ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από το φιλικό διπλό στην Τούμπα… στο σερί του «δικεφάλου» εντός και εκτός! (pics+vids)

Στην Τούμπα θα αγωνιστεί σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία για την 4η αγωνιστική της SuperLeague 1 κόντρα στον ΠΑΟΚ τον οποίο δεν έχει καταφέρει σε 10 αγώνες πρωταθλήματος να τον κερδίσει!

Στην Τούμπα θα αγωνιστεί σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία για την 4η αγωνιστική της SuperLeague 1 κόντρα στον ΠΑΟΚ τον οποίο δεν έχει καταφέρει σε 10 αγώνες πρωταθλήματος να τον κερδίσει!

Δείτε αναλυτικά την προϊστορία μέσω φωτογραφιών και βίντεο για να μπείτε στο κλίμα του αγώνα…

Πάμε να δούμε την προϊστορία του ΠΑΣ Λαμία με τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή όπου ανέβηκε η ομάδα της Φθιώτιας στην SuperLeague 1.

Ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ SUPERLEAGUE 1

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Λαμία για φίλημα και ΠΑΟΚ σε… παραλήρημα! Η σταχτοπούτα της Super League κατάφερε να εγκλωβίσει τον «Δικέφαλο» του Βορρά στο μεγαλύτερο μέρος της φιλικής αναμέτρησης στη Τούμπα και να πάρει τη νίκη με 1-0, με γκολ λίγο πριν το φινάλε.

αθλητικα νεα

Οι Θεσσαλονικείς, όπως και στο χθεσινό φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκαν χωρίς αρχή και τέλος, με πολλά προβλήματα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, γεγονός που σίγουρα προβληματίζει τον Στανόγεβιτς εν όψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας στην Ευρώπη.

Το γκολ που καθόρισε την έκβαση του ματς πέτυχε στο 89’, με κεφαλιά, ο Τσούκαλος.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Πασχαλάκης (58’ Σιαμπάνης), Πούγγουρας, Δημητρίου, Κωνσταντινίδης, Τσαούσης, Κάτσε, Χατζηδίμπας, Λημνιός (76’ Τζοβάρας), Πέλκας (82’ Δημητριάδης), Αθανασιάδης (73’ Γκαργκαλατζίδης), Κουλούρης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκολής, Παντελιάδης (61’ Παπαργυρίου), Μπλάζιτς (61’ Βάντερσον), Όμο, Βασιλαντωνόπουλος, Ακόστα (61’ Φράγκος), Βουό, Πίτι.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία 4-0

Πληρώνοντας ένα κακό πρώτο ημίωρο η Λαμία δεν μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστική στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ηττήθηκε -στο πιο βαρύ εις βάρος της ως τώρα σκορ στην Σούπερ Λίγκα- με 4-0 (Λέοβατς 10, Πρίγιοβιτς 24, Πέλκας 50′, Πρίγιοβιτς 88′) παρουσιάζοντας νωθρό πρόσωπο στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ ολοκληρώσε το παιχνίδι με 10 λόγω αποβολής του Αναστασόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα. Μια από τις λεγόμενες εντός προγράμματος ήττα που θα πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα και άπαντες να επικεντρώσουν στην επόμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΔΑΚ Λαμίας το ερχόμενο Σάββατο (20.30).

Ο δικέφαλος του βορρά έπιασε πολύ καλή απόδοση στην άδεια Τούμπα, δεν απειλήθηκε λεπτό και έφτασε στο… άνετο κι ωραίο 4-0 για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

αθλητικα νεα

Αποτέλεσμα που ανέβασε τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή (15β.) κι αν η ΑΕΚ δεν νικήσει την Ξάνθη (20:30), τότε θα απολαμβάνουν την μοναξιά της πρώτης θέσης.

Στο 10’ ο Λέοβατς άνοιξε το σκορ, στο 24’ και στο 88’ ο Πρίγιοβιτς έβαλε τη… σφραγίδα του, ενώ ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα (με γκολάρα) ο Πέλκας. Εξαιρετικός ο Μαουρίτσιο από τα πόδια του οποίου περνούσε η ανάπτυξη των γηπεδούχων, «λυπηρή» εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους, που δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του ματς.

