Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Αν ο Μπένετ επαναλάβει ορισμό σαν του Καμπάκοφ, θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας και από αυτόν

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του Γιώργου Κοσμά πήρε θέση για την ανακοίνωση της Super League εναντίον των κιτρινόμαυρων, αλλά και για τους ορισμούς του Στίβεν Μπένετ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του Γιώργου Κοσμά πήρε θέση για την ανακοίνωση της Super League εναντίον των κιτρινόμαυρων, αλλά και για τους ορισμούς του Στίβεν Μπένετ.

Αντιπαραθέσεις και… πινγκ-πονγκ κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της Super League. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, Γιώργου Κοσμά, απάντησε αρχικά στην τοποθέτηση του προέδρου της Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ανακοίνωση του συνεταιρισμού εναντίον των «κιτρινόμαυρων».

Μάλιστα, στη συνέχεια πήρε θέση για τους ορισμούς του Στίβεν Μπένετ, λέγοντας πως σε ανάλογο ορισμό με αυτόν του Καμπάκοφ, η ΑΕΚ θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της και από αυτόν όπως είχε κάνει προ μηνών και με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

«Αν η ανακοίνωση έφερε προσωπικά την υπογραφή σας, τότε ενδεχομένως να μπορούσαμε να συζητήσουμε. Αλλά με τον τρόπο που έγινε πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου unfair. Το θέτω υπόψη όλων των μελών της Λίγκας και ζητάμε ψηφοφορία σε σχέση με το αν τέτοιου είδους μέθοδοι θα είναι από δω και πέρα ανεκτές. Αν θεωρείτε δηλαδή πως μπορεί από μόνος του ο πρόεδρος της Λίγκας να βγάζει ανακοινώσεις κατά ενός μέλους της, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά. Αν θεωρείτε πως αυτό μπορεί να γίνεται, να το πούμε τώρα να το ξέρουμε. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια ανάρτηση για τα στατιστικά ενός αγώνα στο σάιτ της Λίγκας. Μιλάμε για ανακοίνωση εναντίον ΠΑΕ – μέλους του συνεταιρισμού. Ανακοίνωση που θα μπορούσε να είχε αναρτηθεί στο σάιτ του Ολυμπιακού με την υπογραφή σας, εφόσον ήταν προσωπική σας δήλωση. Και είναι αυτονόητο ότι για μια τέτοια κίνηση θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ενημέρωση κι έγκριση από το σώμα. Να τοποθετηθούν όλοι, να ξέρουμε, να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Κοσμάς για την ανακοίνωση της Super League κατά της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης διάβασε ξανά την ανακοίνωση της ΑΕΚ μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας πως όσα έκανε ήταν θεσμικά και πως ο Κλάτενμπεργκ είναι συνεργάτης της Λίγκας. Ενώ φέρεται, σύμφωνα με τους «κιτρινόμαυρους» να υποστήριξε πως η ΑΕΚ αναφέρθηκε στο σύνολο των ξένων διαιτητών και μ’ αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό που παίζει στην Ευρώπη, αλλά και στην Εθνική ομάδα!

Σε αυτό, ο Γιώργος Κοσμάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν παίρνουμε ούτε εμείς λέξη απ’ όσα είπαμε. Ούτε θα μας υπαγορεύσει κανένας τι θα κάνουμε και τι δε θα κάνουμε. Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας Κλάτενμπέργκ συνεργάτης της Λίγκας. Η ΑΕΚ θεωρεί παράνομη την πρόσληψη Κλάτενμπεργκ, δεν θα δώσει ποτέ ούτε ένα σεντ για την πληρωμή του. Δεν τον αναγνωρίζει, δεν τον εμπιστεύεται και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αξιόπιστη επαγγελματική διαιτησία με υπεύθυνο τον Κλάτενμπεργκ. Δεν έχουμε αλλάξει ποτέ την στάση μας σχετικά με την αξιοπιστία του, άλλοι ενδεχομένως να έχουν αλλάξει στάση σε σχέση με παλιότερες τοποθετήσεις τους… Δεν αναφερθήκαμε ποτέ σε όλους τους ξένους διαιτητές, αλλά σε συγκεκριμένους διαιτητές που θεωρούμε ότι είναι συνομιλητές του Κλάτενμπέργκ και που από πέρσι έρχονται συνεχώς στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο Καμπάκοφ… Ο Κλάτενμπεργκ δεν χρειάζεται απολογητές και υπερασπιστές εδώ μέσα. Αν θέλει να τοποθετηθεί ο αρχιδιαιτητής της Αιγύπτου, μπορεί να το κάνει μέσω του γραφείου Τύπου της ομοσπονδίας της Αιγύπτου, δεν χρειάζεται εγχώριο γραφείου Τύπου».

Μετά, σε απάντηση σε τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη πως τον Καμπάκοφ τον όρισε ο Μπένετ άρα η ΑΕΚ δεν εμπιστεύεται ούτε τον Μπένετ, ο Γιώργος Κοσμάς απάντησε: «Ο ορισμός Καμπάκοφ έγινε σε συνθήκες χρονικής πίεσης μετά την υπόθεση Σιδηρόπουλου. Ήταν προφανώς ο πρώτος διαθέσιμος που βρήκε ο κύριος Μπένετ λίγες ώρες πριν το ματς. Ήταν προφανώς λανθασμένος ορισμός δεδομένων των περσινών εμφανίσεων του Καμπάκοφ. Αν ο κύριος Μπένετ επαναλάβει τέτοιου είδους ορισμό σαν του Καμπάκοφ, τότε θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας κι από αυτόν».

Τέλος, σε νέα απάντηση του στον Μαρινάκη, που ζητούσε να αναφέρει η ΑΕΚ και τ΄ άλλα ονόματα διαιτητών – συνομιλητών του Κλάτενμπεργκ, ο Κοσμάς τόνισε: «Θα πούμε αυτό που θέλουμε όποτε εμείς το αποφασίσουμε. Πείτε μας ποιοι διαιτητές σας ενδιαφέρουν… Εμείς δεν αναφερθήκαμε σε όλους τους ξένους διαιτητές, αλλά σε συγκεκριμένους που συνήθιζε να καλεί και να ξανακαλεί ο Κλάτενμπεργκ».

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button