Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Αγραβάνης: «Λάθος μου να αντιδρώ έτσι, αλλά νιώθω στοχοποιημένος»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, μετά από μια επεισοδιακή αλλά και πολύ πετυχημένη σεζόν, μιλάει στο Gazzetta για τα ξεσπάσματα του, το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, του στόχους του, αλλά και τον θρύλο Βασίλη Σπανούλη.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, μετά από μια επεισοδιακή αλλά και πολύ πετυχημένη σεζόν, μιλάει στο Gazzetta για τα ξεσπάσματα του, το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, του στόχους του, αλλά και τον θρύλο Βασίλη Σπανούλη.

Η σεζόν έφτασε στο τέλος της για τον Προμηθέα Πάτρας και μαζί ολοκληρώνεται ακόμα μια πετυχημένη σεζόν για τον Δημήτρη Αγραβάνη. Η χρονιά ξεκίνησε εντυπωσιακά και με έναν τίτλο, αλλά έληξε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο για τον Έλληνα παίκτη. Ο Προμηθέας Πάτρας κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του και μαζί τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Οι Πατρινοί μπήκαν με το δεξί σε μια αγωνιστική χρονιά, η οποία όμως τους δυσκόλεψε πάρα πολύ. Ο κορονοϊός «χτύπησε» την ομάδα του Προμηθέα και έκανε κάθε προσπάθεια της εξαιρετικά δύσκολη.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του Προμηθέα, ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ο Έλληνας παίκτης και αρχηγός της ομάδας του βγήκε μπροστά, έδειξε πόσο ποιοτικός είναι και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν οδήγηση την ομάδα του, μέχρι το τέλος. Ο Προμηθέας δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τους Τελικούς του πρωταθλήματος, έχασε το κύπελλο στον Τελικό και έκλεισε την σεζόν με τους αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά αγωνιστικά, αλλά και με τις αντιδράσεις τους. Σχολιάστηκε έντονα η αντίδραση του στο παιχνίδι με το Λαύριο και εκείνη κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Έλληνας παίκτης ένιωσε ότι αδικήθηκε, αποβλήθηκε σε δύο συνεχόμενους αγώνες και ξέσπασε στους διαιτητές. Γι’ αυτή την συμπεριφορά του απολογήθηκε, αλλά τελικά τιμωρήθηκε και έχασε δύο ματς από την σειρά με την ΑΕΚ.

Ο Αγραβάνης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Gazzetta και μίλησε για όσα συνέβησαν στα τελευταία παιχνίδια. Ο παίκτης εξήγησε όλα όσα σκέφτεται, το σημείο που ένιωσε ότι αδικείται, ενώ δεν αρνήθηκε να μιλήσει και για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Αγραβάνης παραδέχτηκε ότι ο ρόλος που θα έχει σε μια ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντικός, μίλησε για την Εθνική ομάδα, τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη.

«Καμιά φορά ξεφεύγω και είναι λάθος»

ag

«Πιστεύω ότι ο κόσμος βλέπει τι έγινε στα playoffs. Θεωρώ ότι έχω στοχοποιηθεί από τους διαιτητές. Αυτό, για να πω την αλήθεια, δεν με ενοχλεί έχω μάθει να κερδίζω σε οποιαδήποτε συνθήκη. Αυτό που με στεναχωρεί είναι αυτό που έγινε στο ματς με το Λαύριο, που είχα κάνει κανονικά 4 φάουλ. Με στεναχώρησε που με έβγαλαν από το παιχνίδι, χωρίς να έχω κάνει τα φάουλ. Δεν αντέδρασα, δεν είπα κάτι στον διαιτητή. Εκεί δεν έκανα κάτι, που να χαλάσει την εικόνα μου.

Με στεναχώρησε αυτό που έγινε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Φοβήθηκα ότι μπορεί να τραυματιστώ στον αχίλλειο, στην φάση με τον Κατσίβελη, που φυσικά το έκανε άθελα του, εκείνη την στιγμή ένιωσα μεγάλο πόνο, νόμιζα ότι έπαθα ζημιά και έβγαλα μια πολύ άσχημη αντίδραση. Με στεναχώρησε κυρίως γιατί μας βλέπουν μικρά παιδιά και σίγουρα όταν βλέπουν έναν αγώνα μπάσκετ, αυτό που πρέπει να επικρατεί είναι το μπάσκετ.

