Β΄ ΦθιώτιδαςΤοπικό Ποδόσφαιρο

Είπαν «εις το επανιδείν» Αγρότης Τραγάνας και Τάκης Γουρνάς!

Όχι «αντίο»... αλλά «εις το επανιδείν» είπαν ο Αγρότης Τραγάνας και ο επί σειρά ετών προπονητής της ομάδας, Τάκης Γουρνάς.

Όχι «αντίο»… αλλά «εις το επανιδείν» είπαν ο Αγρότης Τραγάνας και ο επί σειρά ετών προπονητής της ομάδας, Τάκης Γουρνάς.

Για 18 χρόνια συνολικά κάθισε στον πάγκο του Αγρότη Τραγάνας ο Τάκης Γουρνάς με την διοίκηση του συλλόγου να ανακοινώνει σήμερα την αποχώρησή του… λέγοντας του ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα!

Ο Τάκης Γουρνάς από σήμερα δεν θα βρίσκεται στον πάγκο του Αγρότη Τραγάνας. Ο επί σειρά ετών προπονητής του συλλόγου αποχαιρέτησε την ομάδα που της στάθηκε και του στάθηκε όσο λίγοι…

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο διότι σπάνια βλέπεις τέτοια σχέση ανάμεσα σε ομάδα και προπονητή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

Για τον φίλο – προπονητή κ. Τάκη Γουρνά

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία… 18 ολόκληρα χρόνια κάθισε συνολικά στον πάγκο του ΑΓΡΟΤΗ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ο προπονητής, Τάκης Γουρνάς. Ήταν 2002 όταν πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του γηπέδου μας και με εξαίρεση τα δύο χρόνια που βρέθηκε ξανά στην αγαπημένη του Μαλεσίνα, δεν άφησε στιγμή το χωριό μας.
Προπονητής, παίκτης, παιδαγωγός. Ένας καθοδηγητής εντός και εκτός γηπέδων που μετέδωσε τις γνώσεις τους σε δεκάδες παιδιά της Τραγάνας, ενέπνευσε και έχτισε υγιείς χαρακτήρες που διασκέδαζαν με το ποδόσφαιρο.

Υποστήριξε την ομάδα και το χωριό μας με θέρμη, με αφοσίωση, με πίστη στις δυνατότητες και τις ικανότητες των παιδιών μας. Γαλούχησε χαρακτήρες ισχυρούς, προσωπικότητες δυνατές, με ισχυρή αυτοπεποίθηση, εχέγγυο για όλη τους τη ζωή.

Βγήκε μπροστά σε δύσκολες στιγμές, σε εποχές που δεν υπήρχαν χρήματα, δεν υπήρχαν παιδιά, δεν υπήρχε κίνητρο και πολλοί γυρνούσαν την πλάτη στην ομάδα. Με σχέδιο, μεθοδικότητα, με τη στήριξη ενός ισχυρότατου πυρήνα Τραγαναίων κράτησε την ομάδα ζωντανή, όρθια και αξιοπρεπή.

Ακόμα και όταν η ομάδα δεν ήταν στα καλύτερα της, ακόμα και όταν η εντεκάδα έβγαινε με κόπο λόγω των πολλών προβλημάτων, ο κόουτς Τάκης είχε τον τρόπο να μεταδώσει περίσσια αυτοπεποίθηση στο κάθε παιδί. Έδινε φανέλα σε παίκτες 15 ετών και τους πότιζε με πάθος ώστε να μπουν στο γήπεδο χωρίς φόβο, με σιγουριά για τις ικανότητές τους. «Είσαι πιο γρήγορος, παίξε έξυπνα, σιγά τους παίκτες που έχουν οι άλλοι, είσαι καλύτερος, βγες πρώτος στην μπάλα και έχε ψηλά το κεφάλι για να τη δίνεις γρήγορα. «Δεν πιστεύω να φοβάσαι; Παιχταράς είσαι, μπες μέσα και βάλε τα ποδιά γερά μην χτυπήσεις, αυτοί ξέρουν μόνο να χτυπάνε, δεν ξέρουν μπάλα». Με τέτοιες ατάκες έσπρωχνε τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν άκουσε λίγα αυτά τα χρόνια. Οι προπονητές της κερκίδας άλλωστε είναι γνώρισμα όλων των Ελλήνων και δεν θα έλλειπε από την Τραγάνα. «Τάκη κάνε αυτό, Γουρνά βάλε να παίξει ο άλλος, Τάκη άλλαξε σύστημα.

Και τι δεν άκουσε από όλους μας.

