Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βασιλαντωνόπουλος: «Είναι πολύ αυστηρά τα πρωτόκολλα εδώ / Ευτυχώς που είμαστε μαζί με τον Γιακουμάκη!»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία, Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πως πέρασε τις δύσκολες ημέρες του κορωναϊού στην Πολωνία και στο Ζάμπρζε.

Όλοι έχουμε, λίγο πολύ, να πούμε μια ιστορία από την περίοδο της καραντίνας. Άλλοι ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο, άλλοι λιγότερο σ΄αυτήν την πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας. Ωστόσο, η ιστορία των δύο Ελλήνων ποδοσφαιριστών της Γκόρνικ Ζάμπρζε είναι για… ταινία. Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος και ο Γιώργος Γιακουμάκης παραχωρήθηκαν ως δανεικοί από την ΑΕΚ και ταξίδεψαν στην Πολωνία στο χειρότερο δυνατό timing!

Ο δανεισμός τους ανακοινώθηκε από τη Γκόρνικ στις 3 Μαρτίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα εμφανίστηκαν στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης τα πρώτα τέσσερα κρούσματα. Συμπτωματικά, ήταν η ημέρα που ο Βασιλαντωνόπουλος αναδεικνυόταν MVP στη νίκη 3-2 επί της Κρακόβια Κρακοβίας, στο ντεμπούτο των δύο στην Ekstraklasa, την πολωνική λίγκα. Ένα ντεμπούτο που έμελλε να αποτελέσει το μοναδικό τους αγώνα μέχρι σήμερα!

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον 28χρονο δεξιό φούλμπακ με την ευκαιρία της επανέναρξης των προπονήσεων. Ο παίκτης της ΑΕΚ αποκάλυψε ότι η ενημέρωση που έχουν από τον σύλλογο αναφέρεται σε επανέναρξη του πρωταθλήματος την Παρασκευή 29 Μαϊου. Μίλησε επίσης για τη σύζυγό του την οποία έχει να δει δύο μήνες, τη ζωτική σημασία της γειτνίασης με τον Γιακουμάκη και την… κότα που είχε πάρει ως βραβείο ως πολυτιμότερος της Γκόρνικ, στο μοναδικό του ματς.

Εγκλωβισμένοι σε ένα συγκρότημα κατοικιών, οι δύο Έλληνες δεν έχουν προλάβει να δουν σχεδόν τίποτα από το Ζάμπρζε των 173.000 κατοίκων.

«Φτάσαμε Δευτέρα, ενώ η ομάδα αγωνιζόταν Τρίτη (3 Μαρτίου, ηττήθηκε 4-1 εκτός έδρας από τη Λεχ Πόζναν). Φυσικά δεν παίξαμε και αρχίσαμε προπονήσεις για τον αγώνα της Παρασκευής (6/3). Εκεί παίξαμε κι οι δύο, τα πήγαμε καλά και περιμέναμε τον δεύτερο αγώνα, την επόμενη Παρασκευή (13/3 εναντίον της Λοτζ). Όμως, ανήμερα του αγώνα ανακοινώθηκε η διακοπή του πρωταθλήματος και μπήκαμε όλοι σε καραντίνα».

Η Πολωνία πήρε την απόφαση για μαζική άρση του Lock Out από τις αρχές του μήνα, έχοντας αντιμετωπίσει με επάρκεια των κορονοϊό (19 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων). Όμως, η καραντίνα ήταν πιο αυστηρή σε σχέση με την Ελλάδα.

«Κοντά στο σπίτι μας υπάρχει ένα πανέμορφο πάρκο, ιδανικό για τρέξιμο. Ετσι, προπονούμασταν εκεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όμως, μετά από τις πρώτες δύο εβδομάδες, έκλεισαν και τα δημόσια πάρκα, άρα δεν είχαμε απολύτως καμία διέξοδο παρά μόνο να κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι» λέει ο Βασιλαντωνόπουλος και τονίζει ότι χωρίς την παρουσία του Γιακουμάκη η κατάσταση θα ήταν τραγική: «Δεν θα παλευόταν! Ευτυχώς που ήμασταν μαζί με τον Γιώργο, μένουμε στο ίδιο συγκρότημα και είχαμε προνοήσει να φέρουμε PlayStation από την Αθήνα. Εννοείται ότι το έχουμε… λιώσει. Η ενασχόλησή μας ήταν σχεδόν αποκλειστικά PlayStation και Netflix, αφού δεν υπήρχε άλλη διέξοδος».

Οι δύο Έλληνες στάθηκαν διπλά άτυχοι, αφού τις ημέρες που ξέσπασε η πανδημία, περίμεναν τις γυναίκες τους. Πρόσφατα νυμφευμένος ο «Βασιλαντωνό», αρραβωνιασμένος ο «Γιακούμ», έκαναν το αυτονόητο σε τέτοιες περιπτώσεις: μια περίοδο προσαρμογής στη νέα χώρα για μία-δύο εβδομάδες και μετά θα υποδέχονταν τους δικούς τους. «Πράγματι, τις περιμέναμε όπως είχαμε συνεννοηθεί, να έρθουν μέσα στο Μάρτιο. Όμως λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί το ταξίδι τους, έκλεισαν τα σύνορα κι έτσι έχουμε να τις δούμε καιρό!»

Η ζωή, όμως, αρχίζει δειλά-δειλά να παίρνει ξανά τους γνώριμους ρυθμούς της: «Από τη Λίγκα έχουμε πληροφορηθεί ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 29 Μαϊου. Εμείς αρχίσαμε προπονήσεις την Τρίτη (5/5), χωρισμένοι σε πεντάδες και τηρώντας τις αποστάσεις. Είναι πολύ αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητο».

Τέλος, όσον αφορά την… κότα που ήταν το «δώρο» του στο ντεμπούτο του, ο Βασιλαντωνόπουλος είπε: «Την κότα έχω να την δω από τότε! Απ΄ότι με ενημέρωσαν μετά, ήταν έθιμο στους εντός έδρας αγώνες της Γκόρνικ, ένας γνωστό φίλος της ομάδας να τη χαρίζει στον MVP».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button