Δεν είναι σωστό για έναν αθλητή, που είναι πρότυπο για τα μικρά παιδιά, να δείχνει κάτι τέτοιο. Αυτό με στεναχώρησε και αυτό με ενδιαφέρει. Εγώ δεν θέλω να ασχολούμαι με τους διαιτητές, νομίζω ότι μπορώ να το δουλέψω αυτό κι άλλο και να μην ασχολούμαι καθόλου. Θέλω να κάνω την δουλειά μου στο γήπεδο, θέλω να κερδίζω. Σίγουρα υπάρχει ένταση, σίγουρα υπάρχει πάθος από μεριάς μου και ίσως καμιά φορά ξεφεύγω. Είναι λάθος το αναγνωρίζω, απλά νιώθω και εγώ ότι είμαι στοχοποιημένος από τους διαιτητές».


«Κάποιοι νομίζουν ότι φοράω ακόμα ”ερυθρόλευκα”»

Ο Έλληνας παίκτης μετά το ξέσπασμα του μέσα στο παρκέ, συνέχισε με μερικά stories στο instagram στα οποία χρησιμοποίησε το σλόγκαν του Ολυμπιακού, το #mexritelous. Ο Αγραβάνης απάντησε, ξεχώρισε την θέση και εξήγησε πως βλέπει την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ

«Το ότι δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός στην Basket League, ίσως το «πληρώνω» και εγώ λίγο παραπάνω. Έπαιζα στον Ολυμπιακό και κάποιοι νομίζουν ότι ακόμα εκεί παίζω και φοράω ακόμα «ερυθρόλευκα». Αυτό δεν ισχύει προφανώς. Εγώ είμαι παίκτης του Προμηθέα, εγώ κάνω τα πάντα για να κερδίσει ο Προμηθέας, με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα μου, δεν το έχουν καταλάβει ότι έχω φύγει εδώ και δύο χρόνια. Δεν είμαι στον Ολυμπιακό. Το ότι έγιναν πράγματα στα playoffs, που δεν τιμούν το ελληνικό μπάσκετ είναι δεδομένο και σίγουρα όλοι θέλουμε να κερδίζει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο.

Εγώ γι’ αυτό αντέδρασα τόσο. Γιατί ένιωσα ότι δεν κέρδισε ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το Λαύριο, είναι μια σπουδαία ομάδα με σπουδαίους παίκτες και χαρακτήρες, αλλά εγώ αυτό ένιωσα. Το σλόγκαν του Ολυμπιακού, έτσι ένιωθα, έτσι έκανα. Εγώ θέλω να κερδίζει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Νομίζω όλοι αυτό θέλουν. Άμα κερδίσει ο καλύτερος δεν θα έχει κανείς πρόβλημα να πει, ‘ξέρετε παιδιά χάσαμε δίκαια, μπράβο σας’. Δεν έχω κανένα θέμα να παραδεχτώ την ανωτερότητα του αντιπάλου».

ag1

«Ο Ολυμπιακός δεν θα επιστρέψει αν δεν γίνουν δίκαιες οι συνθήκες»

«Τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι καλά και πρέπει να φτιάξουν για να ευχαριστιέται ο φίλαθλος κόσμος και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για κάποιο παιχνίδι. Τιμωρήθηκαν όλοι οι διαιτητές στο ματς με το Λαύριο, αλλά ο Προμηθέας δεν δικαιώθηκε στην ένσταση που έκανε. Η ομάδα μου σκέφτηκε την Εθνική ομάδα και το καλό του μπάσκετ και δεν πήγε παρακάτω το θέμα. Έπραξαν για το καλό του μπάσκετ και όχι για το καλό του Προμηθέα».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, ξεκαθάρισε ότι νιώθει ότι άδικα τον συνδέουν με τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος της ημέρας σχολίασε πως βλέπει την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο χρειάζεται να αλλάξει τις συνθήκες που επικρατούν.

