Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι έξι πριν τον Λάιντνερ: Οι Ισραηλινοί που έχουν περάσει από τη Super League

Τα τυπικά απομένουν πλέον για να θεωρηθεί και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού ο Ντόρον Λάιντνερ και το sport-fm.gr θυμάται τους Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τη χώρα μας.

Τα τυπικά απομένουν πλέον για να θεωρηθεί και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού ο Ντόρον Λάιντνερ και το sport-fm.gr θυμάται τους Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τη χώρα μας.

Μερικά διαδικαστικά απομένουν για να θεωρηθεί και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού ο Ντόρον Λάιντενερ. Mε αυτόν τον τρόπο ο 20χρονος ακραίος αμυντικός γίνεται ο έβδομος ποδοσφαιριστής από το Ισραήλ, που θα φορέσει φανέλα ελληνικής ομάδας.

Το sport-fm.gr θυμάται περιπτώσεις άλλων παικτών που αγωνίστηκαν στα γήπεδα της Super League, με πιο πρόσφατες του Μπίρμπας Νάτχο που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και του Όμρι Άλτμαν στον Παναθηναϊκό.

1)Σιμόν Αμπουχατζίρα (ΑΕΛ)

Λάιντνερ:

Γεννημένος στις 10 Οκτωβρίου 1986, ο Σιμόν Αμπουχατζίρα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μπεϊτάρ Νες Τουμπρούκ, ενώ έγινε επαγγελματίας τη σεζόν 2005/2006, όταν και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Χαποέλ Πετάχ Τίκβα για το πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Το καλοκαίρι του 2009 έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ, καθώς οι «βυσσινί» ήρθαν σε συμφωνία με τον Ισραηλινό για τέσσερα χρόνια. Στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα της Λάρισας, δεν κατάφερε να πείσει ως επιθετικός, καθώς πέτυχε 3 γκολ σε 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League.

Τη σεζόν 2010/2011 δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής, καθώς κατέγραψε 7 συμμετοχές σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να φύγει τον Γενάρη ως δανεικός στην Ίρονι Κιριάτ Σμόνα, ενώ μετά από την επιστροφή στην πατρίδα του, δεν αγωνίστηκε ξανά σε ομάδα του εξωτερικού.

2)Όμρι Άλτμαν (Παναθηναϊκός)

Λάιντνερ:

Ο Όμρι Άλτμαν γεννήθηκε στο Ραμάτ Γκαν του Ισραήλ στις 23 Μαρτίου 1994. Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Μακάμπι Τελ Αβίβ και κατάφερε να εντυπωσιάσει από μικρή ηλικία με τις εμφανίσεις που έκανε. Το γεγονός αυτό έκανε τη Φούλαμ να τον πάρει με μορφή δανεισμού το 2011, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά και μόλις συμπλήρωσε τα 18 χρόνια του αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ισραηλινός μέσος ήρθε στην Ελλάδα για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκόκαι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» στις 28 Αυγούστου, ενώ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους πράσινους στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στις 17 Σεπτεμβρίου 2017. Συνολικά, μέσα στην τριετία που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό, ο Άλτμαν κατέγραψε 36 συμμετοχές και πέτυχε τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Τον Ιούλιο του 2019 επέστρεψε στην πατρίδα του για να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ πλέον αγωνίζεται στην κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας.

3)Ασαέλ Μπεν Σαμπάτ (Πανθρακικός 2013/2014, Κέρκυρα 2014/2015)

Λάιντνερ:

Ο Ισραηλινός κεντρικός αμυντικός είναι μια από τις περιπτώσεις που τελικά στην Ελλάδα δεν φάνηκε να πιάνει τόπο. Αποκτήθηκε αρχικά από τον Πανθρακικό στις 28 Γενάρη του 2014, ως ελεύθερος από τη Χαποέλ Ραμάτ. Κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού στην ομάδα της Θράκης από την πρώτη στιγμή, ενώ πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μια ασίστ κόντρα στον Εργοτέλη.