αθλητικα νεα

Το ματς

Δεν προκάλεσε σε κανέναν έκπληξη το πώς ξεκίνησαν το ματς οι δύο ομάδες. Με το… καλημέρα ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Λαμία κλείστηκε στο δικό της μισό, περιμένοντας, ενδεχομένως, κάποια κόντρα για να «χτυπήσει». Αν και νωρίς, ο δικέφαλος του βορρά δεν έδειχνε διάθεση να… χαριστεί στην αντίπαλό της. Και τελικώς κατάφερε να σημειώσει το πιο γρήγορο φετινό του γκολ! Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά κι αφού ο Μαουρίτσιο έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Λέοβατς, ο Κροάτης έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση και εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ήταν, πραγματικά, ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε, την ώρα που οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και συνέχισαν να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο.

αθλητικα νεα

Στο 24’, λοιπόν, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά. Μπορεί σε πρώτο χρόνο ο Πέλκας να μην βρήκε δίχτυα (μετά από νέα όμορφη δημιουργία του εντυπωσιακού Μαουρίτσιο), ωστόσο ο Πρίγιοβιτς… κυνήγησε τη φάση και στην επαναφορά δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να γράψει το 2-0. Η Λαμία ήταν… σε άλλο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κεφάτος (έστω κι αν έγερνε από τα αριστερά, με τον Βϊερίνια να μην έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι) και παραλίγο να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του. Τη μία, όμως, ο Παπαδόπουλος έσωσε την παραβίαση της εστίας του με τα ακροδάχτυλα (από λάθος γύρισμα του Ασίγκμπα), την άλλη (στο 34’)ο Ελ Καντουρί σημάδεψε το δοκάρι με… σουτάρα! Κάπως έτσι το 2-0 δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα, με τον δικέφαλο του βορρά να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο, να έχει βάλει γερές βάσεις για το τρίποντο και την Λαμία να είναι «εξαφανισμένη», με τον Τεννέ να αναγκάζεται να κάνει αλλαγή στο… 39’, δείγμα της εικόνας της ομάδας του.

αθλητικα νεα

Με το πού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο ορεξάτος Πέλκας πιστοποίησε την πολύ καλή εμφάνισή του με γκολάρα! Στο 50’, λοιπόν, ο Βϊερίνια γέμισε από τα δεξιά, η άμυνα της Λαμίας βρέθηκε ξανά… εκτός τόπου και χρόνου και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με εν κινήσει μονοκόμματο σουτ διαμόρφωσε το 3-0. Καλώς ή κακώς, ο δικέφαλος του βορρά είχε –και με το παραπάνω- αυτό που ήθελε, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους και μοιραία ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, χωρίς να δημιουργούνται μεγάλες φάσεις μπροστά από κάποια εστία. Στο 71’, βέβαια, άλλαξαν οι ισορροπίες των δύο μονομάχων. Ο Αναστασόπουλος που είχε μπει σαν αλλαγή λίγο νωρίτερα, δέχθηκε δεύτερη («χαζή) κίτρινη σε διάστημα 13’ και άφησε την ομάδα του να… παλέψει στο φινάλε της αναμέτρησης με δέκα παίκτες.

αθλητικα νεα

Μία εξέλιξη που δεν άλλαζε, ουσιαστικά, την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά χαλούσε ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική εικόνα της Λαμίας στην Τούμπα… Εν μέσω, λοιπόν, χαλαρού τέμπο, ο ΠΑΟΚ βρήκε ακόμη ένα γκολ, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα. Δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Μπίσεσβαρ έκανε βαθιά μπαλιά για τον Λέο Μάτος, αυτός γύρισε παράλληλα με το κεφάλι για τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος killer δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0, γλυκαίνοντας κι άλλο το απόγευμα του δικεφάλου του βορρά, ο οποίος θα κατέβει στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Κρέσπο, Λέοβατς (68’ Λημνιός), Μαουρίτσιο, Σάκχοφ (76’ Μπίσεσβαρ), Βϊερίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας (60’ Μακ), Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης, Μαλεζάς, Κάνιας

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (39’ Ντακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (55’ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον

Στον πάγκο της Λαμίας: Μελίσσας, Λινάρδος, Μπουμπούλης-Τσαπρούσης, Τσούκαλος, Κουτρομάνος

Διαιτητής: Τζήλος
Βοηθοί: Βασιλόπουλος-Κελαζόγλου
Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

Δεν μπόρεσε ο ΠΑΣ Λαμία να σταματήσει το “τρένο” του ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας το απόγευμα του Σαββάτου.

