Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Λεβαδειακός-Ατρόμητος: Απαραίτητη η νίκη για διαφορετικούς λόγους

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα αναζητά ο Λεβαδειακός, τη στιγμή που ο Ατρόμητος θέλει να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Βόλο.

Οκτώ διαδοχικές αναμετρήσεις ανεξάρτητα έδρας χωρίς ήττα μετρά ο Ατρόμητος με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Περιστερίου έχει μείνει αήττητη στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα των Πράσινων, με δύο νίκες στα τελευταία ματς και δύο ισοπαλίες με 1-1 πριν από αυτές.

Η τελευταία νίκη του Λεβαδειακού είναι στις 26 Απριλίου 2015 με τα γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου και του Βίτορ Πελέ. Ο Στέφανο Ναπολεόνι μείωσε στις καθυστερήσεις σε 2-1 και αυτό το γκολ τον έκανε τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που έχει σκοράρει και για τις δύο ομάδες σε αναμετρήσεις Λεβαδειακός – Ατρόμητος.

Οι δύο ομάδες έχουν χτίσει και ένα σερί με πέντε διαδοχικές ισοπαλίες ανεξάρτητα έδρας από τον Φεβρουάριο του 2010 έως και τον Φεβρουάριο του 2012. Μάλιστα την σεζόν 2012-13 δεν είχε σημειωθεί γκολ σε καμία από τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα. Το 0-0 της Λιβαδειάς μάλιστα είναι το μοναδικό στην Α’ Εθνική/Super League που δεν έχει σημειωθεί τέρμα σε σύνολο 11 αναμετρήσεων.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό είναι 1-1, σκορ που έχει σημειωθεί τρεις φορές. Ακολουθούν οι νίκες του Λεβαδειακού με 1-0 και 2-1 που έχουν παρουσιαστεί από δύο φορές.

Ο Ατρόμητος έχει πάρει δύο νίκες, στις οποίες δεν έχει δεχθεί γκολ, με 1-0 και 2-0, ενώ το μοναδικό άλλο παιχνίδι που δεν δέχθηκε γκολ από τα 11 συνολικά είναι η λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες έχουν πλούσιο παρελθόν στις άλλες δύο επαγγελματικές κατηγορίες, με 15 ματς στην Β’ Εθνική, ενώ έχουν βρεθεί και μια φορά στην Γ’ Εθνική με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό.

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους ήταν το 1962-63, στις απαρχές της Β’ Εθνικής και ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-2 εκτός έδρας του Λεβαδειακού.

11 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

4 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

5 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΓΚΟΛ: 11-10

Διαβάστε επίσης

Back to top button