Τον Αύγουστο του 2014 ο Πανθρακικός έπαιξε στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος με την Κέρκυρα, η οποία στη συνέχεια έγινε η επόμενη ομάδα του, αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί. Πήρε χρόνο συμμετοχής μόνο σε τέσσερις αγωνιστικές (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό, ΑΕΛ Καλλονή και Πλατανιά).

4)Σαλίμ Τουάμα (ΑΕΛ)

Λάιντνερ:

Το καλοκαίρι του 2009 η ομάδα της Λάρισας προχώρησε σε μια από τις καλύτερες μεταγραφές εκείνης της περιόδου, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του αριστερού εξτρέμ, Σαλίμ Τουάμα από τη Σταντάρ Λιέγης έναντι 350 χιλιάδων ευρώ.

Ο 30χρονος τότε Ισραηλινός πήρε κατευθείαν χρόνο συμμετοχής από τα προκριματικά του Europa League κόντρα στη Ρέκιαβικ, ενώ μέσα στον έναν χρόνο που παρέμεινε στην ΑΕΛ, κατέγραψε 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας δύο γκολ και τρεις ασίστ.

5) Εγιάλ Γκολάσα (ΠΑΟΚ)

Λάιντνερ:

Ο Εγιάλ Γκολάσα γεννήθηκε στη Νετάνια του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 1991 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Μακάμπι Χάιφα. Τη σεζόν 2008/2009 έκανε το ντεμπούτο του στο ισραηλινό πρωτάθλημα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 ήρθε σε συμφωνία με την Λάτσιο.

Λίγες μέρες αργότερα ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του για τα επόμενα 4.5 χρόνια, ωστόσο ο Γκολάσα αποφάσισε να επιστρέψει στο Ισραήλ και να απολογηθεί στην ομάδα του για την συμφωνία που έκανε με την Λάτσιο και έτσι παρέμεινε στην Μακάμπι Χάιφα. Τελικά, στις 24 Ιουνίου 2014 έκανε το πρώτο βήμα και έφυγε από την χώρα του για να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Ισραηλινός μέσος την πρώτη σεζόν με τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά» κατέγραψε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα-Κύπελλο Ελλάδας και Europa League), χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποιο γκολ ή να μοιράσει ασίστ. Συνολικά στις δύο σεζόν με τους «ασπρόμαυρους» μέτρησε 50 συμμετοχές.

Το 2016 αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, για να επιστρέψει στην πατρίδα του αλλά αυτήν τη φορά για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

6)Μπίρμπας Νάτχο (ΠΑΟΚ 2014, Ολυμπιακός 2018/2019)

Λάιντνερ:

Ο Μπίρμπας Νάτχο είναι ένας από τους Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές που από μικρή ηλικία κατάφερε να κάνει τη διαφορά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ κατακτώντας το Κύπελλο Ισραήλ της σεζόν 2006/2007.

Το 2010 πήρε την πρώτη του μεταγραφή στη Ρουμπίν Καζάν της Ρωσίας, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2014 όταν και μετακόμισε στην Ελλάδα, για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Εκεί παρέμεινε για έναν χρόνο, καταγράφοντας 20 συμμετοχές σημειώνοντας 3 γκολ, ενώ μοίρασε 6 ασίστ. Οι καλές εμφανίσεις που έκανε με τους «ασπρόμαυρους» τράβηξαν τα βλέμματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία τον απέκτησε ως ελεύθερο.

Εκεί έγινε ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της «ομάδας του στρατού» στη μεσαία της γραμμή, ενώ συνολικά σε μια τετραετία πέτυχε 28 γκολ και μοίρασε 24 ασίστ σε 142 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το 2018 έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του να είναι ο Ολυμπιακός, ωστόσο δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και πέτυχε μόλις 1 γκολ και 5 ασίστ σε 34 εμφανίσεις στο σύνολο.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button