ΑκαδημίεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League Κ19: Κορυφή για τρεις

Ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μοιράζονται το «ρετιρέ» της βαθμολογίας της Κ19 με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. #slgr #Κ19 #Κ17 #ακαδημίες #lamiafc #βαθμολογία #season2022_2023 #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία

Ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μοιράζονται το «ρετιρέ» της βαθμολογίας της Κ19 με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες

Σε ένα επεισοδιακό ματς στην Πυλαία, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 τον Άρη και πέτυχε το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο με Προκοπίου, Κουτσογούλα και Μπάκουλα, όμως η αποβολή του Παπακανέλλου στο 44΄ άλλαξε τα δεδομένα. Ο Άρης επέστρεψε στο ματς με δύο γκολ του Τανούλη και μείωσε 3-2 ενώ απέμεναν πάνω από 20 λεπτά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Τανούλης είναι ο αρχηγός της περσινής Κ17 που έφτασε έως τον τελικό της διοργάνωσης και παρότι είναι στόπερ έχει ιδιαίτερη έμφαση στο σκοράρισμα, κάτι που αποδείχθηκε και χθες. Στο β΄ ημίχρονο η κατάσταση ήταν έκρυθμη με αρκετή ένταση στις κερκίδες και τον Βασίλη Νάνο –διευθυντικό στέλεχος των ακαδημιών του Ολυμπιακού- να διαμαρτύρεται για διαιτητικές αποφάσεις.

«Τρία στα τρία» και για τον Ατρόμητο που νίκησε 4-0 τη Λαμία, πολύ άνετα και χωρίς να απειληθεί καθόλου. Πάντως ένα άγχος το είχε μέχρι να ανοίξει το σκορ στο 53΄, πάλι με τον Σπύρο Αμπαρτζίδη να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ, κάτι που είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα εναντίον του Ιωνικού. Θετικότατος και ο Δαλαμήτρας που ξεκίνησε βασικός ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Τσαντίλας που έφτασε τα τέσσερα σε τρία ματς. Σταθερά καλός παραμένει ο Άγγελος Βαμβακούσης, ένα παιδί που πήγε το καλοκαίρι στο Περιστέρι από τη Σαντορίνη και τον Πανθηραϊκό. Έτσι, δεν πήγε χαμένη κι η τούρτα που είχε παραγγείλει ο προπονητής Πέτρος Κοντοβράκης για τα γενέθλια του συνεργάτη του Χριστόδουλου Χάλαρη, η οποία… καταναλώθηκε μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια του «Ήφαιστου».

Στην κορυφή παραμένει και ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με τον Γκιτέρσο να λύνει τον «γρίφο» στο 74΄. Ένα ματς κακό, σε πολύ μέτριο αγωνιστικό χώρο που συνοδεύτηκε και από ένταση από γονείς που παρακολουθούσαν.

Στο Κορωπί παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός κατέβασε ενδεκάδα Youth League με Μπιλάλ και Φρόκου, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και αποδείχθηκε ότι έπραξε ορθά. Οι εκπληκτικοί Ηπειρώτες προηγήθηκαν με τον Κύρκο, αλλά ο Αιγύπτιος σούπερ σκορερ ισοφάρισε με την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Το ματς ήταν ντέρμπι, με αρκετούς παίκτες υψηλών προδιαγραφών και από τις δύο ομάδες και οι «πράσινοι» στάθηκαν πιο τυχεροί αφού πήραν τη νίκη 2-1 στο 89΄ με σκόρερ τον Κώστα Βολάκη. Σε πολύ καλή κατάσταση ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Κυριόπουλο δείχνουν έτοιμοι να βοηθήσουν την εθνική Νέων που αναχωρεί για την Ελβετία για τους προκριματικούς του EURO U19. Ο ΠΑΣ με την προσθήκη του Γιαλεδάκη (πρώην του Ιωνικού) «δένει» και στα στόπερ, ενώ highlight του παιχνιδιού ήταν η απίστευτη απόκρουση του Βρακά σε γυριστό του Κυριόπουλου στο 70΄.