αθλητικα νεα

Ο μεστός “δικέφαλος” του Βορρά καθάρισε το ματς σε ένα πεντάλεπτο με γκολ των Πέλκα στο 56′ και Μαουρίσιο στο 61′ φτάνοντας στην 10η σερί νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα.

αθλητικα νεα

Η Λαμία άντεξε για ένα 45λεπτο με το Νίκο Παπαδόπουλο να κάνει μια σπουδαία επέμβαση στο 23′ και να κρατάει το μηδέν. Δεν μπόρεσε μετά το 0-2 η γηπεδούχος να δημιουργήσει κίνδυνο στον δικέφαλο και ετοιμάζεται πλέον για τα δύο επόμενα εκτός έδρας με Παναθηναϊκό και Πλατανιά.

αθλητικα νεα

ΜΕ 4-2-3-1 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Και οι δύο προπονητές επέλεξαν το 4-2-3-1 για να κατεβάσουν τις ομάδες του στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας. Ο Μπάμπης Τενές επέλεξε τον Νίκο Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Βασιλαντονώπουλο (δεξιά), Ασίγκα, Αναστασιάδη (στόπερ), Παντελιάδη (αριστερά) στην άμυνα. Οι Ομο και Μπλάζιτς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, την τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής αποτελούσαν οι Βάντερσον, Πίτι, Ακόστα και μοναδικός προωθημένος ο Μπούτνικ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε μια ενδεκάδα πάνω κάτω γνωστή, από τις τελευταίες δοκιμές, με το κλασικό 4-2-3-1 να αποτελείται κατά τα 9/11 με τους ίδιους ποδοσφαιριστές, που ξεκίνησαν στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, οι δύο εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Κάνιας (αντί του τιμωρημένου Σάχοφ), Μαουρίσιο, ενώ ο Ρόμπερτ Μακ έπαιξε το ρόλο του αντί-Κάμπος, ο Πέλκας ήταν στο «δέκα» και ο Μπίσεσβαρ ξεκίνησε και πάλι στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΛΛΑ…

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί και να απαντήσει στην πίεση των ποδοσφαιριστών της Λαμίας, που είχαν προφανή εντολή να κρατήσουν τους φιλοξενούμενους μακριά από την περιοχή του Παπαδόπουλου.

Παρά το υπέρ του 70%-30% στην κατοχή της μπάλας, ο «Δικέφαλος» δεν μπορούσε να βρει τρόπο και να γίνει απειλητικός για την εστία της Λαμίας, με εξαίρεση την εντυπωσιακή επέμβαση του Παπαδόπουλου στην προσπάθεια του Βαρέλα (24’) και το σουτ του Μακ (29’) που έδιωξε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ

O ΠΑΟΚ πέταξε τα πρώτα 45 λεπτά μένοντας μακριά από τον καλό εαυτό, που είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ευτύχησε να βρει νωρίς στο β’ μέρος το γκολ από τον Δημήτρη Πέλκα (56’). Ο Μακ σέντραρε ωραία από αριστερά, ο Μαουρίτσιο κοντρόλαρε και πάσαρε δίπλα του στον Μπίσεσβαρ, αυτός σέντραρε στη μικρή περιοχή αμέσως για τον Πέλκα κι εκείνος από κοντά είχε εύκολο έργο με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ (0-1)!

Μέσα σε πέντε λεπτά ο «Δικέφαλος» ξαναχτύπησε, με τον Μαουρίσιο, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ασίγκμπα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Παπαδόπουλου κάνοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΣ Λαμία (Μπ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Ομο (67’ Μπεν Τζεμιά), Βάντερσον, Πίτι, Ακόστα, Μπούτνικ (60’ Αστσεριτς).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ (89’ Κουλούρης), Πέλκας (78’ Μουλέν), Μπίσεσβαρ (72’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Το «block» του Βιεϊρίνια… τα επισκίασε όλα!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Λαμίας και να πάρει ένα ακόμα σημαντικό «διπλό» στην κούρσα του τίτλου που πραγματοποιεί.