Ο Ολυμπιακός ξέρει καλύτερα τι θα κάνει στην συνέχεια. Πιστεύω ότι αν οι συνθήκες δεν είναι δίκαιες ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να επιστρέψει στο πρωτάθλημα. Όταν καταλάβει ότι οι συνθήκες θα είναι δίκαιες για όλους, τότε θα επιστρέψει και θα έχουμε ένα φανταστικό πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ο Προμηθέας, το Λαύριο, η ΑΕΚ, το Περιστέρι είναι ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο και θα μπορούσαμε να βλέπαμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα με όλους μαζί. Και στο τέλος να κερδίζει ο καλύτερος. Κανείς δεν θέλει να κερδίζει άδικα η ομάδα του».


«Δεν κάνω βήμα πίσω στην καριέρα μου»

Ο Προμηθέας Πάτρας έδειξε τι είναι ικανός να κάνει ο Δημήτρης Αγραβάνης στο παρκέ, έγινε ηγέτης, οδήγησε τους συμπαίκτες του και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει βήμα πίσω.

«Ο στόχος μου είναι είναι να βελτιώνομαι κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο επιστρέφω στην ομάδα μου και είμαι πιο διψασμένος για τίτλους και διακρίσεις. Θέλω να παίζω σε ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Εγώ όταν έκλεισα στον Προμηθέα πίστευα ότι είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους, κατάλαβα πως δουλεύουν και τι φιλοδοξίες έχουν.

Οι φιλοδοξίες τους ταίριαξαν με τις δικές μου. Νομίζω καταφέραμε κάτι που πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζε ακατόρθωτο για την Πάτρα, να πάρουμε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας και είμαι υπερήφανος που το έκανα και ήμουν αρχηγός αυτής της ομάδας. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Φτάσαμε πολύ κοντά και στο κύπελλο, δεν τα καταφέραμε στο πρωτάθλημα, αλλά εγώ νιώθω πολύ δικαιωμένος για την επιλογή μου.

Σε μια ομάδα Euroleague πιθανότατα δεν θα έχω τον ίδιο ρόλο που έχω εδώ, αλλά δεν θέλω να κάνω κανένα βήμα πίσω στην καριέρα μου. Θέλω όπου και αν είμαι να είμαι πρωταγωνιστής, να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει. Έχω αποδείξει ότι μου αρέσει να κερδίζω και μου αρέσει να παίζω μεγάλα παιχνίδια, οπότε όπου και να βρεθώ στο μέλλον, θα φροντίσω να είμαι ένας εκ των πρωταγωνιστών. Δεν νομίζω ότι μου ταιριάζει να είμαι ένας απλός ρολίστας».

agra3

«Δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό στο άμεσο μέλλον»

«Εγώ έχω περάσει 6 χρόνια στον Ολυμπιακό, πολύ καλά χρόνια και πραγματικά καταφέραμε ανεπανάληπτα πράγματα και κατακτήσαμε τίτλους. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το 2016, με το τρίποντο του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ. Είναι στιγμές και αναμνήσεις που δεν φεύγουν από το μυαλό ενός αθλητή.

Βέβαια η ζωή συνεχίζεται, κοιτάμε το παρών, αναγκαστικά αφού έχουμε νέους στόχους. Σίγουρα θα ήταν τιμή μου να φορέσω ξανά την φανέλα του, αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι στο άμεσο μέλλον. Εγώ θέλω να είμαι πρωταγωνιστής όπου και να είμαι και μακάρι να γυρίσω μια μέρα ως πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό».

Σίγουρα ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει έντονο χαρακτήρα μέσα στο παρκέ, πανηγυρίζει με την ψυχή του, εξωτερικεύει τα συναισθήματα του και αυτό τον κάνει αρκετές φορές να παρεξηγείται. Ο ίδιος πάντως έχει πολύ διαφορετική άποψη.

«Δεν πιστεύω ότι ο χαρακτήρας μου είναι πρόβλημα για καμία ομάδα. Μπορεί να θέλουν να περάσουν προς τα έξω ότι δεν έχω καλό χαρακτήρα, αλλά μπορείτε να ρωτήσετε και τους προπονητές που έχω συνεργαστεί να απαντήσουν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι, όπως τα κάνουν να φαίνονται. Εγώ σε όποια ομάδα και να έπαιζα, έπαιζα και για τον προπονητή μου, ό,τι και να γινότανε.

