Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Καζένγκα Λούα Λούα: Ο «έρωτας» του Πογιέτ και η Μπράιτον τον τράβηξαν από τα πάρτι του Νιούκαστλ

Ο Καζένγκα Λούα Λούα στο Νιούκαστλ βρήκε μια μεγάλη ευκαιρία. Εκεί, όμως, τον... νίκησαν τα πάρτι. Ο Γκουστάβο Πογιέτ και το ήσυχο Μπράιτον κράτησαν το μυαλό του στο ποδόσφαιρο. #slgr #levadeiakosfc #transfernews #KazengaLuaLua #transfernews #season2022_2023

Ο Καζένγκα Λούα Λούα στο Νιούκαστλ βρήκε μια μεγάλη ευκαιρία. Εκεί, όμως, τον… νίκησαν τα πάρτι. Ο Γκουστάβο Πογιέτ και το ήσυχο Μπράιτον κράτησαν το μυαλό του στο ποδόσφαιρο. #slgr #levadeiakosfc #transfernews #KazengaLuaLua #transfernews #season2022_2023

Ο Καζένγκα Λούα Λούα παρακολουθούσε από μικρός τον αδερφό του Τρεζόρ Λομάνα να παίζει στη Νιούκαστλ. Ετσι του γεννήθηκε η επιθυμία να δοκιμαστεί στις «καρακάξες». Τελικά, σε ηλικία 15 ετών, μία μέρα που έπαιζε Play Station, ο αδερφός του μπαίνει στο σπίτι και του λέει: «Ετοίμασε τα πράγματά σου, θα πας για δοκιμή στη Νιούκαστλ».

«Θυμάμαι τον ρωτούσα συνέχεια: “Μπορείς να με πας για μία δοκιμή στη Νιούκαστλ”;», θυμάται να λέει αργότερα ο Καζένγκα. Ήταν η εποχή που έπαιζε σε μια ομάδα τοπικού επιπέδου, ονόματι Γουόλσεντ Τάουν.

«Ήμουν εκεί για πέντε ή έξι χρόνια, κάτι που ήταν σαν όνειρο για μένα, επειδή η Νιούκαστλ είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Αλλά ήρθε η ώρα να φύγω. Νομίζω ότι είχα μια ευκαιρία και όταν δεν την έχεις αξιοποιήσει, είναι η ώρα να σκεφτείς να φύγεις. Και νομίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή», είπε το 2011 όταν κουράστηκε να δίνεται δανεικός και έψαχνε το μέρος όπου θα τον εμπιστευτούν και θα τον κάνουν πρωταγωνιστεί. Αυτό το μέρος ήταν η Μπράιτον κι η αγκαλιά του Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο καυγάς έξω από κλαμπ του Νιούκαστλ

Ο Γκαζένγκα Λούα Λούα δεν ντράπηκε να μιλήσει για τον καυγά που είχε έξω από ένα νυχτερινό κέντρο του Νιούκαστλ. Ήξερε ότι εκεί οι πειρασμοί είναι πολλοί κι έτσι έψαχνε ένα ήρεμο περιβάλλον για να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο.

“Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε παίκτη, θα πει ότι το Νιούκαστλ είναι μια πόλη για πάρτι και όλοι γνωρίζουν τους πάντες. Γι’ αυτό μάλλον έφυγε ο Ντέμπα Μπα. Λόγω των πάρτι. Υπάρχουν πολλοί πειρασμοί στο Νιούκαστλ. Όταν έκανα την επιλογή να φύγω ήταν μια καλή επιλογή για μένα. Έπαιζα παιχνίδια, μετά έβγαινα με τους φίλους μου και μετά επέστρεφα σε ηλίθιες στιγμές. Δεν το κάνω πια. Ζω μόνος μου και είμαι χαρούμενος μόνος μου. Όλα φαίνεται να μου πηγαίνουν καλά», δήλωσε ανακουφισμένος.

Ο «έρωτας» του Πογιέτ για τον Λούα Λούα

Η λατρεία του Πογιέτ για τον Καζένγκα Λούα Λούα αποτυπώνεται αβίαστα από τα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν στη Μπράιτον από το 2010 μέχρι το 2013.

Ο Λούα Λούκα έμεινε στην Μπράιτον μέχρι το 2018, ενώ ο Πογιέτ μέχρι το 2013.

Το 2010 όμως έγινε η αγορά του από την Νιούκαστλ. Και γι’ αυτό ο Πογιέτ έπαιξε σημαντικό ρόλο.

«Δεν είναι εύκολο, η πρώτη εντύπωσή μου είναι ότι θα μπορούσαμε να τον αγοράσουμε. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις και σ’ αυτό το επίπεδο τα πάντα αλλάζουν. Θα τον αγοράσουμε αν τα νούμερα είναι σωστά. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα το συντομότερο δυνατό», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά.

Ύστερα από ένα ματς με την Ντέρμπι, όπου ο Καζένγκα έκανε… όργια, ο Πογιέτ δήλωσε:

«Για τον ένα ή τον άλλο λόγο, αφού παρακολούθησα την Ντέρμπι, είπα ότι αυτό θα είναι ένα παιχνίδι για τον Καζένγκα. Ξέρω ότι έπαιξε καλά στην πρώτη του σεζόν, αλλά δεν θυμάμαι καλύτερη εμφάνιση από τον Καζένγκα για την Brighton.

Ήταν η καλύτερή του εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που ήταν στην Premier League και στην πρώτη δεκάδα της Championship. Αυτό δείχνει τι μπορεί να κάνει. Ήταν το παιχνίδι του και είναι χαρούμενος.

Μάλλον ενοχλήθηκε λίγο που δεν έπαιζε, αλλά αυτό είναι φυσικό. Πάντα σέβεται πολύ τις αποφάσεις μου και πάντα μου μιλάει».

Ο Πογιέτ έφτιαξε τη ψυχολογία του Καζένγκα Λούα Λούα

Εξαιτίας των δικαστηρίων που είχε με τη Νιούκαστλ μετά τον καυγά έξω από κλαμπ της πόλης, οι δύο πλευρές ήταν στα… μαχαίρια.

«Ο κόσμος θα έρθει εδώ και θα πει “Ο Καζ πρέπει να παίξει”. Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας; Ήταν στο δικαστήριο ή δεν προπονούνταν καλά όλη την εβδομάδα, ή ήταν άρρωστος ή είχε ένα προσωπικό θέμα. Ο Καζ είναι ένας από αυτούς τους παίκτες, οπότε μέχρι να ξεκαθαρίσει από τη δικαστική υπόθεση δεν είναι το ίδιο άτομο.

Τον βάλαμε να παίξει σε ένα παιχνίδι με την Κ21 ετών για να του δώσουμε ένα πλήρες παιχνίδι. Δεν δούλεψε. Κανονικά όταν έχεις παίξει 90 λεπτά κάνεις αποθεραπεία την επόμενη μέρα. Όμως, του είπαμε: “Προπονήσου”. Και ήταν ο καλύτερος παίκτης στην προπόνηση. Κατάλαβε ότι δεν ήταν αρκετά καλός μέχρι τότε. Τώρα είναι διαφορετικός παίκτης. Και παίζει».

Πώς θα παρουσιαστεί στον Λεβαδειακό; Άπαντες πάντως πιστεύουν ότι θα πανηγυρίζει με την πράσινη φανέλα με τις… γνωστές του τούμπες.

 

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button