Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ουαγκέ: Ονειρεύεται ξανά μετά από 21 μήνες!

Ο Μούσα Ουαγκέ σχεδόν δύο χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να σταθεί και πάλι όρθιος αφήνοντας πίσω του, τον «Γολγοθά» που έζησε! Το νέο ξεκίνημα στην Γκόριτσα και οι ελπιδοφόρες εμφανίσεις του!

Ο Μούσα Ουαγκέ σχεδόν δύο χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να σταθεί και πάλι όρθιος αφήνοντας πίσω του, τον «Γολγοθά» που έζησε! Το νέο ξεκίνημα στην Γκόριτσα και οι ελπιδοφόρες εμφανίσεις του!

Τον Δεκέμβριο του 2020 μια πράξη αυτοθυσίας του Μούσα Ουαγκέ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, λίγο έλειψε να του κοστίσει την καριέρα. O διεθνής δεξιός μπακ, ο οποίος τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς είχε παραχωρηθεί με τις καλύτερες συστάσεις, ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα, ήταν ο μεγάλος άτυχος του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» καθώς στην προσπάθειά του να προστατέψει την εστία του ΠΑΟΚ συνέθλιψε το γόνατο του πέφτοντας πάνω στο δοκάρι.

Ο Μούσα Ουαγκέ υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις που έδειξαν πως υπέστη ρήξη επιγονατιδικού τένοντα, έσω πλαγίου, οπίσθιου και πρόσθιου χιαστού.

Μία εβδομάδα αργότερα, ο Γάλλος σέντερ-μπακ της Μπαρτσελόνα, Κλεμάν Λενγκλέ, έκανε το 0-1 κόντρα στην Βαγιαδολίδ και πανηγύρισε με τη φανέλα του Ουαγκέ.

Οι προβλέψεις για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη ήταν δυσοίωνες και κάποιοι έκαναν λόγο για πρόωρη απόσυρση του από το ποδόσφαιρο.

Πέρασαν 13 μήνες μέχρι να καταφέρει ο Μούσα Ουαγκέ να αφήσει πίσω του, τον εφιάλτη του σοβαρού τραυματισμού του. Συγκεκριμένα κατάφερα να βγάλει ολόκληρο το προπονητικό πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα στις 24 Ιανουαρίου 2022.

Ο Αφρικανός μπακ, υπέγραψε τον περασμένο Ιούλιο στην κροατική Γκόριτσα, την πρώην ομάδα του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Μάλιστα η Μπαρτσελόνα κράτησε και ποσοστό σε περίπτωση μελλοντικής πώλησής τους.

«Είναι περίεργο να μην παίζεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μου ήταν δύσκολο να το αποδεχθώ στην αρχή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλα είναι πιθανά και θα μπορούσε η κατάσταση να ήταν πολύ χειρότερη.

Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, που έχω μια νέα ευκαιρία να παίξω ξανά και είμαι έτοιμος, ψυχικά και σωματικά. Έκανα προπόνηση όλο αυτό το διάστημα και είμαι σε καλή κατάσταση», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ο Ουαγκέ χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν 19 μήνες μέχρι να καταφέρει να κάνει το ντεμπούτο του, στο κροατικό πρωτάθλημα. Τα κατάφερε στις 23 Ιουλίου σε αναμέτρηση με την Σίμπενικ, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή για 13 λεπτά.

Έκτοτε έχει καταγράψει 7 συμμετοχές, 4 ως αλλαγή και 1 ασίστ. Το σημαντικότερο είναι πως έχει ανακτήσει την φυσική του κατάσταση και δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του, στη «φωτιά», απολαμβάνοντας ξανά το ποδόσφαιρο. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Βόρειας Μακεδονίας, Ίγκορ Ανγκελόφσκι είναι ο προπονητής που έχει αναλάβει την διαχείριση του διεθνή με το Μάλι. Μέχρι στιγμής δεν τον έχει χρησιμοποιήσει σε ολόκληρο το 90λεπτο φοβούμενος ενδεχόμενη υποτροπή, ωστόσο τον εμπιστεύεται δίνοντας του χρόνο συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι.

«Νιώθω καλά πλέον, δεν σταμάτησα να προπονούμαι όλο αυτό το διάστημα. Προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει» σημείωσε προσθέτοντας: «Θέλω να επιστρέψω στην εθνική ομάδα της χώρας μου και θα τα καταφέρω».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button