αθλητικα νεα

Ο δικέφαλος αν και δεν εντυπωσίασε επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Βαρέλα, παίζοντας μάλιστα και με δέκα παίκτες από 63′ λόγω αποβολής του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

αθλητικα νεα

Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Πασχαλάκη να είναι κομβικός σε τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις.

αθλητικα νεα

Ο διεθνής κίπερ έκανε τρομερή επέμβαση στο 45′ σε εκτέλεση φαουλ του Μπερτόλιο, ενώ αγωνίστηκε τραυματίας μετά το 75′ έπειτα από «δολοφονικό» μαρκάρισμα του Μπαράλες που δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα.

αθλητικα νεα

Παρότι οι Θεσσαλονικείς δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης, μπόρεσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, δείχνοντας και το μέταλλο τους όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο.

αθλητικα νεα

Ο ΠΑΟΚ με την απόδραση του από τη Λαμία συνεχίζει ακάθεκτος στη μάχη του τίτλου, έχοντας και το αήττητο στη Super League με 11 νίκες και μόλις μία ισοπαλία.

αθλητικα νεα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαμία διαμαρτυρήθηκε σωστά για πέναλτι σε χέρι του Βιεϊρίνια μετά από σουτ του Επστάιν.

αθλητικα νεα

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγμπα (67΄ Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (76΄ Βάντερσον), Δημούτσος, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επσταϊν (85΄ Μαστούρ), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (72΄ Άκπομ, Μπίσεσβαρ (53΄ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (64΄ Βέρνμπλουμ)

Η φάση που στιγμάτισε όλο τον αγώνα… και όχι μόνο!

αθλητικα νεα

Έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά της Λαμίας σήκωσε η φάση του 11ου λεπτού όταν ο Βιερίνια απέκρουσε με το χέρι σουτ του Επστάιν. Δείτε σε video τη φάση…

Πέναλτι ζήτησαν οι παίκτες της Λαμίας στην φάση του 11ου λεπτού, όταν το σουτ του Επστάιν σταμάτησε εμφανώς στο χέρι του Βιεϊρίνια, ενώ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε γυρίσει την πλάτη του για να αποφύγει την μπάλα. Ο διαιτητής Τσαμούρης (Πειραιά) θεώρησε το χέρι ακούσιο, παρότι ήταν προτεταμένο, και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ξεσηκώνοντας σωρεία διαμαρτυριών από τους παίκτες και τους φίλους των γηπεδούχων.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία 3-0

αθλητικα νεα

Ο επαναληπτικός αγώνας το «φιάσκου» με το 0-1 στο ΔΑΚ Λαμίας, ήταν μία εύκολη νίκη για τον ΠΑΟΚ.

αθλητικα νεα

Αν και ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε με τον Πέδρο Ενρίκε στο 34΄να κάνει το 1-0 ενώ το τελικό 3-0 ήρθε μετά τα τέρματα των Σάκχοφ στο 78΄και του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 83΄του αγώνα.

αθλητικα νεα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Πέδρο Ενρίκε, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Άκπομ

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Ασούμπρε, Μπερτόλιο, Ρόμανιτς, Μπαράλες

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία 3-0… και η αποχώρηση Βελλίδη!

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο συλλόγων… είχε και αποχώρηση από την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία!

αθλητικα νεα

Η Λαμία του Σωτήρη Αντωνίου ηττήθηκε στην Τούμπα, για την 7η αγωνιστική της SuperLeague 1, με τον Μάρκο Βελλίδη να αποχωρεί λίγες ημέρες μετά τον αγώνα από τον ΠΑΣ… με παράπονα εκατέρωθεν!

αθλητικα νεα

Στα αγωνιστικά, η ομάδα της Φθιώτιδας παρουσίασε ένα πρόσωπο, αρκετά άσχημο και ίσως μαζί με την εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό στον δεύτερο γύρο να είναι οι δύο χειρότερες εμφανίσεις της ομάδας φέτος!

