Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SuperLeague 1: Τα σημερινά παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής!

Δείτε ποια παιχνίδια έχουν οριστεί για σήμερα Σάββατο 3/9. #slgr #matchday3 #αγώνες #ομάδες #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία #lamiafc #asterasfc #olympiacosfc #ionikosfc #panathinaikosfc #levadeiakosfc

Δείτε ποια παιχνίδια έχουν οριστεί για σήμερα Σάββατο 3/9. #slgr #matchday3 #αγώνες #ομάδες #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία #lamiafc #asterasfc #olympiacosfc #ionikosfc #panathinaikosfc #levadeiakosfc

Προαναγγελία αγώνα: Λαμία-Αστέρας Τρίπολης

Πέντε φορές έχουν συναντηθεί η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης στη Super League με γηπεδούχο την ομάδα της Φθιώτιδας και “νικητής” είναι η ισοπαλία, αφού τα τρία από τα παιχνίδια τους έχουν τελειώσει χωρίς να επικρατήσει κανείς.

Μόνο σε ένα από τα πέντε δεν έχει σημειωθεί γκολ, στην λευκή ισοπαλία της σεζόν 2018-19, ενώ τόσο η νίκη της Λαμίας στο παρθενικό παιχνίδι των δύο ομάδων στην κατηγορία, όσο και η νίκη του Αστέρα Τρίπολης – στην τελευταία τους αναμέτρηση εκεί – η ομάδα που επικράτησε κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Ο Μπαράλες διατηρεί μια σημαντική παράδοση, αφού έχει σημειώσει γκολ εναντίον της Λαμίας και στις τρεις τελευταίες σεζόν. Το 2019-20 στο παιχνίδι της Τρίπολης και το 2020-21 και το 2021-22 σκόραρε μέσα στη Λαμία. Μάλιστα ο Αστέρας Τρίπολης, τόσο στην ισοπαλία 2-2 του 2020-21, όσο και στη νίκη του με 2-0 το 2021-22 είχε το ίδιο ζευγάρι σκόρερ αφού τα γκολ ήρθαν από τους Μπαράλες – Ριέρα.

Η τελευταία φορά που ο Αστέρας Τρίπολης δεν ηττήθηκε στα τρία πρώτα ματς της σεζόν ήταν το 2013-14, όταν ξεκίνησε πάλι με ισοπαλία 3-3 όπως και αυτή τη σεζόν μέσα στον Βόλο.

Εκείνη τη περίοδο έκανε πρεμιέρα στην Αρκαδία με 3-3 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, την 2η αγωνιστική πήρε ισοπαλία (1-1) στον Πλατανιά και την 3η αγωνιστική είχε επικρατήσει του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0. Ακολούθησε το 1-1 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και το 2-0 εντός έδρας με την Καλλονή, για να σπάσει το σερί του με ήττα 2-1 από τον Παναθηναϊκό.

Στην γενική ισορροπία των αγώνων ανάμεσα στην Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης και στις δύο έδρες, η ομάδα της Φθιώτιδας έχει συνολικά καλύτερη συγκομιδή, αφού σε σύνολο 12 αγώνων μετρά τέσσερις νίκες και η ομάδα της Αρκαδίας δύο.

ΛΑΜΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

5 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΚΟΛ: 4- 5

 

Προαναγγελία αγώνα: Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

Αυτή θα είναι η 19η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό με τις 11 να έχουν διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και τις 8 στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου 1987, στο παρθενικό ματς για τον Λεβαδειακό στην Α’ Εθνική. Στο ΟΑΚΑ με τα γκολ του Βαγγέλη Βλάχου (18’) και Χρήστου Δημόπουλου (31’) ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1.

Το πρώτο γκολ της ιστορίας του Λεβαδειακού στην κατηγορία σημείωσε ο Δήμος Κάβουρας στο 59ο λεπτό με σουτ.

Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο “Απόστολος Νικολαΐδης” με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 2-0 (60’ Σαμαράς, 73’ Αντωνίου).

Το ίδιο μοτίβο διατηρήθηκε και στα τελευταία τους παιχνίδια, αφού το 2018-19 αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 (5’ Καμπετσής, 44’ Χατζηθεοδωρίδης, 92’ Γιόχανσον) και το 2017-18 έπαιξαν στο γήπεδο της Λεωφόρου και έμειναν στην λευκή ισοπαλία.

