ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Όχι Σταϊκούρα σε Super League για προκαταβολή από το στοίχημα – Η αντίδραση των ΠΑΕ ενόψει πρεμιέρας

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα στη Super League 1 για άμεση καταβολή των χρημάτων από το στοίχημα.

Το SDNA αποκαλύπτει τη συνάντηση που φέρνει σε δυσχερή θέση τις ΠΑΕ της Super League 1. Ποια θα είναι η αντίδραση τους; Είναι πιθανή η αποχή από την πρεμιέρα; Αναλυτικό ρεπορτάζ.

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα στη Super League 1 για άμεση καταβολή των χρημάτων από το στοίχημα.

Η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε στις αρχές της εβδομάδας και από την πλευρά του υπουργού ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει οφειλή για το 2022 και ότι τα χρήματα του 2022 εκταμιεύθηκαν ως προκαταβολή το 2021.

Επίσης είπε ότι τα χρήματα για το 2023 θα δοθούν τον Ιανουάριο. Στην πρόταση της αντιπροσωπείας της Super League να προκαταβληθούν τα χρήματα του 2023 νωρίτερα, ο Σταϊκούρας απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 οι 14 ομάδες της Super League εισέπραξαν από τη φορολόγηση των νικητών του στοιχήματος περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ και κάθε ΠΑΕ έβαλε στα ταμεία της 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Την κατανομή των χρημάτων για το 2023 θα την κάνει το αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο. Είναι πολύ πιθανό η Λίγκα να ζητήσει συνάντηση με τον Αυγενάκη με αίτημα την αύξηση του ποσοστού της.

Το μεγάλο ζήτημα πλέον είναι πως θα αντιδράσει η Super League καθώς η προκαταβολή ήταν μια από τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους που θα τον οδηγούσαν στην καρέκλα του προέδρου.

Τελικώς ούτε η δυναμική Μαρινάκη κατάφερε να λύσει το πρόβλημα και ήδη αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν θέματα με την καταβολή των πρώτων μισθοδοσιών στους παίκτες.

Από την άλλη οι τεράστιες ρήτρες από τα τηλεοπτικά συμβόλαια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια και πολύ δύσκολα θα προκύψει «πραξικόπημα» και «απεργία» από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Κάποιες ΠΑΕ θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πρόσχημα του στοιχήματος προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα των ομάδων τους, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν πραγματικά οικονομικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα τεθεί στη Λίγκα ενώπιον του ΔΣ και εκεί θα ληφθούν αποφάσεις μέσω ψηφοφορίας.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button