Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Διαιτησία: Παραβίαζαν το πρωτόκολλο και σφύριζαν χωρίς covid-test!

Αξιολογημένοι διαιτητές σφύριζαν παιχνίδια της Super League, χωρίς να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό!

Αξιολογημένοι διαιτητές σφύριζαν παιχνίδια της Super League, χωρίς να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό!

Με συνεχή τεστ για την Covid -19 πορεύεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο αθλητισμός πλέον, μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού το 2020. Υποχρεωτικός ο έλεγχος και στο ποδόσφαιρο βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου, με την διαιτησία να μην αποτελεί εξαίρεση!

Άπαντες, υποβάλλονται σε μοριακό τεστ 72 ώρες πριν τα παιχνίδια στη Super League 1. Mεταξύ αυτών και οι διαιτητικές ομάδες οι οποίες ήταν υποχρεωμένες να στείλουν στην ΕΠΟ μέιλ με το αποτέλεσμα από το ιδιωτικό θεραπευτήριο ή το Δημόσιο Νοσοκομείο.

Το ζήτημα της καταβολής των χρημάτων για τα τεστ των διαιτητών, δεν διευθετήθηκε από την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα οι διαιτητές (και οι βοηθοί εννοείται) να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, εκτός αν τα έκαναν σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Στη πορεία όμως προέκυψαν και κάποιοι «σφιχτοί» που βλέποντας να τους κρατούνται κοντά στα 60-70 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ, αποφάσισαν να τα… περιορίσουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαιτητές και βοηθοι, ελάχιστοι βέβαια, που προς το τέλος της σεζόν σταμάτησαν να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό, για να αποφύγουν τα έξοδα!

Το μοριακό τεστ να σημειώσουμε είναι υποχρεωτικό για τους διαιτητές, τους βοηθούς και τον 4ο. Οχι για τον VAR και τον AVAR.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button