ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Καζναφέρης: «Στόχος της Ρεάλ ήταν να πάρει το Champions League και το πήρε. Στόχος της Λαμίας ήταν να σωθεί και σώθηκε»

Ο Γιώργος Καζναφέρης μίλησε για όλους και για όλα ενώ ενώ σχολίασε το πως επέστρεψε στη Λαμία αλλά και για την κατάσταση που βρήκε στον ΠΑΣ.

Ο Γιώργος Καζναφέρης μίλησε για όλους και για όλα ενώ ενώ σχολίασε το πως επέστρεψε στη Λαμία αλλά και για την κατάσταση που βρήκε στον ΠΑΣ.

Αν θέλετε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Καζναφέρη στο gazzetta.gr πατήστε εδώ

Ακολουθεί το κομμάτι που αναφέρεται στον ΠΑΣ Λαμία:

«Η Λαμία ήρθε ενώ είχα αποφασίσει να κάτσω και το καλοκαίρι να φύγω από το χώρο του ποδοσφαίρου»

Και στη Λαμία δεχτήκατε να δουλέψετε κόντρα σε όλα τα στοιχήματα.

«Ήταν μία τρέλα. Είχα αποφασίσει να ξεκουραστώ. Με τον Πανουργιά είχαμε κρατήσει μια καλή σχέση παρά τη βραχυπρόθεσμη συνεργασία που είχαμε. Αν έχετε παρατηρήσει σε όλες τις ομάδες πάω και δεύτερη φορά. Στην πρώτη μου θητεία είχαμε κάποιες αντιπαραθέσεις. Επρεπε να μείνει ή να φύγει ο Χάβος ή ο Κασναφέρης. Τελικά, έφυγε ο Κασναφέρης και βγήκε σε καλό, η ομάδα πήγε πολύ καλά. Σε όλες τις ομάδες πάω και δεύτερη φορά, ενώ όλοι με λένε αντιδραστικό. Ο Κομπότης έλεγε “ήρθε ο τρελός”. Στην πορεία λένε όλοι ότι ο τρελός έχει κάπου δίκιο, ας τον πάρουμε πάλι.

Ενώ λοιπόν έχω αποφασίσει να κάτσω και το καλοκαίρι να φύγω από το χώρο, σκάει ένα τηλεφώνημα από τον Πανουργιά: “Ελα σε παρακαλώ πίσω, κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα. Πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα”. Μου είπαν και κάποιοι φίλοι “ο Πανουργιάς είναι φίλος, πήγαινε να βοηθήσεις” κι έτσι δέχτηκα. Πήραμε το ρίσκο».

 ο Κασναφέρης δεν θα στηρίξει τον προπονητή του; Και συνήθως το πρόβλημά μου με όλους τους προέδρους ποιο είναι; Ότι στηρίζω τους προπονητές. Μα αν ο τεχνικός διευθυντής κι ο team manager δεν στηρίξει τον συνεργάτη του, ποιον θα στηρίξει; Τον πρόεδρο; Οι πρόεδροι έχουν διώξει τον προπονητή που παίρνουν από την πρώτη μέρα, αυτό είναι δεδομένο».

Νομίζω ότι και στον Ιωνικό είχε γραφτεί ότι «ο Κασναφέρης θέλει τον Παράσχο».

«Κατ’ αρχάς δεν έχουμε “παντρευτεί” με τον Παράσχο και στον Ιωνικό δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Δεν πάμε αυτοκόλλητοι, δεν πάμε μαζί. Αν το φέρει η συγκυρία καλώς να συνεργαστούμε. Είμαστε δύο άνθρωποι που έχουμε συνεργαστεί, ξέρει ο ένας τα χνώτα του άλλου και συνεργαζόμαστε καλά».

«Στόχος της Ρεάλ ήταν να πάρει το Champions League και το πήρε. Στόχος της Λαμίας ήταν να σωθεί και σώθηκε»

Πάμε πάλι στη Λαμία.

«Ναι, έγινε το τηλεφώνημα του Πανουργιά, παίρνουμε τον Φέστα και πάμε στη Λαμία. Το περιτύλιγμα μας έλεγε ότι είναι κάποιοι καλοί παίκτες, κάποια καλά ονόματα και ότι εύκολα θα μπορέσουμε να τη συνεφέρουμε. Στην πορεία είδαμε όμως ότι κάτι δεν πήγε καλά όλη τη χρονιά. Μια ομάδα που είχε επτά συνεχόμενες ήττες, έπρεπε να αντιστρέψει αυτήν την πορεία. Άρα ο στόχος ήταν να πάμε στο μπαράζ και δεν ήταν και δεδομένο, γιατί ο Απόλλωνα ήταν στην ανιούσα και εμείς στην κατιούσα. Ο δεύτερος στόχος και λίγο πιο μακρινός ήταν μήπως και πιάσουμε τον Ατρόμητο. Δυστυχώς, ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων δεν μας βόλεψαν στα play out. Σε εννιά ματς όμως αυτή η ομάδα πήρε 12 βαθμούς. Δεν είναι εύκολο όταν πηγαίνεις κάπου τέλη Μαρτίου και βρίσκεις ένα διαμορφωμένο ρόστερ, χωρίς να κάνεις μεταγραφές και έχοντας παίκτες όπως ήταν ήδη προπονημένοι. Εσύ προσπαθείς να πάρεις τα μέγιστα και να αλλάξεις. Εκαναν κάποιοι κριτική ότι η ομάδα δεν έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δεκτό. Εμείς όμως δεν πήγαμε να το παίξουμε ωραίοι αλλά να σώσουμε την κατάσταση. Το πρώτο πράγμα που κοιτάξαμε ήταν να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και να βάλουμε 1-1,5 γκολ μπροστά, γιατί ο μέσος όρος των γκολ μπροστά της ομάδας ήταν 0,7 γκολ/ματς και 1,4 γκολ/ματς πίσω.

