Άλλα αθλήματα

Η FIA θα κάνει πιο αργά τα pit-stop της F1

H FIA εξέδωσε τεχνική οδηγία η οποία θα εφαρμοστεί στο GP Ουγγαρίας και θα αναγκάσει τις ομάδες σε πιο αργά pit-stop.

H FIA εξέδωσε τεχνική οδηγία η οποία θα εφαρμοστεί στο GP Ουγγαρίας και θα αναγκάσει τις ομάδες σε πιο αργά pit-stop.

Στο πλαίσιο του GP Στυρίας, η FIA ανακοίνωσε στις ομάδες μέσω τεχνικής οδηγίας πως θα αλλάξει η διαδικασία των pit-stop στο προσεχές μέλλον. Η εφαρμογή της θα γίνει στο GP Ουγγαρίας το τριήμερο 30 Ιουλίου με 1 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές με γνώμονα την ασφάλεια.

Σκοπός της τεχνικής οδηγίας είναι να αποτρέψει μονοθέσιο να φύγει από το pitlane με κάποιο τροχό να μην έχει κουμπώσει σωστά. Η τεχνική οδηγία TD22A αναφέρεται στο άρθρο 12.8.4 των τεχνικών κανονισμών της F1 όπου περιορίζει τον εξοπλισμό των ομάδων. Επιπλέον επισημαίνει πως το οποιοδήποτε σύστημα αισθητήρων πρέπει να λειτουργεί παθητικά.

Τι προβλέπει η νέα τεχνική οδηγία

Υπό τη νέα οδηγία, οι μηχανικοί πρέπει να αντιδρούν κάτω από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Εάν υπάρχει αντίδραση μικρότερη του 0,150 δευτερολέπτου, τότε θεωρείται άκυρη και ο μηχανικός πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία.

Οι αισθητήρες που έχουν οι μηχανικοί τους επιτρέπουν να επικοινωνούν κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής ελαστικών, ώστε να δίνουν το «οκ» ώστε να ελευθερωθεί το μονοθέσιο. Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, πρέπει να περάσει το χρονικό διάστημα των 0,200 δευτερολέπτων από το τελικό σύνθημα ώστε ο οδηγός να δει το πράσινο φως και να πατήσει το γκάζι.

Οι αλλαγή αυτή ήρθε μετά από αναφορές πολλών ομάδων όπως αναφέρει το racefans.net για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται άλλες τη διαδικασία αλλαγής ελαστικών. Η Red Bull είναι η ομάδα η οποία φημίζεται για τις ταχύτατες αλλαγές της, έχοντας τα περισσότερα ταχύτερα pit-stop σε μια σεζόν τα τελευταία χρόνια.

Photo Credits: Autobala.com

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button