Ο κύριος Σφαιρόπουλος με έχει μαλώσει πολλές φορές, όμως στα δύσκολα με πίστευε πάντα και με έβαζε μέσα και τις περισσότερες φορές τον δικαίωνα. Το ίδιο και με τον κόουτς Γιατρά. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πω αν έχω κακό χαρακτήρα, μπορεί όποιος θέλει να ρωτήσει τους ίδιους τους προπονητές μου».

ag3

«Δεν δίνω σε κανέναν καμία απάντηση μέσα στο παρκέ. Πραγματικά πανηγυρίζω μόνο για την ομάδα μου. Προσπαθώ έτσι να ξεσηκώσω όλη την ομάδα, να έχει αυτοπεποίθηση. Δεν δίνω καμία απάντηση. Ξέρουν ποιος είμαι, τι μπορώ να κάνω και εγώ παίζω για να κερδίσω και γι’ αυτό πανηγυρίζω. Δεν έχω προκαλέσει κανέναν με τους πανηγυρισμούς μου. Πανηγυρίζω για εμένα και το χαίρομαι».


«Δεν καταλαβαίνω την αμφισβήτηση προς τον Σπανούλη»

Κλείνοντας, ο Αγραβάνης είναι πανέτοιμος για ένα καλοκαίρι γεμάτο δράση, είναι παραπάνω από πρόθυμος να βρεθεί στα γαλανόλευκα, ενώ μίλησε και για τον Βασίλη Σπανούλη, το οποίο χαρακτήρισε μύθο. Παράλληλα, δεν αρνήθηκε να κάνει και το σχόλιο του για τον Βαγγέλη Λιόλιο και την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΟΚ.

«Το πρόγραμμα μου το καλοκαίρι θα είναι πολύ γεμάτο. Θα μάθετε όλοι τι θα κάνω. Εγώ θέλω να είμαι στην Εθνική ομάδα, να τους βοηθήσω. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να παίζεις για την χώρα σου. Νιώθω έτοιμος να προσφέρω και ανυπομονώ γι’ αυτό προς το παρόν. Τώρα στην συνέχεια του καλοκαιριού θα την δούμε μετά.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι θρύλος για το ελληνικό μπάσκετ. Όλοι το ξέρουμε. Εγώ στον αθλητισμό έχω τα είδωλα πολύ ψηλά. Είτε είναι μπασκετμπολίστες, είτε οτιδήποτε άλλο. Τους σέβομαι. Όταν έχουν να προσφέρουν και είναι σε τόσο καλή καλή φυσική κατάσταση, δεν καταλαβαίνω την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο τους.

Εμένα προσωπικά με στεναχώρησε αυτό με τον Βασίλη, όχι επειδή είναι φίλος μου, αλλά επειδή είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Έχει πάρα πολλά να δώσει ακόμα και πολύ ποιοτικά πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στην Εθνική ομάδα. Για να τον θέλει τόσο πολύ ο κύριος Πιτίνο, νομίζω ότι καταλαβαίνετε ότι δεν το βλέπω μόνο εγώ έτσι. Το βλέπουν πολλοί έτσι. Πόσες ευρωπαϊκές ομάδες τον θέλουν σε αυτή την ηλικία, δείχνει πόσο σπουδαίος είναι. Καλύτερα να μην ασχολούμαστε με την ηλικία, αλλά με το πραγματικό κομμάτι, γιατί αν ο άλλος είναι 42 και είναι παιχταράς, η ηλικία δεν θα τον σταματήσει.

Με τον κύριο Λιόλιο έχω πάρα πολύ καλή σχέση. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Τον ακούω όταν μου μιλάει, τον καταλαβαίνω. Είναι ένας άνθρωπος που νοιάζεται για το ελληνικό μπάσκετ, έχει το δικό του όραμα, για να το φτάσει ψηλά. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γίνει πρόεδρος της ΕΟΚ. Είμαι σίγουρος πως θέλει το καλό του μπάσκετ και το όραμα του είναι να το βελτιώσει».

Photo Credits: Χρήστος Λώλος

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button