Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Άρης: Ένοχος ο Καρυπίδης για απειλές και παράνομη βία σε ματς με τη Βέροια

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αθωώθηκε για επηρεασμό και αλλοίωση αποτελέσματος αλλά κρίθηκε ένοχος για απειλές και παράνομη βία σε αγώνα στη Βέροια. #slgr #arisfc #Καρυπίδης #veroiafc #season2022_2023

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αθωώθηκε για επηρεασμό και αλλοίωση αποτελέσματος αλλά κρίθηκε ένοχος για απειλές και παράνομη βία σε αγώνα στη Βέροια.

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρο Καρυπίδη, για πράξεις που του αποδόθηκαν ότι τέλεσε σε αγώνα της ομάδας του στη Βέροια, κόντρα στην τοπική ομάδα, τον Ιανουάριο του 2018, για το πρωτάθλημα της τότε Football League, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου κρίθηκε ένοχος – κατά πλειοψηφία – για εκτόξευση απειλών εντός αθλητικής εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όπως επίσης για παράνομη βία, (επειδή εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο διαταράσσοντας την εξέλιξη του αγώνα), και οι δύο σε βαθμό πλημμελήματος. Ως γνωστόν ο Καρυπίδης αθωώθηκε για το σε βάρος του αποδιδόμενο κακούργημα της κατ’ εξακολούθηση παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες και σκοπό να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα για στοιχηματικούς λόγους. Του δόθηκε δε το ελαφρυντικό της προηγούμενης καλής συμπεριφοράς.

Ως μάρτυρες στην υπόθεση εξετάστηκαν τότε άνθρωποι της Βέροιας, οι οποίοι ενόρκως φέρονται να κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, «τους απείλησε να μειώσουν την αγωνιστική ένταση για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα», όπως ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας. Οι ίδιοι μάρτυρες εξεταζόμενοι στο Δικαστήριο ανασκεύασαν τις αρχικές τους καταθέσεις. Άλλαξαν δηλαδή τα όσα είχαν πει. Επίσης ο καταγγέλλων Καλαϊτζίδης δεν εμφανίστηκε να καταθέσει και καταγράφηκε ως «απών». Ο Καρυπίδης δεν έδωσε το παρών στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο του. Ο Ιωάννης Ακριβόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αντέκρουσε όλους τους ισχυρισμούς.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button