Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το πρώτο… ταμείο των «μικρομεσαίων» της Super Leage

Ποιες ομάδες είναι μέσα στον στόχο τους, τα θετικά - αρνητικά στοιχεία τους, τα πρόσωπα που διακρίνονται και ποιες αλλαγές έρχονται με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα έχει κατεβάσει διακόπτες λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων κι αυτό μας προσφέρει μια καλή «πάσα» να κάνουμε το πρώτο…ταμείο με επίκεντρο τις σουπερλιγκάτες ομάδες εκτός του top – 5 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΑΕΚ).

Ποιες ομάδες είναι μέσα στον στόχο τους, τα θετικά – αρνητικά στοιχεία τους, τα πρόσωπα που διακρίνονται και ποιες αλλαγές έρχονται με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Βόλος: Δείχνει τα…δόντια του

Σε τροχιά εξάδας κινείται ο Βόλος. Η θεσσαλική ομάδα έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες – 1 ήττα) όσους έχει κι ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο.

Έδειξε τα…δόντια της στα δύσκολα παιχνίδια με την ΑΕΚ (νίκησε 1-0 στη Ριζούπολη) και με τον Ολυμπιακό (1-1 στο «Καραϊσκάκη») και δείχνει ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στα πλέι οφ.

Ο Σέρβος επιθετικός Ογκνιέν Οζέγκοβιτς με το «καλημέρα» της θητείας στον Παγασητικό…χώρεσε στα παπούτσια του Τομ Φαν Βέερτ (συνεχίζει στην ΑΕΚ) γράφοντας στο κοντέρ δύο γκολ σε δύο παιχνίδια.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, Αντονί Νοκέρτ, με πλούσια προϋπηρεσία σε Νότιγχαμ, Φούλαμ, Μπράιτον και Σταντάρ Λιέγης.

Ατρόμητος: Βελτιωμένος «βλέπει» εξάδα!

Αισθητά βελτιωμένη η ομάδα του Περιστερίου, συγκριτικά με τις περυσινές άνευρες και άχρωμες εμφανίσεις της. Ο Κρις Κόουλμαν  είχε τη δυνατότητα να αναλάβει «επ΄ώμου» την καλοκαιρινή προετοιμασία και να περάσει καλύτερα τα δικά του «θέλω».

Ο απολογισμός της είναι δύο νίκες (ΟΦΗ – εντός, Ιωνικό – εκτός) δύο ισοπαλίες (Παναιτωλικός – εντός, Λαμία – εντός) και μία ήττα (ΠΑΟΚ – εκτός) κι αυτό που την «πονάει» είναι οι βαθμολιγικές απώλειες στο Περιστέρι.

Ο «παλιός» Κλωναρίδης συνεπικουρούμενος από τους new entries Ρομπάιγ και Φριντζόνσον, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στο χορτάρι. Όταν…δέσουν καλύτερα οι νέες με τις παλιές σειρές θα ανέβει ταχύτητα και θα κυνηγήσει την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Παναιτωλικός: Άλλαξε…ταχύτητα

Σε πιο υψηλές…ταχύτητες κινείται η ομάδα του Αγρινίου, σε μια σεζόν όπου στόχος είναι η υπέρβαση και όχι η άνετη και χωρίς χτυποκάρδια εξασφάλιση της παραμονής.

Η εντός έδρας νίκη επί του Άρη και το «διπλό» στο «Γεντί Κουλέ» με αντίπαλο τον ΟΦΗ, έδειξαν τη δυναμική των «καναρινιών» που με επτά βαθμούς στο ενεργητικό τους μπορούν να μιλάνε για μια δυνατή εκκίνηση.

Ο Νίκος Καρέλης με τρία γκολ σε πέντε ματς αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» ενώ πολλά περιμένει ο Γιάννης Αναστασίου από τον νεοφερμένο, Δημήτρη Κολοβό ο οποίος μετακόμισε στο Αγρίνιο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Με ανάλογη εικόνα και στη συνέχεια του μαραθωνίου θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν θέση στην εξάδα.

Αστέρας Τρίπολης: Ζητείται νίκη

Σε ανεκπλήρωτο πόθο εξελίχθηκε για την ομάδα της Αρκαδίας η νίκη στην πρώτη πεντάδα των αγώνων της Super League. Το κοντέρ γράφει 4 ισοπαλίες και 1 ήττα κι έτσι δουλειά (και εξάδα) δεν γίνεται. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό και πήρε την ισοπαλία (0-0) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην πιο σπουδαία βραδιά της.

Ο Μπαράλες με ένα μόλις γκολ στο ενεργητικό του δεν δείχνει όσο «καυτός» περιμένουν στην Τρίπολη, ενώ πολύ κουβέντα γίνεται για την επιθετικότητα που δεν βγάζει ο Αστέρας στο χορτάρι κι όπως ειχαμε συνηθίσει να τον βλέπουνε φίλοι και εχθροί.

Σίγουρα ο νέος τεχνικός χρειάζεται πίστωση χρόνου, ωστόσο οι βαθμοί που χάνονται δεν…επιστρέφονται.

ΟΦΗ: Τον…πληγώνουν απουσίες και σχεδιασμός

Τα γερά πατήματα της ψάχνει (και δεν τα βρίσκει) η ομάδα του Ηρακλείου. Το φουσκωμένο απουσιολόγιο είναι μια σοβαρή δικαιολογία για τις υποτονικές ως επί το πλείστον εμφανίσεις της.

Το «διπλό» στο Βόλο ήταν η καλύτερη κούρσα της στο φετινό μαραθώνιο, συν την ισοπαλία στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι τέσσερις βαθμοί στο σακούλι ασφαλώς και δεν ικανοποιούν τα…κοπέλια.  Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού κάθε άλλο παρά κάνει τους Κρητικούς να φουσκώνουν τα στήθη από περηφάνια.

