Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μάντζιος για Βλαχομήτρο: «Έχει όρεξη για δουλειά και βελτίωση»

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Άκης Μάντζιος σχολίασε την μεταγραφή του Ανέστη Βλαχομήτρου στον Ολυμπιακό Β'.

Την απόκτηση του Ανέστη Βλαχομήτρου ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, η οποία είναι μία κίνηση για την ενίσχυση τη β’ ομάδας που αγωνίζεται στη Super League 2.

Πρόκειται για έναν επιθετικό με μεγάλο ταλέντο και διάθεση να εξελιχθεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταφέρουν στο ρεπορτάζ του Sportdog οι άνθρωποι που μίλησαν για τον 20χρονο ποδοσφαιριστή.

Γεννήθηκε στο Πευκί, ένα παραθαλάσσιο χωριό με λιμάνι στη βόρεια Εύβοια. Ο αέρας του… Παγασητικού τον οδήγησε στο να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Ιστιαίας.

Κλήθηκε στη μεικτή Ευβοίας, όπου ήταν το πρώτο σκαλοπάτι για την επόμενη πίστα που ήταν ο Ατρόμητος. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στο Περιστέρι, όπου πέρασε 2.5 χρόνια της καριέρας του, αγωνιζόμενος με την Κ17, ενώ το τελευταίο εξάμηνο της παρουσίας του στους «κυανόλευκους» παραχωρήθηκε δανεικός στον γειτονικό ΑΟ Περιστερίου. Το επόμενο βήμα έγινε το καλοκαίρι του 2018, όταν μετακινήθηκε στη Λαμία, για να αγωνιστεί με την Κ19.

«Φλέβα χρυσού στη Λαμία»

Εκεί, τη σεζόν, 2018-2019 αγωνίστηκε σε 26 ματς και σκόραρε 4 γκολ με αποτέλεσμα να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην ομάδα της Φθιώτιδας εκτίμησαν πολύ το ταλέντο του. Διέκριναν, ότι διαθέτει ιδανικά φυσικά χαρακτηριστικά για επιθετικός (είναι 1,86 μ.), τα οποία αξιοποιεί στο παιχνίδι του, αφού έμπαινε δυνατά στις φάσεις, ασκούσε πίεση στις αντίπαλες άμυνες και μπορούσε να παίξει με πλάτη στην εστία. Είχε καλές τοποθετήσεις και αποτελεσματικά τελειώματα, ακόμα και με το κεφάλι. Ήταν πολύ δραστήριος γύρω από την περιοχή! Δεν… κατασκήνωνε δηλαδή μέσα στο κουτί και ζητούσε συνεχώς μπάλα.

Επιπρόσθετα δεν περιοριζόταν μόνο στην επίθεση. Έτρεχε, μάρκαρε και οπισθοχωρούσε. Μάλιστα στον τοπικό Τύπο της Λαμίας, τον αποκάλεσαν «φλέβα χρυσού», μία περίοδο (τον Ιανουάριο του 2020) που η ομάδα της Λαμίας είχε την τρίτη χειρότερη επίθεση στη Super League και αναζητούνταν λύσεις στην κορυφή της επίθεσης, αφού ο Τουράμ είχε αποχωρήσει.

Μάντζιος: «Όρεξη για δουλειά και βελτίωση»

Τις πρώτες του εμφανίσεις σε κορυφαίο επίπεδο τις έκανε τη σεζόν 2019-2020. Δύο συμμετοχές στη Super League, μία στα play out και πέντε στο Κύπελλο Ελλάδας. Η αρχή είχε γίνει στο ματς με τον Αιολικό, τον Οκτώβριο του 2019, όπου ο Άκης Μάντζιος, στη δεύτερη εμφάνισή του στον πάγκο της ομάδας, τον έριξε στη μάχη μαζί με τον Κώστα Νικολόπουλο, ο οποίος προερχόταν επίσης από τις Ακαδημίες. Αμφότεροι είχαν αξιόλογη παρουσία και έδειξαν στον προπονητή τους, ότι μπορούν να διεκδικήσουν θέση στο ροτέισον. Μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Μυτιλήνης έπαιξε βασικός για ολόκληρο 90λεπτο και σκόραρε (Δείτε το βίντεο επάνω)! Στα ημιτελικά του θεσμού, η ομάδα βρήκε μπροστά της τον Ολυμπιακό. Ο Βλαχομήτρος έπαιξε δύο λεπτά, στο ισόπαλο 0-0 που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Άκης Μάντζιος μιλώντας στο Sportdog, θυμάται εκείν την περίοδο. «Ήταν πιτσιρικάς και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Έδειχνε πολύ δυνατό παιδί δυνατό που έπαιζε καλά με πλάτη! Είχε όρεξη για δουλειά και βελτίωση. Δεν έπαιξε πολύ στο πρωτάθλημα γιατί οι συνθήκες στην ομάδα ήταν τέτοιες που δεν ήταν δυνατή η συχνότερη χρησιμοποίησή του. Περίμενα να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια, για να εξελιχθεί», αναφέρει ο Έλληνας τεχνικός.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-2021), το όνομά του άρχισε να ακούγεται εκτός συνόρων, αφού φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα. Έκανε δύο συμμετοχές στη Super League, αλλά με την Κ19 σημείωσε 8 γκολ σε 7 εμφανίσεις.

Έτσι βρέθηκε στους κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης, αφού μήνα Νοέμβριο ήταν στην 2η θέση του σχετικού πίνακα στα τμήματα υποδομών των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μαζί με τον Βίκτορ Καμίνσκι της Λέγκια Βαρσοβίας, (που είχε επίσης 8 γκολ αλλά 10 παιχνίδια), πίσω από το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ, το next big thing του γερμανικού ποδοσφαίρου, τον 15χρονος(!) Γιουσούφα Μουκόκο ο οποίος είχε 10 γκολ σε 4 μόλις παιχνίδια… αγωνιζόμενος με την Κ19 της Ντόρτμουντ στον Όμιλο της Δύσης του πρωταθλήματος Κ-19 της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button