Τα δύο τελευταία τους παιχνίδια στο “Απόστολος Νικολαΐδης” ολοκληρώθηκαν με 0-0, αφού εκτός από το 2017-18 και το 2016-17, δε σημειώθηκε γκολ από καμία ομάδα.

Αυτές οι δύο ισοπαλίες είναι και οι μοναδικές που έχει αποσπάσει ο Λεβαδειακός ως φιλοξενούμενος, ενώ είναι και τα μοναδικά ματς που έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, αφού η μοναδική του εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού ήρθε στις 5 Ιανουαρίου 2013 και ήταν με 2-1.

Ο Στέλιος Βασιλείου σημείωσε τα δυο γκολ για την ομάδα της Βοιωτίας, ενώ ο Τοτσέ είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους Πράσινους στο 12ο λεπτό.

Ο Κριστόφ Βαζέχα με 8 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Τοτσέ με 3 τέρματα.

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διαδοχικές νίκες το πρωτάθλημα ήταν το 2018-19 και τότε αντίπαλος του στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι ήταν ο Λεβαδειακός, αλλά για την 4η αγωνιστική της Super League και κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση τους στην κατηγορία.

Ακολούθησε ο υποβιβασμός της ομάδας της Βοιωτίας και η επιστροφή της αυτή τη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει με εκτός έδρας νίκη (1-0) στην Ξάνθη, συνέχισε με εντός έδρας 3-1 κόντρα στην Λαμία, με εκτός έδρας νίκη (3-1) επί της ΑΕΛ, και νίκες εντός έδρας επί του Λεβαδειακού (3-0) και του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

18 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚH ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

ΓΚΟΛ: 41-3

 

Προαναγγελία αγώνα: Ολυμπιακός-Ιωνικός

Ο Ολυμπιακός έχει υποδεχθεί 17 φορές τον Ιωνικό σε τέσσερις διαφορετικές έδρες και δεν έχει ηττηθεί ποτέ.

Οι 13 νίκες και 4 ισοπαλίες έχουν επιτευχθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στη Λαμία, στο ΟΑΚΑ και στο “Γεώργιος Καμάρας”.

Στο γήπεδο της Λαμίας που διεξήχθη ένα ματς λόγω τιμωρίας της έδρας του, ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη, ενώ στον Πειραιά, στο ΟΑΚΑ και στην Ριζούπολη, ο Ιωνικός κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία.

Η παρθενική αναμέτρηση τους έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 1989, στο πρώτο εκτός έδρας ματς του Ιωνικού στην ιστορία του στην Α’ Εθνική.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 χάρη σε χατ τρικ του Λάγιος Ντέταρι.

Εκτός από τον Λάγιος Ντέταρι, ο Ίλια Ίβιτς έχει σημειώσει τρία γκολ σε εντός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό, στις 24 Σεπτεμβρίου 1994 και στη νίκη με 6-1 του Ολυμπιακού. Σε εκείνη την αναμέτρηση σκόραραν ακόμη ο Εστάι, ο Χαντζίδης και ο Γεκινί. Το τέρμα της ομάδας της Νίκαιας το είχε σημειώσει ο Μιχάλης Λεοντιάδης με εκτέλεση φάουλ και είχε προσωρινά ισοφαρίσει σε 1-1.

Μόλις σε μια μεταξύ τους αναμέτρηση δεν έχει σημειωθεί γκολ, στην λευκή ισοπαλία του 2005-06, ενώ το 1-0 της περσινής σεζόν ήταν η πιο “φτωχή” νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν είχε σημειώσει ποτέ στο παρελθόν μόνο ένα γκολ όταν έπαιρνε τους βαθμούς της νίκης.

Η ευρύτερη νίκη των Ερυθρολεύκων είναι το 6-0 της σεζόν 2002-03, ενώ έχει σημειώσει νίκες με 6-1 και με 5-0. Το 2-0 είναι το δημοφιλέστερο σκορ, με τέσσερις εμφανίσεις. Η πιο εντυπωσιακή ισοπαλία τους σημειώθηκε το 2000-01 με 3-3.

Αλεξανδρής, Ίβιτς και Τζόρτζεβις με 4 γκολ στα ματς με τον Ιωνικό μοιράζονται την πρώτη θέση των σκόρερ.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 46 τέρματα στα εντός έδρας παιχνίδια του με την ομάδα της Νίκαιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ

17 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

13 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

– ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 46-10

Διαβάστε επίσης

Back to top button