Ξέρετε όμως ποια είναι η αλήθεια, που πολλοί αγνοούσαν ή υποτιμούσαν; Ότι ο κόουτς Γουρνάς έφερνε κάθε χρόνο παίκτες από τη Μαλεσίνα για να παίξουν στην Τραγάνα. Ξέρετε γιατί; Για να μην διαλυθεί ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ, για να μην γραφεί ποτέ σε κανένα φύλλο αγώνος «0 – 3 α.α.», για να είναι ανταγωνιστικός, για να τον σέβονται σε όλη τη Φθιώτιδα ως μια ομάδα υγιή, που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, με ταλαντούχα παιδιά, με παιδιά που αφήνουν για δύο ώρες τα κινητά και τους υπολογιστές από τα χέρια και κλωτσάνε μια μπάλα.

Όχι, δεν είναι αυτονόητο, τα περισσότερα παιδιά σήμερα «βυθίζονται» στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, βυθίζονται στα ταμπλετς, προτιμούν τον καναπέ ή την καφετέρια. Πού να τρέχεις τώρα να παίξεις στο Καλαπόδι, την Ελάτεια, τον Άγιο Σεραφείμ. Κι όμως, ο Τάκης έκανε τα παιδιά να αγαπούν αυτό που κάνουν, να έχουν φιλότιμο, να γουστάρουν που αυτές τις δύο ώρες θα παλέψουν, θα ιδρώσουν και στο τέλος, ας χάσουν. Ήταν εκεί για να πει «μπράβο μάγκες, πάμε παρακάτω».

Σαφώς, δεν ήταν πάντα εύκολος άνθρωπος. Η φωνή, η ένταση ήταν στο καθημερινό… ρεπερτόριο. Με τα λάθη του και τις αστοχίες του. Όμως, ποτέ δεν πρόσβαλε κανέναν, ποτέ δεν έγινε χυδαίος. Υπερασπίστηκε την ομάδα μας κάθε στιγμή. Αφοσιωμένος και πεισματάρης, μισούσε την τεμπελιά εντός και εκτός γηπέδων. Ακόμα και στα παιδιά που έφερνε από τη Μαλεσίνα, στον ίδιο του το γιο, φρόντιζε συνεχώς να τονίζει την αξία που έχει η φανέλα που φοράνε… η φανέλα του ΑΓΡΟΤΗ.

Με βροχές, με χιόνια, με καύσωνες, με το αυτοκίνητο φορτωμένο παιδιά, ήταν πάντα στο γήπεδο για να περιμένει με τη σφυρίχτρα στο στόμα. Η εικόνα του Παντελή, του Παναγιώτη, του Σπύρου, του Χάρη, του Θανάση και των άλλων παιδιών του έδινε κίνητρο για να συνεχίσει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Και τα κατάφερε, σήκωσε το πρωτάθλημα με την ομάδα μας και την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Ακόμα και τότε όμως δεν είπε πολλά, δεν σήκωσε ποτέ το δάχτυλο σε κανέναν από τους μόνιμους επικριτές του. Το μόνο που είπε στους παίκτες ήταν: «σας το έλεγα ότι θα το πάρουμε. Έπρεπε μόνο να πιστέψετε στον εαυτό σας. Το κάνατε και το πήραμε, τόσο απλά».

Όλα τα όμορφα όμως, για να συνεχίσουν να είναι όμορφα, πρέπει να πάρουν μια απόσταση. Μετά από 18 χρόνια, η σχέση του ΑΓΡΟΤΗ ΤΡΑΓΑΝΑΣ με τον κόουτς Τάκη Γουρνά μπαίνει σε… διάσταση. Οι δρόμοι μας φυσικά δεν χωρίζουν, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με έναν άνθρωπο που προσέφερε τα μέγιστα στο χωριό μας, τα μέγιστα στα παιδιά του τόπου μας. Απλά, γίνεται η απαραίτητη ανανέωση.

Το ευχαριστούμε στον κόουτς Τάκη Γουρνά είναι λίγο για να δηλώσει το μέγεθος της ευγνωμοσύνης μας, του σεβασμού μας και της εκτίμησής μας.

ΦΙΛΕ ΤΑΚΗ, τίμησες τον ΑΓΡΟΤΗ ΤΡΑΓΑΝΑΣ με όλες σου τις δυνάμεις, τίμησες τη φανέλα μας, κόσμισες τον πάγκο μας, φρόντισες τα παιδιά μας. Ελπίζουμε να μείνεις στο πλευρό της ομάδας, να μας συμβουλεύεις ως αγνός και πιστός φίλος μας. Καλή συνέχεια στην προπονητική σου καριέρα. Για εμάς θα είσαι πάντα ο ΚΟΟΥΤΣ.

🙏 Α.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ

Διαβάστε επίσης

Back to top button