Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Κοντά στην παραμονή ο Μάικ Τζέιμς!

Οι «πράσινοι» έχουν βάλει μπροστά τον σχεδιασμό της νέας σεζόν και όπως προέκυψε μετά την κατάκτηση του νταμπλ, ο Τσάβι Πασκουάλ ζήτησε να μείνει ως έχει ο βασικός κορμός των παικτών που έφεραν τις δύο κούπες στον σύλλογο τη φετινή σεζόν. Έτσι, το «τριφύλλι» κατέθεσε πρόταση στον Μάικ Τζέιμς για να τον κρατήσει στο δυναμικό του και τη νέα χρονιά.

Οι πληροφορίες του SDNA κάνουν λόγο για πρόταση για διετές συμβόλαιο, με σημαντικά αυξημένες αποδοχές. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να κάνουν την υπέρβαση κρατώντας τον 27χρονο Αμερικανό «εκρηκτικό» γκαρντ στο ΟΑΚΑ και τη δεδομένη χρονική στιγμή οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά σε συμφωνία, παρά σε διακοπή της συνεργασίας τους.

Βέβαια, το εντυπωσιακό είναι το πώς άλλαξε το κλίμα για τον Τζέιμς μέσα σε λίγες μέρες. Μετά την ιστορία με το πούλμαν και την άρνησή του να επιβιβαστεί σε αυτό οι μέρες του στα «πράσινα» ήταν μετρημένες. Ωστόσο, το εντυπωσιακό τελείωμα της σεζόν, η συνέπεια που έδειξε στα πλέι οφ, το γεγονός ότι βγήκε πρώτος σκόρερ των τελικών (60π.), αλλά και η… μετάλλαξή του για το καλό της ομάδας, γύρισαν ολοκληρωτικά την κατάσταση!

Το πιο σημαντικό είναι πως ο Καταλανός προπονητής τον θεωρεί κομβικό κομμάτι του «πράσινου» παζλ, έναν αθλητή που αλλάζει τις ισορροπίες στη θέση των γκαρντ με την ταχύτητά του. Ο Πασκουάλ έχει βρει το… κουμπί του, πράγμα που φάνηκε στους τελικούς, στους οποίους είδαμε έναν άλλον παίκτη, που ήταν καθοριστικός μέσα από την ομαδική λειτουργία.

«Ήταν εξαιρετικός στην Euroleague. Είναι ένας παίκτης που επίσης μπορεί να κάνει ένα – δύο βήματα προς τα μπροστά, για να είναι ακόμα καλύτερος. Είναι νέος και ως πόιντ γκαρντ βελτιώνεται ακόμα πιο εύκολα πιστεύω. Στην Euroleague ήταν πολύ καλός για εμάς. Όμως, οι άνθρωποι πάντα βάζουμε στο μυαλό μας τα αρνητικά. Σίγουρα, τελείωσε τη σεζόν με τον ιδανικό τρόπο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα ήταν εξαιρετικός όλη τη χρονιά. Ίσως είναι ο παίκτης που βελτιώθηκε πιο πολύ κατά τη διάρκειά της», δήλωσε ο 45χρονος προπονητής για την περίπτωση του Τζέιμς στο SDNA, βγάζοντάς το… καπέλο.

Επιπλέον, ο συνεργάτης του Πασκουάλ, Γιώργος Βόβορας, είπε προ ημερών στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»: «Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι ένα παιδί που διακρίνεται στο ένας εναντίον ενός, κάτι που απαιτείται στο σύγχρονο μπάσκετ. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτείς τα στοιχεία του μέσα από το ομαδικό μπάσκετ. Αν αντιληφθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μπορεί να γίνει από τα καλύτερα γκαρντ της Ευρώπης. Θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και να βάλει τη λογική λίγο παραπάνω στο μυαλό του».

Οι παραπάνω δηλώσεις «μαρτυρούν» την εμπιστοσύνη του προπονητικού τιμ στο πρόσωπο του πρώην παίκτη της Μπασκόνια. Άπαντες στον Παναθηναϊκό τον θεωρούν σημαντικό κομμάτι του ρόστερ, ενώ και ο ίδιος θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

Οι εξελίξεις της υπόθεσης αναμένεται να είναι άμεσες, αφού η απάντηση της πλευράς του παίκτη δεν αποκλείεται να δοθεί εντός των επόμενων ωρών…

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button