Ο στόχος ήταν να μαζευτούμε αμυντικά κι ό,τι βάλουμε μπροστά. Αυτό μας βοήθησε στην Τρίπολη, στον Απόλλωνα και με τον Ατρόμητο. Πάμε στα ματς των μπαράζ. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που χτίστηκε για να παίξει ποδόσφαιρο και να φτιάξει φάσεις. Η Βέροια έκανε 20 νίκες παίζοντας ποδόσφαιρο. Και εσύ ήσουν μια ομάδα που έπαιζε αντάρτικο, είχες γαλουχηθεί να κλέψεις τα αποτελέσματα. Και λένε “δεν έπαιξες καλό ποδόσφαιρο”. Παίρνουμε το πρώτο ματς σε μια διαβολοβδομάδα. Νικήσαμε τη Βέροια 2-1 που η Βέροια ήταν καλύτερη από εμάς. Εμείς όμως νικήσαμε λόγω εμπειρία, λόγω προσωπικότητας κάποιων παιδιών, λόγω διαχείρισης του αγώνα, λόγω καλού κοουτσαρίσματος. Κι αντί να ήμασταν χαρούμενοι εκείνη την εβδομάδα, οι παρατρεχάμενοι δημιούργησαν ένα κλίμα του στιλ “δεν ήμασταν καλοί”. Αυτό το πράγμα το εισπράττει ο ποδοσφαιριστής, ο προπονητής, ο Κασναφέρης. Και πάμε να παίξουμε το δεύτερο ματς μέσα στη Λαμία με το πιστόλι στον κρόταφο και γι’ αυτό μίλησα για “ελεύθερους σκοπευτές”. Σκέψου να σου σκάσει η βόμβα στα χέρια σου. Ούτε στον περιφερειακό δεν θα μπορούσες να βγεις για να φύγεις τρέχοντας από τη Λαμία. Άρα η Βέροια έχοντας χάσει στο πρώτο ματς, ήρθε χωρίς άγχος να μας βάλει ένα γκολ και να μας κλείσει το σπίτι. Στο ημίχρονο μιλήσαμε στα παιδιά αλλάξαμε την εικόνα και λειτούργησε αυτό. Άρα έχω να πω ένα μπράβο στον Φέστα και στους ποδοσφαιριστές. Όταν πήγαμε εκεί δεν είπαμε ότι θα κάνουμε την ομάδα Μπαρτσελόνα, είπαμε ότι θα την σώσουμε.

Και θα πω και κάτι εδώ που θα μείνει. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Σίτι για 85′ τσαλαπάτησε τη Ρεάλ, δεν υπήρχε Ρεάλ. Από το 85′ μέχρι το 115′ έβαλε τρία γκολ όμως. Άρα ο Αντσελότι θα πρέπει να είναι αποτυχημένος και η Ρεάλ στεναχωρημένη. Η Λίβερπουλ στον τελικό την πάτησε τη Ρεάλ. Ετσι δεν είναι; Ο Αντσελότι θα πρέπει να είναι αποτυχημένος σαν τον Φέστα. Μη τρελαθούμε τελείως. Ο στόχος ήταν η Ρεάλ να πάρει το Champions League και το πήρε, με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Αυτό έγραψε η ιστορία. Ετσι έγραψε κι η ιστορία: Ο Φέστα κι οι παίκτες του έσωσαν την Λαμία. Μη τρελαθούμε. Και γι’ αυτό είπα ότι ο Φέστα έβαλε τη μούρη του στα σκατά».

Η σεζόν 2022-2023 τί θα γράψει;

«Συνεχίζω στη Λαμία όπως ξέρετε και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία μου ομάδα. Για να φτάσει η Λαμία σ’ αυτό το σημείο σημαίνει ότι έχει κάνει κάποια λάθη. Η αυτοκριτική μας έχει γίνει από τον μεγαλομέτοχο και απ’ όλους. Θα μείνω λοιπόν για να βοηθήσω να αλλάξουν 5-10 πράγματα στο κομμάτι στελέχωσης, οργάνωσης, διοίκησης της ομάδας. Να γίνουν κάποια πράγματα πιο επαγγελματικά και να έχουμε μια πιο άνετη παραμονή. Πέρυσι, εκεί που η Λαμία πήγε να πέσει, συζητούσαν ότι η ομάδα πάει να βγει Ευρώπη. Ξαφνικά, σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Μια ομάδα που τρία χρόνια τον Οκτώβριο-Νοέμβριο πάει να πέσει και σώζεται στο τέλος, ξαφνικά να πάει για Ευρώπη. Δεν γίνονται αυτά. Πρέπει να μπουν οι υποδομές, να τελειώσεις 2-3 χρονιές 7ος-10ος και φέτος να σωθούμε εύκολα, έτσι ώστε να μην γίνει ασανσέρ η ομάδα. Ο Παπαϊωάννου αγαπάει την ομάδα, βάζει λεφτά και έχει μάθει από τα λάθη του. Είναι ένας άνθρωπος που έχει όραμα και όρεξη για να εξελίξει την ομάδα. Με εμπιστεύεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα και θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά. Είμαι υποχρεωμένος να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη στα μέγιστα, τόσο σ’ αυτόν όσο και στους άμεσους συνεργάτες της ΠΑΕ. Με την στήριξη του κόσμου μπορούμε να κάνουμε την Λαμία μια πολύ ποιοτική ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Back to top button