Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τροπολογία για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα λόγω επεισοδίων

Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να σταματήσουν τα έκτροπα στα γήπεδα επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα όσων συλλαμβάνονται και τους ασκείται ποινική δίωξη για επεισόδια.

«Ερχόμαστε να φέρουμε μια διάταξη με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου μετά την άσκηση δίωξης. Τον 17αρη, 16αρη και 18αρη δεν τον κάνεις καλύτερο βάζοντάς τον με κακοποιούς, αλλά στερώντας του αυτό που αγαπά. Την πρόσβαση στο γήπεδο. Αυτός είναι ο καλύτερος σωφρονισμός. Και αν προβεί εκ νέου σε παράβαση, τότε να καταλήξει εκεί που καταλήγουν οι εγκληματίες.

Αυτή η πρόβλεψη, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα, που προωθούμε, θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τις μεγάλες δικαιολογίες για τα περιστατικά βίας μέσα στα γήπεδα και να γυρίσουμε σελίδα», ανέφερε ο κ.Βασιλειάδης.

Επιπλέον ο υφυπουργός Αθλητισμού παραδέχτηκε πως δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, τονίζοντας την αναγκαιότητα επεξεργασίας τρόπων εκσυγχρονισμού του.

Όπως σημείωσε πάντως, καταγράφηκαν λιγότερα κρούσματα βίας και έντασης στα γήπεδα. «Οι συλλήψεις είναι περισσότερες, η αστυνομία λειτουργεί άμεσα σε όλα τα περιστατικά βίας. Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις από τη Δικαιοσύνη ενώ όσα οξυμένα περιστατικά συντελέστηκαν θα πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button