Τοπικά Σπορ

Αντίστροφη μέτρηση για το Acropolis! Δοκιμαστικά στην ορεινή Φωκίδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε εικόνες από τα δοκιμαστικά στην ορεινή Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα από το Μαυρολιθάρι όπου τα πληρώματα προετοιμάζονται για την ειδική "Πύργος".

Δείτε εικόνες από τα δοκιμαστικά στην ορεινή Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα από το Μαυρολιθάρι όπου τα πληρώματα προετοιμάζονται για την ειδική “Πύργος”.

Αντίστροφα μετρούν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το κορυφαίο event του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας. Ο ελληνικός αγώνας που επέστρεψε πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έπειτα από απουσία οκτώ ετών, θα διεξαχθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο τη Λαμία και θα αποτελέσει τον 10 φετινό γύρο του WRC – και το σπουδαιότερο φετινό αθλητικό γεγονός της χώρας μας.

Το highlight της φετινής διοργάνωσης θα είναι η επιστροφή στο ΟΑΚΑ για την αναβίωση της μυθικής Υπερειδικής Διαδρομής, εμπρός σε κατάμεστες κερκίδες. Η ΕΚΟ Super Special Stage @ Olympic Stadium θα ανοίξει τον αγώνα το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022. Σύμφωνα με τους οργανωτές, τα εισιτήρια για την Υπερειδική του Ολυμπιακού Σταδίου θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ, και 40 χιλιάδες εισιτήρια θα έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ.

Τις τρεις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν 15 Ειδικές Διαδρομές, εκ των οποίων τρεις έρχονται από το απότερο παρελθόν του αγώνα: πρόκειται για την ΕΔ “Χαρβάτι” (14,02 χλμ.) στην Κορινθία, την ΕΔ “Λειβαδιά” (21,21 χλμ.) που ήταν γνωστή ως «Ευαγγελίστρια» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μιας ολοκαίνουριας: της ΕΔ “Δάφνη”, στο Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ.

Η πιο απαιτητική μέρα για τα πληρώματα θα είναι η Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με 6 Ειδικές Διαδρομές – εκ των οποίων μόνο του Λουτρακίου θα είναι επαναλαμβανόμενη. Οι άλλες είναι οι τρεις προαναφερθήσες (Χαρβάτι, Δάφνη, Λιβαδειά) και τέλος οι κλασσικοί Βωξίτες – από όπου τα αυτοκίνητα θα περάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η δυσκολία της ημέρας έγκειται κυρίως ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή ως τη Λαμία οι ομάδες δεν θα έχουν τη δυνατότητα του Σέρβις.

Η επόμενη μέρα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει δύο loops τριών επαναλαμβανόμενων Ειδικών – τον «Πύργο», το “Περιβόλι” και τον “Ταρζάν”.

Η τελευταία θα μεταδοθεί, και τις δύο φορές, σε ζωντανή μετάδοση. Ο αγώνας θα κλείσει την Κυριακή 11/9 με τρεις ακόμη Ειδικές, την «Ελάτεια-Ρεγγίνι» και δύο περάσματα από το Ελευθεροχώρι – που θα αποτελέσει και την τελική Power Stage. Το συνολικό μήκος των Ειδικών του αγώνα φτάνει στα 305,86 χιλιόμετρα.

Δείτε εικόνες από τα δοκιμαστικά στην ορεινή Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα από το Μαυρολιθάρι όπου τα πληρώματα προετοιμάζονται για την ειδική “Πύργος”.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Μώκος

Διαβάστε επίσης

Back to top button