Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ατρόμητος: Γιατί δεν «φτερουγίζει» στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος

Με μεγάλα όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες οδηγήθηκε ο Ατρόμητος στην αφετηρία του φετινού πρωταθλήματος. Και γιατί όχι άλλωστε, από τη στιγμή που οι Περιστεριώρες προχώρησαν σε θεαματικό…restart το φετινό καλοκαίρι.

Με μεγάλα όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες οδηγήθηκε ο Ατρόμητος στην αφετηρία του φετινού πρωταθλήματος. Και γιατί όχι άλλωστε, από τη στιγμή που οι Περιστεριώρες προχώρησαν σε θεαματικό…restart το φετινό καλοκαίρι.

Το περυσινό ρόστερ που απέτυχε παταγωδώς ξεσκαρταρίστηκε σε πολύ μεγάλη βαθμό.

Συγχρόνως, πολλοί new entries ποδοσφαιριστές με «αλμυρά» συμβόλαια (Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ευθύμης Κουλούρης, Δημήτρης Χατζηισαΐας) έλαβαν φύλλο πορείας για την ομάδα της δυτικής όχθης, ενώ ένας νέος προπονητής (Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ) ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας.

Εντούτοις, η πορεία που διέγραψε ο Ατρόμητος στο πρώτο καρέ των αγώνων της Super League, δεν συμβαδίζει με τους στόχους και τα «θέλω» της διοίκησης του Γιώργου Σπανού που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη με το «χτίσιμο» μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο θα καταφέρει να κυνηγήσει με αξιώσεις την είσοδο στην εξάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Τα πρώτα δείγματα γραφής κάθε άλλο παρά θετικά τα λες, με τον Ατρόμητο να έχει ρίξει στο σακούλι μόλις ένα βαθμό και να αγνοεί τη νίκη.

Το SDNA κάνει focus στους βασικούς λόγους που κρατούν τον Ατρόμητο σε χαμηλές ταχύτητες στην εκκίνηση της φετινής κούρσας της Super League.

Οι…πληγές των καλοκαιρινών φιλικών

Μπορεί τα φιλικά τεστ να αποτελούν μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας και τα αποτελέσματα να μην παίζουν ρόλο, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ο Ατρόμητος κολύμπησε με το «καλημέρα» σε….βαθιά νερά και γνώρισε συνεχόμενες ήττες επί ισπανικού εδάφους που αναπόφευκτα έριξαν τη ψυχολογία της ομάδας.

Έστω κι αν απέναντί του δεν είχε κάτι ισπανικά «χωριουδάκια» αλλά τέσσερις ομάδες (Χετάφε, Έλτσε, Βαλένθια, Λεβάντε) που χτυπούν κάρτα στην Primera Division

Στα φιλικά που ακολούθησαν στην Ελλάδα, ο προβληματισμός για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας διογκώθηκε, έπειτα από τις ήττες στα ματς προετοιμασίας από τον Αστέρα Τρίπολης (4-1), τον ΟΦΗ (2-1) και τον Απόλλωνα Σμύρνης (3-1) και η ομάδα αναπόφευκτα μπήκε…μουδιασμένη στο νέο πρωτάθλημα.

Το… ψάρι «βρωμάει» απ΄τον πάγκο
Ο Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ έπιασε δουλειά στο Περιστέρι με τις περγαμηνές της περυσινής πολύ καλή πορείας που έκανε με το Βόλο στην παρθενική του σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός έμεινε σε αυτές και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες εργασίΑς έχοντας “κολλήσει” στον…Παγασητικό.

Ναι, ο ρόλος του στο καλοκαιρινό…shopping ήταν περισσότερο διακοσμητικός, ωστόσο αυτό ήταν κάτι προσυμφωνημένο με το δίδυμο Σπανού – Αγγελόπουλου και συν τοις άλλοις, δεν τον «χάλασαν» οι παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή στον Ατρόμητο.

Ο 38χρονος προπονητής δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το ρόστερ και να «παντρέψει» τους παλιούς με τους νέους παίκτες σε έναν καλό βαθμό και όχι φυσικά στο 100% δεδομένου πως βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Στην προετοιμασία δούλεψε μόνο το 4-2-3-1 κι όχι κι άλλες (εναλλακτικές) διατάξεις.

Τα…χαμένα αποδυτήρια

Κακά τα ψέμματα ο Μιγκέλε Άνχελ Λόπεθ δεν έκανε το…γκελ που επιβάλλεται να κάνει ένας προπονητής στα αποδυτήρια προκειμένου να κερδίσει τους παίκτες και να παίζουν έτσι αυτοί (και) για πάρτι του!

Οι σχέσεις του με την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών ήταν τυπικές, αν όχι και απόμακρες, χωρίς καμία ιδιαίτερη «χημεία» μεταξύ τους.

Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι βασίζεται μονάχα στην τακτική και συστήματα, αλλά και το κατά πόσον μια ομάδα είναι πραγματική ΟΜΑΔΑ (με όλη τη σημασία της λέξης) εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μετά από όλα αυτά και σε συνδυασμό με τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και την….φλατ εικόνα που έβγαζε η ομάδα στο χορτάρι ο Λόπεθ πλήρωσε το «μάρμαρο» και πέρασε πρόωρα κι άδοξα την πόρτα της εξόδου.

Το «χτίσιμο» θέλει χρόνο

Ο Ατρόμητος προχώρησε ούτε λίγο, ούτε πολύ σε 14 μεταγραφές το καλοκαίρι και πήρε ένα ρίσκο υπό την έννοια πως όλοι αυτοί οι νέοι παίκτες δεν μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη να «δέσουν» μεταξύ τους και να γίνουν ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που θα αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές του.

Είναι λογικό η ομάδα του Περιστερίου να ψάχνεται κι ασφαλώς ο νέος προπονητής, Γιώργος Παράσχος έχει πολύ δουλειά μπροστά του στο κομμάτι του μονταρίσματος και της ομοιογένειας.

Η διοίκηση του Ατρόμητου ποντάρει την εμπειρία του 69χρονου προπονητή, συν ό,τι έχει περάσει στο παρελθόν από τον ίδιο πάγκο και θα εργαστεί σε ένα γνώριμο περιβάλλον.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button