Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Σκέψεις και για 3-4-3 ενόψει Σλάβια Πράγας

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σκέψεις για ένα σύστημα με τρεις στόπερ για τον αγώνα με τη Σλάβια. #slgr #panathinaikosfc #ConferenceLeague #Jovanovic #season2022_2023 #SlaviaPraha

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σκέψεις για ένα σύστημα με τρεις στόπερ για τον αγώνα με τη Σλάβια. #slgr #panathinaikosfc #ConferenceLeague #Jovanovic #season2022_2023 #SlaviaPraha

Μπορεί το 4-3-3 να φαντάζει ως το επικρατέστερο σύστημα με το οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσανατολίζεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στις αναμετρήσεις με τη Σλάβια αλλά όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί και μια έκπληξη.

Η έκπληξη αυτή, δεν είναι άλλη, από ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, το οποίο μπορεί να παρέχει κάποια στοιχεία στους πράσινους που ενδεχομένως να αποδειχθούν «κλειδιά» στα δύσκολα ματς τους με τους Τσέχους.

Όπως ανέφερε και χθες το βράδυ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάσος Νικολογιάννης δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιλέξει -τελικά- το 3-4-3. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο – σκέψη που έχει γεννηθεί από τη μελέτη του τεχνικού του Παναθηναϊκού στην αντίπαλο του στα πρώτα εφετινά ματς του στην Ευρώπη.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού έχει μελετήσει αρκετά τα ματς της Σλάβια και έχει διαπιστώσει ότι το μεγαλύτερο της πρόβλημα είναι όταν καλείται να «σπάσει» μια αμυντική γραμμή η οποία είναι καλά οργανωμένη. Τότε οι Τσέχοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα παιχνίδια στα οποία ήρθαν πέρσι τα στραπάτσα για τους παίκτες της Σλάβια ήταν όταν απέναντί τους ήταν ομάδες που περίμεναν στην περιοχή τους και έκλειναν τους χώρους.

Έχοντας διαπιστώσει αυτό το γεγονός ο Γιοβάνοβιτς, οι πιθανότητες να παρουσιάσει τον Παναθηναϊκό με το 3-4-3 είναι πλέον μεγαλύτερες. Ειδικά που στην άμυνα θα έχει ενδεχομένως τους Σένκεφελντ, Κουρμπέλη και Μαγκνουσον που μπορούν να αποτελέσουν μια «γρανιτένια» άμυνα για το τριφύλλι, αλλά την ίδια στιγμή έχουν τα χαρακτηριστικά που θα μπορέσουν να βοηθήσουν και στην κυκλοφορία της μπάλας, και την οργάνωση των αντεπιθέσεων από την άμυνα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αρχίσει σιγά-σιγά να αναλύει στους παίκτες του όλα όσα γνωρίζει για την Σλάβια, έχοντας μετά το Σαββατοκύριακο που έρχεται και μια εικόνα από το πρώτο της εφετινό ματς για το πρωτάθλημα με μια αντίπαλο σαφώς ανώτερη από την Σεντ Τζόζεφς από το Γιβραλτάρ την οποία και αντιμετώπισε στις 21 του μήνα εκτός έδρας.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button