ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Βικίντας Σλίβκα: Ο νέος του ρόλος και η κίνηση- «κλειδί» από τον Φέστα που ανανεώνει τη Λαμία

Η Λαμία εμφανίζει σημάδια... ανανέωσης και ο λόγος, ακούει στο όνομα του Βικίντας Σλίβκα, ο οποίος βλέπει το νέο του ρόλο στα πλάνα του Τζιανλούκα Φέστα, να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. #slgr #lamiafc #VikyntasSlivka #GianlucaFesta #season2022_2023

Η Λαμία εμφανίζει σημάδια… ανανέωσης και ο λόγος, ακούει στο όνομα του Βικίντας Σλίβκα, ο οποίος βλέπει το νέο του ρόλο στα πλάνα του Τζιανλούκα Φέστα, να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. #slgr #lamiafc #VikyntasSlivka #GianlucaFesta #season2022_2023

Ο υποβιβασμός του Απόλλωνα Σμύρνης στη Superleague 2, έφερε στην έξοδο αρκετούς ποδοσφαιριστές που ήταν βασικοί τη σεζόν 2021/22. Ένας από αυτούς, ήταν ο Βικίντας Σλίβκα, ο οποίος ήταν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Τζιανλούκα Φέστα, για την ενίσχυση στης Λαμίας, ενόψει της νέας χρονιάς.

Ο Λιθουανός χαφ αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση και παρέμεινε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος, με το νέο του ρόλο στην ομάδα της Φθιώτιδας, να ανανεώνει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Μπορεί η Λαμία να έχει ξεκινήσει τη φετινή διαδρομή στη Superleague με ήττα από την ΑΕΚ (3-0), όμως στους «Ζωσιμάδες», έδειξε πως το περσινό καρδιοχτύπι με τα μπαράζ, έγινε… μάθημα.

Ο Λιθουανός μέσος ήταν το πρόσωπο που έλαμψε, παρότι η ομάδα του έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και το Gazzetta σας εξηγεί, τι εστί ο νέος ρόλος του Σλίβκα και πως μπορεί να εξελιχθεί σε… κλειδί για ολόκληρη τη σεζόν.

Συστήθηκε… ξανά!

Η εμφάνιση του Βικίντας Σλίβκα επί του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν μία καλή ευκαιρία για τον ίδιο, ώστε να συστηθεί ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι λογικό, μετά την περσινή χρονιά με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Λιθουανός χαφ να είχε βγει από τη… μνήμη του κοινού, όμως το βιογραφικό του, δεν είναι «τυχαίο», ούτε το συναντάει κάποιος κάθε μέρα στα ελληνικά γήπεδα.

Ένας 27χρονος χαφ που ήδη έχει 53 παρουσίες με το εθνόσημο της Λιθουανίας, έχει δημιουργήσει έναν αξιοπρεπή και αρκετά καλό δρόμο στην καριέρα του, με αφετηρία τη μεγάλη Γιουβέντους. Βασικό μέλος της Primavera αλλά και της Κ19 που έπαιξε στο UEFA Youth League, ο Σλίβκα έδειχνε πως έχει όλα τα φώτα για να γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι δανεισμοί του σε ομάδες της Ιταλίας, της Σλοβακίας και της Ολλανδίας δεν απέφεραν καρπούς, όμως η μεταγραφή στη Χιμπέρνιανς της Σκωτίας, του επέτρεψε να δείξει όσα αξίζει. Μία τριετία γεμάτη, με 84 συμμετοχές στο παλμαρέ του, ο Σλίβκα έγινε από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του κλαμπ αλλά και της Λιθουανίας, ξεκινώντας την πορεία του προς τα ψηλά πατώματα.

Η σούπερ πρώτη σεζόν και η ανανέωση!

Η στιγμή της μεταγραφής του στον Απόλλωνα Σμύρνης, έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της ελληνικής ομάδας. Το εξαιρετικό βιογραφικό, το νεαρό της ηλικίας του και οι διεθνής παραστάσεις με το εθνόσημο, ήταν αρκετά για να κάνουν τους οπαδούς του Απόλλωνα να περιμένουν αντίστοιχες εμφανίσεις. Ο Λιθουανός χαφ τις πρόσφερε απλόχερα, πραγματοποιώντας 26 συμμετοχές στην παρθενική του σεζόν στο πρωτάθλημα και απολογισμό ένα γκολ με μία ασίστ.

Μάλιστα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, που δεν άργησαν οι… σειρήνες από τους «μεγάλους» της χώρας. Έτσι, ο Απόλλων Σμύρνης προχώρησε στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμα μία σεζόν. Φυσικά, ο Λιθουανός χαφ πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό και την επιτυχία της 9ης θέσης της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ο «εφιάλτης» του υποβιβασμού, το βαρύ συμβόλαιο και ο Φέστα

Όσο καλά πήγε η πρώτη σεζόν, τόσο… άσχημα κύλησε η δεύτερη. Δεν είχε να κάνει αποκλειστικά με την κατάσταση του Λιθουανού αλλά γενικότερα με τα προβλήματα του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος στο τέλος υποβιβάστηκε στη Superleague 2, με τον Σλίβκα να είναι ανάμεσα στους παίκτες που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία.

Η κατάληξη του συλλόγου, έφερε και τον διεθνή ποδοσφαιριστή εκτός των πλάνων, λόγω του μεγάλου συμβολαίου που είχε. Έτσι, μένοντας ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης, επέλεξε να ακολουθήσει τον Σωτήρη Τσιλούλη στο νέο project του Τζιανλούκα Φέστα, στη Λαμία, με την οποία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Ο νέος ρόλος που κάνει ήδη την διαφορά!

Με την έναρξη της νέας σεζόν, άπαντες στη Λαμία, είχαν έναν και μοναδικό στόχο. Να μην φτάσει η ομάδα στην κατάσταση που ήταν πέρσι, ειδικά από την στιγμή, που υποβιβάζονται δύο ομάδες στη Superleague 2 χωρίς μπαράζ όπως πέρσι. Κόντρα στην ΑΕΚ, στην πρεμιέρα, οι Λαμιώτες προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν στην έδρα τους, όμως απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, έδειξαν κάτι διαφορετικό.

Το 1-1 θα μπορούσε να πει κάποιος πως τους… αδικεί, αν κοιτάξει τους αριθμούς και τις τελικές της αναμέτρησης. Ένας βασικός λόγος της πολύ καλής εμφάνισης στους «Ζωσιμάδες», ήταν ο Βικίντας Σλίβκα. Ο 27χρονος χαφ έχει πάρει έναν νέο… ρόλο από τον Φέστα, αυτή του «10αριού» με ελευθερία κινήσεων προς τα πλάγια.

Μία θέση που ο Λιθουανός έχει παίξει συνολικά 13 φορές (!) στην καριέρα του, όμως δείχνει να γνωρίζει αρκετά καλά το τι πρέπει να κάνει. Συνολικά δημιούργησε τέσσερις τελικές για τη Λαμία, κάνοντας την παρουσία του αισθητή στο επιθετικό κομμάτι. Σαν να έπαιζε χρόνια εκεί.

Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο, όμως η εμφάνιση σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, είχε θετικό πρόσημο και ο Σλίβκα, δείχνει ικανός να γίνει ένας εκ των ηγετών της Λαμίας φέτος.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button