Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Για το γόητρο και την αποθέωση ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ελσίνκι

Έχοντας εξασφαλίσει με πανηγυρικό τρόπο την πρώτη θέση του 7ου ομίλου, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League την Ελσίνκι που έρχεται για... τουρισμό στην Τούμπα (Πέμπτη 14/12, 19:45).

Έχοντας εξασφαλίσει με πανηγυρικό τρόπο την πρώτη θέση του 7ου ομίλου, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League την Ελσίνκι που έρχεται για… τουρισμό στην Τούμπα (Πέμπτη 14/12, 19:45).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που δεδομένα θα βρίσκεται στην κλήρωση των «16» της διοργάνωσης, θα παραταχθεί ξεκούραστη καθώς, λόγω της αποχής των διαιτητών, δεν πραγματοποιήθηκαν τα ματς της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SuperLeague. Τελευταία υποχρέωση για τους «ασπρόμαυρους» το νικηφόρο 1-0 επί του Βόλου στην Τούμπα, στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μία εβδομάδα μετά, η αναμέτρηση με αντίπαλο την Ελσίνκι παρουσιάζεται ως μια ευκαιρία για αποθέωση από τους φίλους της ομάδας, ειδικά από τη στιγμή που ακολουθεί το δίμηνο «λουκέτο», για επιπλέον οικονομικό όφελος, αλλά και για το γόητρο, μιας και οι «ασπρόμαυροι» έχουν συμπληρώσει 12 ευρωπαϊκά ματς αήττητοι και κυνηγούν το απόλυτο ρεκόρ ελληνικού συλλόγου – τα 14 της ΑΕΚ από τη σεζόν 2017-18 και το ξεκίνημα της επόμενης. Γρίφο αποτελεί η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Λουτσέσκου που δεν έχει προβλήματα, ωστόσο ακολουθεί «βαρύ» πρόγραμμα εντός συνόρων.

Η Ελσίνκι, από την πλευρά της, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να… σπάσει τη χειμερινή διακοπή που έχει ξεκινήσει ήδη στη Φιλανδία, έχοντας κατακτήσει το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Η ομάδα του Τόνι Κορκεακούνας, έδωσε το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της στις 30/11 (το 2-2 με την Αμπερντίν) ενώ ακολούθησε ένα (νικηφόρο) φιλικό με τη Χάκεν (4-3) στις 7/12.

Με δύο βαθμούς, η Ελσίνκι θα προσπαθήσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα ώστε να ξεπεράσει την Αμπερντίν (που έχει 3 βαθμούς και την ίδια ώρα υποδέχεται την – αδιάφορη βαθμολογικά αλλά με πληγωμένο γόητρο – Άιντραχτ Φρανκφούρτης) ώστε να αποφύγει την τελευταία θέση του γκρουπ.
Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία).

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Τάισον, Τόμας.

ΕΛΣΙΝΚΙ (Τόνι Κορκεακούνας): Εστ, Πέλτολα, Τένιο, Τοϊβιο, Ράιταλα, Σοϊρι, Λίνγκμαν, Χετεμάι, Χόστικα, Ραντούλοβιτς, Κέσκινεν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button