Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΟΚ: Η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα σε «στρατολόγηση» νέων παικτών, σύμφωνα με το CIES!

Μια ακόμη αξιοσημείωτη πρωτιά για τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην κορυφή των ομάδων σε «στρατολόγηση» νέων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με το CIES!

Μια ακόμη αξιοσημείωτη πρωτιά για τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην κορυφή των ομάδων σε «στρατολόγηση» νέων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με το CIES!

Μια ακόμα ιδιαίτερη πρωτιά για τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα από το τεύχος 457 του CIES Football Observatory Weekly Post που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία στρατολόγησης των παικτών της πρώτης ομάδας που υπέγραψαν τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Σε αυτή την έρευνα -λοιπόν- ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως μεταγραφικής περιόδου!

Ο Δικέφαλος βρίσκεται στο 26,12 μέσο όρο ηλικίας μεταγραφής παικτών! Ο χαμηλότερος μέσος όρος καταγράφηκε για τους Αυστριακούς της Σάλτσμπουργκ (20,93 έτη), ενώ ο υψηλότερος μετρήθηκε για την ομάδα του Κατάρ Αλ Γκαράφακ (30,27 έτη). Ένα άλλο μέλος της «οικογένειας» της Red Bull, η Μπραγκαντίνο κατατάσσεται δεύτερη (21,72 έτη) στον κόσμο, ενώ οι Βάσκοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο (21.90) συμπληρώνουν το βάθρο με λίγες ωστόσο αποκτήσεις παικτών, αφού οι περισσότεροι προέρχονται απευθείας από την ακαδημία νέων.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται -επίσης-η NK Μπράβο της Σλοβενίας, δύο ουκρανικοί σύλλογοι (Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντιναμό Κιέβου), δύο από το Βέλγιο (Γενκ και Σερκλ Μπριζ), ένας από τη Σουηδία (Έλφσμποργκ) και ένας από τη Σλοβακία (Ρούζομπεροκ).

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button