Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Διαφορετική ΑΕΚ μετά τη διακοπή!

Αισιοδοξία στην ΑΕΚ πως μετά τη διακοπή η ομάδα θα εμφανιστεί ακόμη πιο βελτιωμένη. #slgr #aekfc #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #season2022_2022

Αισιοδοξία στην ΑΕΚ πως μετά τη διακοπή η ομάδα θα εμφανιστεί ακόμη πιο βελτιωμένη. #slgr #aekfc #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #season2022_2022

Η νίκη αλλά ακόμη περισσότερο η καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό οδήγησαν την ΑΕΚ στη διακοπή με χαμόγελα αισιοδοξίας. Ο Ματίας Αλμέιδα θεωρεί πως η δουλειά που έχει γίνει από το καλοκαίρι αρχίζει αν αποδίδει και η ομάδα του θα παρουσιαστεί προσεχώς ακόμη καλύτερη.

Πού βασίζει την πεποίθηση αυτή ο Αργεντινός προπονητής; Αρχικά στην καλύτερη προσαρμογή των παικτών στα «θέλω» του. Η «Ένωση» είναι μια νέα ομάδα, με πολλούς καινούριους παίκτες που ήρθαν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θέλουν χρόνο για να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία της τεχνικής ηγεσίας και να «δέσουν» μεταξύ τους.

Επίσης, ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει να δει την ΑΕΚ σε πλήρη σύνθεση μετά τη διακοπή. Μετά το πολύ ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Μουκουντί, που ελλείψει και του τραυματία Τζαβέλλα για 5-6 εβδομάδες θα καθιερωθεί στην αμυντική γραμμή, όπως άλλωστε ήταν εξ αρχής το πλάνο, αναμένονται κι άλλες ενισχύσεις. Ο Σιντιμπέ ανεβάζει καθημερινά στροφές και ίσως κάνει ντεμπούτο στο ματς με τον Ιωνικό αυξάνοντας την ποιότητα της ομάδας στη δεξιά πτέρυγα. Παράλληλα, η καλύτερη προσαρμογή του Ελίασον που μπήκε απευθείας στα βαθιά, αλλά και του Φαν Βέερτ που μπορεί να προσφέρει λύσεις στο γκολ αυξάνουν τις επιλογές του προπονητή. Το ίδιο ισχύει και για την επάνοδο του Γαλανόπουλου, που επέστρεψε μετά από έναν χρόνο στη δράση και σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικεί και θέση βασικού.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο μυαλό του Αλμέιδα είναι να καθιερώσει σύστημα με ένα εξάρι, τουλάχιστον σε ματς όχι πολύ υψηλών απαιτήσεων όπως τα ντέρμπι. Συνεπώς με την επάνοδο και του Γιόνσον θα παίζει ένας εκ του Δανού ή του Σιμάνσκι. Ο Αργεντινός προπονητής θεωρεί πως με την καλύτερη προσαρμογή του Πινέδα και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του Γκατσίνοβιτς που ταλαιπωρήθηκε από ίωση θα έχει μια ισχυρή τριάδα στα χαφ και θα μπορεί να διαθέτει έξτρα λύσεις στα άκρα ή στην κορυφή της επίθεσης.

Τέλος, φυσικά ένα τεράστιο «όπλο» για την ΑΕΚ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι το νέο της γήπεδο. Η «Αγια-Σοφιά Opap Arena» θα δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα που εγκαταλείπει το αχανές και αφιλόξενο ΟΑΚΑ και τη μικρή για τις ανάγκες του κόσμου Ριζούπολη. Την Πέμπτη συνεδριάζει η επιτροπή για την αδειοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής και υπάρχει βεβαιότητα πως θα γίνουν όσα πρέπει για να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να γίνουν τα εγκαίνια την επόμενη Παρασκευή (30/9) και να διεξαχθεί εκεί ο αγώνας με τον Ιωνικό στις 3 Οκτωβρίου.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button