Οι αστοχίες και οι παραλείψεις στο μεταγραφικό σχεδιασμό οδήγησαν (εν πολλοίς) στην παραίτηση τους Γιώργο και Γιάννη Σαμαρά.

Ο 23χρονος Αλγερινός μεσοεπιθετικός, Μεχντί Ζερκάν, πέρασε και δεν…ακούμπησε και δεν βγάζει ούτε το «μήνα του μέλιτος» στην Κρήτη.

Ο Σενεγαλέζος μέσος, Ασάν Ντιουσέ, βγάζει αξιόλογα δείγματα γραφής, ενώ πολλά περιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας από τον Ισπανό επιθετικό, Αντριάν Γκερέρο και τον διεθνή Κονγκολέζο ακραίο επιθετικό, Τιεβί Μπιφούμα που προστέθηκαν τελευταία στο ρόστερ.

Χωρίς αγωνιστική ανάκαμψη θα κινδυνέψει με περιπέτειες που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί στο Ηράκλειο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Το βαρύ πρόγραμμα και το σοκ με τον Κόντε

Με συγκομιδή 4 βαθμών (1 νίκη, 1 ισοπαλία , 3 ήττες) έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας εκτός έδρας κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Οι Ηπειρώτες πέταξαν δύο βαθμούς στους «Ζωσιμάδες» φέρνοντας ισοπαλία (1-1) με τη Λαμία και νίκησαν (2-1) τον Λεβαδειακό. Ο νέος σοβαρός τραυματισμός (ρήξη χιαστών) του Πέδρο Κόντε προκάλεσε σοκ εντός των τειχών της ομάδας.

Ο 28χρονος Ρουμάνος επιθετικός Κλαουντιού Μπαλάν είναι ο αντικαταστάτης του Κόντε και από τις δικές του επιδόσεις στη γραμμή κρούσης θα εξαρτηθούν πολλά για τον ΠΑΣ που παραμένει μια σκληροτράχηλη ομάδα με αδυναμίες στην επιθετική γραμμή.

Η μέχρι τώρα εικόνα του και παρά τον «βαρύ» πρόγραμμα που έβαλε δεν παραπέμπει σε μια ομάδα που θα κυνηγήσει την είσοδο στα πλέι οφ.

Λαμία: Χωρίς «τρίποντο» και…δυσκοίλια στο γκολ

Αγνοεί τη γλυκιά γεύση της νίκης η ομάδα της Φθιώτιδας. Μπορεί να βγάζει πολλά τρεξίματα και να παλεύει όλα τα ματς, ωστόσο «τρίποντο» δεν έχει πέσει στο σακούλι. Δύο ήττες («εντός προγράμματος») από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και τρεις ισοπαλίες κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.

Κι όλα αυτά έχοντας βγάλει μόλις ένα γκολ!

Ο κόουτς Τζιανλούκα Φέστα είναι θιασώτης του αμυντικού ποδοσφαίρου και την προπονητική θεωρία του δεν την αλλάζει.

Ο Γκανέζος επιθετικός και μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, Ρίτσμποντ Μπουακέ, δεν έχει κάνει τη…διαφορά, ενώ σημαντική δείχνει η προσθήκη στο ρόστερ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, Τόμας Ντε Βινσέντι και παλιού γνώριμου των ελληνικών γηπέδων.

Το ζητούμενο για τους Φθιώτες ήταν και παραμένει η άνετη εξασφάλιση της παραμονής.

Λεβαδειακός: Νεα αρχή με Βέλιτς στον πάγκο

Με τέσσερα σερί (!) εκτός έδρας παιχνίδια (!) επανασυστήθηκε η ομάδα της Βοιωτίας στο ποδοσφαιρικό κοινό της Super League. Το κοντέρ δεν έχει γράψει ακόμα νίκη (παρά την σε γενικές γραμμές θετική εικόνα της) με συγκομιδή δύο βαθμών από τις ισοπαλίες με Ιωνικό (εκτός) και Αστέρα Τρίπολης (εντός).

Ο Γιάννης Ταουσιάνης αποχώρησε από τον πάγκο και την θέση του πήρε ο Γιάσμινκο Βέλιτς που καλείται να παρουσιάσει ένα σύνολο πιο αποτελεσματικό στο «ψάρεμα» βαθμών που είναι απαραίτητοι για την εξασφάλιση του βασικού στόχου που δεν είναι άλλος από την σωτηρία.

Οι Δούμτσιος και Τσιριγώτης σηκώνουν το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος χωρίς να έχουν σκοράρει κι ενώ ο new entry Ρουμάνος επιθετικός, Αντριάν Πέτρε δεν έχει μπει ακόμα ούτε σε αποστολή.

Ιωνικός: Τα… καμπανάκια χτύπησαν νωρίς

Η ομάδα της Νίκαιας «βλέπει» τον κόσμο από την τελευταία θέση της βαθμολογίας κι αυτό από μόνο του αποτελεί λόγω σοβαρού προβληματισμό.

Ένας βαθμός από την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Λεβαδειακό και τέσσερις ήττες από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Βόλο στα πέντε πρώτα «διαγωνίσματα» του πρωταθλήματος.

Τα…καμπανάκια του κινδύνου ηχήσαν από νωρίς κι ενώ οι τελευταίες προσθήκες (Σεμπά – Τσίμπσαχ) θα δώσουν μια ώθηση στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού που σκοράρει δύσκολα (2 γκολ) και μαζεύει εύκολα την μπάλα μέσα από τα δίχτυα της (10 γκολ) έχοντας την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button