Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δίνει απαντήσεις για Αλμπάνη, Μαχαίρα και Λάτσι ο Αλμέιδα!

Για τους δυο από τους τρείς έχει δείξει ενδιαφέρον και ο ΠΑΣ Λαμία, αλλά είναι ακόμη στο περίμενε... #slgr #aekfc #lamiafc #transfernews #Αλμπάνης #Μαχαίρας #Λάτσι #season2022_2023

Για τους δυο από τους τρείς έχει δείξει ενδιαφέρον και ο ΠΑΣ Λαμία, αλλά είναι ακόμη στο περίμενε… #slgr #aekfc #lamiafc #transfernews #Αλμπάνης #Μαχαίρας #Λάτσι #season2022_2023

Όσο πλησιάζει η έναρξη της σεζόν, ο Αλμέιδα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον των Αλμπάνη, Λάτσι και Μαχαίρα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης για την ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού, την έναρξη της σεζόν, αλλά και τις οριστικές αποφάσεις του Αλμέιδα για το μέλλον ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στην προετοιμασία αυτό το καλοκαίρι. Και με δεδομένο πως υπάρχουν εκείνοι που δεδομένα έχουν κερδίσει θέση στον ήλιο για τη νέα σεζόν, όπως και οι «μικροί» που περιμένουν την ομάδα που θα παραχωρηθούν ως δανεικοί ή την επιστροφή στην ΑΕΚ Β’, το ενδιαφέρον βασικά στρέφεται σε τρία πρόσωπα: τους Αλμπάνη, Λάτσι και Μαχαίρα.

Κοινό χαρακτηριστικό και για τους τρεις, πως λόγω τραυματισμών δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε όλη την προετοιμασία και μοιραία, δεν μπόρεσαν να δώσουν στίγμα στον Ματίας Αλμέιδα για το κατά πόσον μπορεί να ποντάρει πάνω τους στη διάρκεια της χρονιάς. Κανείς τους μάλιστα δεν μπόρεσε να συμπεριληφθεί ούτε στην αποστολή που ταξίδεψε στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα για το φιλικό με την Ομόνοια, που ήταν η πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Σε αυτήν τη φάση, ο Αλμπάνης έχει επανέλθει στις προπονήσεις εδώ και μέρες, ο Λάτσι μπήκε σήμερα για πρώτη φορά, ενώ ο Μαχαίρας συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, άπαντες έχουν ήδη χάσει σημαντικό έδαφος και αυτές οι λεπτομέρειες ενδεχομένως αποδειχθούν καθοριστικές στην τελική εκτίμηση και κρίση του Αλμέιδα. Είναι δεδομένο, πως ο χρόνος δεν είναι πλέον υπέρ τους, αλλά δεν έχει χαθεί το τρένο της παραμονής στην ΑΕΚ.

Τα δεδομένα για τους τρεις

Για τον Αλμπάνη, φαίνεται πλέον μια τελείως διαφορετική στάση του ποδοσφαιριστή σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Το περασμένο καλοκαίρι ο Αλμπάνης ένιωθε να ασφυκτιά μέσα στο περιβάλλον της ΑΕΚ και αναζήτησε τον τρόπο να αποχωρήσει, βρίσκοντας διέξοδο στον Απόλλωνα Λεμεσού (με τον οποίο έκανε εξαιρετική σεζόν και χρίστηκε πρωταθλητής Κύπρου). Το πρόβλημα γι’ αυτόν είναι πως η ΑΕΚ έχει πολλές και καλές επιλογές μεσοεπιθετικά και είναι σαφές πλέον, πως ο Αλμπάνης δεν είναι ακραίος επιθετικός.

Ο Μαχαίρας έδειξε ξανά πως έχει ποδοσφαιρικό θράσος και εξαιρετική ικανότητα στις προσωπικές μονομαχίες, στοιχεία που δεν συναντά κανείς εύκολα σε Ελληνα ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, έρχεται από σοβαρό τραυματισμό και μια χρονιά πλήρους απραξίας, όταν πέρυσι παραχωρήθηκε δανεικός στον Ιωνικό. Αρέσει με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, αλλά και αυτός έχει υψηλό ανταγωνισμό και δύσκολα θα κερδίσει θέση.

Οσον αφορά τον Λάτσι, είναι αναμφίβολα η πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Παίκτης που στην ΑΕΚ πίστεψαν πολύ ως τεράστιο πρότζεκτ, πέρυσι έχασε ουσιαστικά τη σεζόν με τραυματισμό και συμμετοχές στην ΑΕΚ Β’ και φαίνεται πως ακόμα παραμένει μετέωρος μεταξύ της παραμονής στην ομάδα – αλλά σε δεύτερο ρόλο – ή το αίτημα δανεισμού σε ομάδα του εξωτερικού. Είναι αξιοσημείωτο, πως αν και η ΑΕΚ πάσχει στα στόπερ, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αλμέιδα και ενόσω ήταν υγιής.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button