Τοπικά Σπορ

Ολοκληρώθηκε ο 16ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» και ο 10ος Ποδηλατικός Άθλος της Ρούμελης! (φωτογραφίες)

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διοργανώσεις του 16ου Ορεινού Μαραθωνίου Οίτης "Ηρακλής" και του 10ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης.

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διοργανώσεις του 16ου Ορεινού Μαραθωνίου Οίτης “Ηρακλής” και του 10ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης.

Μια διοργάνωση «φτιαγμένη από αθλητές… για αθλητές», ο 16ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής», η μεγάλη γιορτή του δρομικού αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στην καταπράσινη Οίτη, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με απόλυτη επιτυχία. Παράλληλα οι αθλητές – δρομείς που συμμετείχαν έστειλαν και ένα «ηχηρό» μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος  μέσα από τη μαγευτική φύση, από μέρη μοναδικής ομορφιάς, σπάνιας βιοποικιλότητας και ιστορικής σημασίας.

Στις πλαγιές του βουνού της Οίτης, των λουλουδιών και του Ηρακλή, εκτός του μαραθωνίου διεξήχθησαν για 11η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες διαδρομές: ο ημιμαραθώνιος «Ελλέβορος» (Helleborus Half Marathon) 16,2 χιλιομέτρων καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων» (Farmakides Trail) 6,9 χιλιομέτρων. Επίσης για τα παιδιά των τάξεων του δημοτικού διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα ο αγώνας 1.000 μέτρων με την ονομασία «Λαγοπόδαρος».

Τον 16ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής» συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» ενώ στην τελετή λήξης απονεμήθηκαν βραβεία στους νικητές από το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Τζούφλα και Κώστα Αναστασίου, τον Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, την Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βίβιαν Αργύρη, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Υπάτης Βίκυ Παπανάγνου, την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αινιάνων» Μαρία Λαϊνά, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» Γιάννη Κούτσικο καθώς και από χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Μια αθλητική γιορτή για την ορεινή ποδηλασία, ένα ποδηλατικό event με γνώμονα την ποδηλατική εμπειρία και την αγάπη για τη φύση, ο 10ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με τερματισμό την Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος Γοργοποτάμου.

H διαδρομή 160 χιλιομέτρων περιλάμβανε την ευρύτερη περιοχή του Γοργοποτάμου, των Θερμοπυλών, των Λουτρών Υπάτης και της Παύλιανης, ενώ για πρώτη φορά φέτος στον Ποδηλατικό Άθλο έγινε δεκτή και η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων, μετά από πολυάριθμα αιτήματα ποδηλατών με ηλεκτρικά ποδήλατα που χρόνια τώρα ήθελαν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση.

Τον 10 Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, ο «Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης» με τη βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, ενώ στην τελετή λήξης απονεμήθηκαν βραβεία στους νικητές από τον Αντιδήμαρχο Λαμιέων Κώστα Ξεφλούδα, εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης και ποδηλατικών συλλόγων που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης

Back to top button