Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αλέξης Κούγιας: «Θα το πάει μέχρι τέλους ο Μαρινάκης. Η ΑΕΚ ελέγχει την ΕΠΟ”

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα είπε στον αέρα του Over FM ο Αλέξης Κούγιας.

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα είπε στον αέρα του Over FM ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος και παράγοντας της Κορίνθου μίλησε για την κόντρα ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Μπαλτάκο, η οποία θα… τραβήξει πάρα πολύ, ενώ δήλωσε ότι την ΕΠΟ την ελέγχει η ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον αέρα του Over FM:

Για την ΕΠΟ και την ευρύτερη πορεία του κ. Μπαλτάκου: «Έφτασε η ώρα να τελειώσει αυτή η κατάσταση στην ΕΠΟ. Από όλους αυτούς που ήταν στην εκτελεστική επιτροπή της δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο. Αποκορύφωμα τώρα με τον κ. Μπαλτάκο που αν του δώσεις μπάλα θα την πάει στην αστυνομία. Δεν καν τι είναι η μπάλα. Ακόμη και θαλασσόμπαλα δεν ξέρει πως παίζεται. Όταν κατάλαβε ότι μπορεί να βγάλει λεφτά από τον αθλητισμό εγκατέλειψε την δικηγορία και πήγε με τος μέρος της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Ούτε ο Φιλιππούσης έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Στον ΑΝΤ1 ήταν υπάλληλος του κ. Κυριακού και ήταν το παιδί για όλα τα θελήματα και ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος είναι δεξί χέρι του Μελισσανίδη.

Τόσα χρόνια πρόεδρος από την Λίγκα δεν έβγαινε κάποιος που να είχε μεγάλη δύναμη. Ο κ. Μπαλτάκος δεν τα κάνει αυτά λόγω προεδρίας Μαρινάκη. Το κουμάντο στην Ομοσπονδία το κάνει η ΑΕΚ, και παίρνει κανένα ξεροκόμματο ο ΠΑΟΚ. Αυτό που γίνεται τώρα είναι να προσπαθούν να αρπάξουν ότι προλάβουν γιατί είναι μετρημένες οι μέρες του. Δεν έχει διοικήσει ποτέ καμία ομάδα. Δεν έχει κάνει τίποτα για το ποδόσφαιρο. Ο μόνος λόγος που μπήκε ήταν η ΑΕΚ και κάνει την Φιλιππινέζα ενός ιδιοκτήτη ομάδας. Μόνο η ΑΕΚ υποστηρίζει τον Μπαλτάκο και λίγο στα κρυφά ο ΠΑΟΚ.

Το θέμα είναι υπό την αιγίδα ποιανού θα διοικείται η επιτροπή διαιτησίας. Δίκιο έχει ο Μαρινάκης και πιστεύω θα το πάω μέχρι τέλος. Το πρωτάθλημα πρέπει να διοικείται από την Λίγκα. Με την κατάσταση αυτό το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει στις 20 Αυγούστου και αυτό γιατί ο Μαρινάκης θα κάνει τα πάντα και δικαιολογημένα για να δικαιωθεί».

Για τις αλλαγές σχετικά με τον υποβιβασμό και την άνοδο στην Super League 1: «Εγώ είχα προτείνει εδώ και δύο χρόνια ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει 3 κατηγορίες με 16 ομάδες επαγγελματικές. Βέβαια αυτό προϋποθέτει ένα καλό γήπεδο ρόστερ, ένα ιδιοκτήτη που να τρέχει το πρότζεκτ και τουλάχιστον 1.000 οπαδούς. Από τις 16 ομάδες πρότεινα να πέφτουν δύο ομάδες και δύο ομάδες να δίνουν μπαράζ. Ο 3ος από το τέλος στην SL1 και ο 3ος από την SL2. Αυτό που έγινε τώρα μοιάζει με αυτά που είπε κατά την περίοδο που η ΑΕΛ βρισκόταν ακόμη στην πρώτη κατηγορία».

Για την πορεία του στο ποδόσφαιρο: «Εγώ έχω την ικανοποίηση ότι οι ομάδες μου όταν έπρεπε νίκαγαν και όταν έπρεπε έχαναν. Εγώ ποτέ δεν εκβίασα κάποιο αποτέλεσμα. Στενοχωριόμουν και νευρίαζα όταν οι ομάδες μου ήταν καλύτερες στο γήπεδο και οι διαιτητές στερούσαν τη νίκη. Αυτά τα πάθαινα από τότε που ήμουν στον Άρη Πετρούπολης. Ανέβαιναν κατηγορίες κάτι ομάδες από περιοχές που δεν είχαν καν κατοίκους. Ανέβηκε πρώτη κατηγορία ο Πανθρακικός που μια ζωή ήταν στα τοπικά. Ανέβηκε το χωριό η Καλλονή, ακόμη και ο Πλατανιάς που έχει πολύ κόσμο την περίοδο των διακοπών αλλά οι μόνιμοι δεν γεμίζουν καν το γήπεδο».

πηγή: infosports.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button