Ο Παναιτωλικός έκανε την έκπληξη επικρατώντας 3-2 της ΑΕΚ στο «Emileon» με κορυφαίους τους Βαγγέλη Νικολάου (χαφ, 2004), Παναγιώτη Αναστασόπουλο (σέντερ μπακ, 2003). Το ματς έγινε πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου κάτι που επηρέασε αρκετά την ΑΕΚ λόγω της απουσίας των διεθνών της με την Κ17 καθ΄όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Βρέθηκε 2-0 πίσω μόλις στο 8΄ και έκτοτε «κυνηγούσε» το σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα και τον σέντερ φορ Βασίλη Μπρατσιώτη (2005) που πέτυχε δυο γκολ, ειδικά το δεύτερο ήταν εντυπωσιακό με κεφαλιά-δυναμίτη στο 66΄ που διαμόρφωσε το 3-1.

«Περίπατο» οι μεγάλοι στην Κ17

Στην Κ17 φαίνεται πως η ψαλίδα έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο σε σύγκριση με την περσινή σεζόν και είναι ήδη γνωστές από τη δεύτερη αγωνιστική οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά:
– Παναθηναϊκός-Απόλλων 6-0 με το σκορ να είναι 3-0 από το ημίχρονο και χατ-τρικ του Αργεντινού Τιάγκο Ρομάνο, γιου του παλιού παίκτη του Εργοτέλη και του Ηρακλή, Ντιέγκο Ρομάνο. Ντεμπούτο έκανε για τους «πράσινους» ο ηλικιακά νεότερος Νεκτάριος Καλοσκάμης (2007)

– ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-8 με τους «διόσκουρους» του 2007 Χρήστο Δαρβίρα και Μπάμπη Κωστούλα να μπαίνουν στο ματς στο 55΄ και να σημειώνουν τέσσερα γκολ, από δύο έκαστος! Όσο για τις συνθήκες, ό,τι κι αν πούμε είναι λίγο. Δύο η ώρα το μεσημέρι η ατμόσφαιρα θύμιζε «Ζιμπάμπουε» όπως μας μετέφεραν όσοι κατάφεραν να παρακολουθήσουν το ματς χωρίς να πάθουν ηλίαση. Εμείς θα συνεχίσουμε να τα γράφουμε μήπως και κάποτε ιδρώσει κάποιο… αυτί, αφού οι παίκτες αγωνίζονται υπό αφόρητη ζέστη.

– Λαμία-ΑΕΚ 0-6 με το σκορ να είναι 0-5 από το ημίχρονο και το ματς να μην αντέχει σε κριτική. Από δύο γκολ πέτυχαν ο Ελέζι και ο νεοαποκτηθείς σέντερ φορ Δασκαλόπουλος

– ΠΑΟΚ-Άρης 2-0 στο LOLAS με τους Τσομπάνη (13΄), Χατσίδη (58΄) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ για τους πρωταθλητές, χωρίς να αγωνίζεται βασικός κανένας από τους διεθνείς τους! Κάποιοι δεν έπαιξαν καθόλου, ενώ άλλοι μπήκαν μετά το 60΄, δείγμα γραφής τού βάθους που διαθέτει ο ΠΑΟΚ στο ηλικιακό γκρουπ 2006 και όχι μόνο

– «Σφήνα» προσπαθεί και εφέτος να μπει στους μεγάλους ο Ατρόμητος του Κώστα Παρθενίου που επικράτησε 3-2 του Πανιωνίου στο Περιστέρι, πιο εύκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ. Για 60 λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί και προηγήθηκαν 3-0 με Λεονταρόπουλο, Πούλο και Μπάτο. Στη συνέχεια και λόγω των πολλών αλλαγών χάθηκε η συνοχή και οι «κυανέρυθροι» μείωσαν με Οθωναίου, Τερζή.

* Την επόμενη εβδομάδα δεν έχουμε πρωτάθλημα Κ19 λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής Νέων. Όμως, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει σούπερ αναμετρήσεις, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Ατρόμητος.

πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button