορόσημο για τον Αντρέ Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό ντέρμπι του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Άρη στην Τούμπα για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League, o εμβληματικός αρχηγός έφτασε τις 300 συμμετοχές με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις και μπήκε στο σχετικό «ασπρόμαυρο» top10.

 

Συγκεκριμένα, έχει τον ίδιο αριθμό αγώνων με τον Γιώργο Σκαρτάδο, ο οποίος αγωνίστηκε για δέκα χρόνια με τους Θεσσαλονικείς. Πιο πάνω, στην 8η και στην 7η θέση είναι ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο Κυριάκος Αποστολίδης με 313 και 315 συμμετοχές, αντίστοιχα. Στην κορυφή, βέβαια, είναι ο σπουδαίος Γιώργος Κούδας με 565 αγώνες με τον ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια, ο οποίος είναι πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, τρίτος ξένος στα γκολ (49) πίσω από Γκουερίνο και Πρίγιοβιτς, αν παίξει και του χρόνου θα γίνει γηραιότερος που έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ μετά τον Κώστα Χαλκιά που βρίσκεται τώρα στη σχετική κορυφή.

Η πορεία του Πορτογάλου χωρίζεται σε δύο θητείες. Από το 2008, όταν αποκτήθηκε ως δανεικός από την Πορτο και την επόμενη σεζόν έγινε κίνηση για την μονιμοποίησή του στην ομάδα, μέχρι το 2012 που έφυγε για να αγωνιστεί στη Γερμανία με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ που έδωσε 4 εκατ. ευρώ στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Η επιστροφή του έγινε το καλοκαίρι του 2017 και κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος (2019) και τριών Κυπέλλων (2018, 2019, 2021) σε 171 συμμετοχές από τον Σεπτέμβριο του 2017, έχοντας μάλιστα και τη ρήξη χιαστού στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΛ.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button