Το 3-0 διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο και εκτός από αυτό διαμορφώθηκε πριν καλά καλά φτάσουμε στο 15΄του αγώνα.

Ο Μίτσις, με σουτ έκανε το 1-0 στο 2΄ενώ ο Λημνιός με κεφαλιά τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 2-0!

Στον πίνακα των σκόρερ έβαλε το όνομά του και ο Σφιντέρσκι ο οποίος στο 11΄έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό του πόδι.

ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ 0-1

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε για ακόμη μία φορά τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας για τη σεζόν 2019-2020.

Η ομάδα της Φθιώτιδας πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση δεν κατάφερε να κάνει τη «ζημιά» στους Θεσσαλονικείς και ηττήθηκε με 0-1 σκορ.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Λέο Μάτος έπειτα από σέντρα του Βϊερίνια. Το γκολ αμφισβητήθηκε έντονα από του γήπεδούχους, ως οφσάιντ αλλά τελικά μέτρησε κανονικά.

ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση για Λαμία και ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά όμως στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 και για τη σεζόν 2020-2021.

Ο Δικέφαλος, κατάφερε για ακόμη μία φορά να περάσει από το ΔΑΚ Λαμίας, κερδίζοντας με 0-2. Αυτή τη φορά τα γκολ του ΠΑΟΚ δεν αμφισβητήθηκαν (μιας και το είχαμε συνηθίσει στα τελευταία ματς). Σε εκείνον τον αγώνα, είχε «λάμψει» το άστρο του Χρήστου Τζόλη. Ο νεαρός άσσος είχε κάνει το 0-1 ενώ ήταν γενικά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Το 0-2 έκανε ο Βϊειρίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ, τη στιγμή όπου η Λαμία ήταν αυτή που πίεζε για το 1-1.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία 4-0

Στις 21/2 του 2021 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη Λαμία για την 23η αγωνιστική της SuperLeague 1, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τελικά με 4-0 σκορ.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2020-2021 με το σκορ να διαμορφώνεται στο δεύτερο ημίχρονο.

Το 0-1 ο ΠΑΟΚ το έκανε στο 18΄ με τον Μπάμπα Ραχμάν να σκοράρει ενώ στην επανάληψη ο Χρήστος Τζόλης στο 48΄, ο Αμρ Ουάρντα στο 52΄και ο Ζίβκοβιτς στο 66΄έκαναν το τελικό 4-0.

 

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-1

Για τη σεζόν 2021-2022 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά, όπως και φέτος, στην Τούμπα.

Η ομάδα της Λαμίας εμφανίστηκε διαβασμένη στο παιχνίδι, πίεσε αρκετά την ομάδα του ΠΑΟΚ, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει.

Photo Credits: Reporter Images

Ο «Δικέφαλος» κέρδισε εν τέλει με σκορ 2-1 χάρη σε τέρματα των Λύραντζη και Κούρτιτς, ενώ η Λαμία ήταν αυτή που είχε ανοίξει το σκορ στο 7΄με γκολ του Αραμπούλι και ασίστ του Κρίστοφερ Νούνιες.

Photo Credits: Reporter Images

 

ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

Στον επαναληπτικό αγώνα και τελευταίο των δύο ομάδων μέχρι τον επόμενο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε με δύο γκολ να περάσει και από το ΔΑΚ Λαμίας.

Σκόρερ της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν οι Λέο Ζαμπά και ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

 

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Λαμία εκτός από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχουν κοντραριστεί και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Για τη σεζόν 2020-2021 ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε να φτάσει έως τα προημιτελικά του Κυπέλλου και εκεί συνάντησε τον ΠΑΟΚ.

Στον πρώτο αγώνα η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με το «βαρύ» 5-2. Οι σκόρερ του αγώνα εκείνου ήταν οι Κρμέντσικ, Σοάρες, Τζόλης (2) και Σβάμπ, ενώ για τη Λαμία σκόραραν οι Μπεχαράνο και Αντέτζο.

Στη δεύτερη αναμέτρηση ΠΑΣ Λαμία και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 χάρη σε τέρματα των Νινούα και Μάντζρεκαρ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στα ημιτελικά.

Αυτή η ισοπαλία είναι η μοναδική ισοπαλία του ΠΑΣ Λαμία κόντρα στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Back to top button