Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δωρεά 750.000€ στο Δήμο Τρικκαίων από απόδημο Τρικαλινό!

Δωρεά «μαμούθ» έκανε Έλληνας απόδημος με καταγωγή από τα Τρίκαλα ύψους 750.000€ προς τον Δήμο Τρικκαίων και η οποία θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή ακόμη ενός αθλητικού κέντρου στο Δήμο.

Δωρεά «μαμούθ» έκανε Έλληνας απόδημος με καταγωγή από τα Τρίκαλα ύψους 750.000€ προς τον Δήμο Τρικκαίων και η οποία θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή ακόμη ενός αθλητικού κέντρου στο Δήμο.

Μία από τις μεγαλύτερες δωρεές προς τον Δήμο Τρικκαίων και κατ’ επέκταση προς τους πολίτες των Τρικάλων προσφέρει απόδημος τρικαλινός. Πρόκειται για ποσό των 750.000€ που, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, μετατρέπεται σε πρόσθετο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα κατασκευαστεί μπροστά από το υπάρχον, στη Σωτήρα.

Αυξάνεται, έτσι, ο χώρος άθλησης για όλους/ες τους/τις τρικαλινούς/ες, μετά και την κατασκευή του αθλητικού πάρκου στη Σωτήρα, τμήμα του οποίου δόθηκε στον ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ευχαρίστησε δημοσίως στο Δημοτικό Συμβούλιο (στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2022) τον τρικαλινό απόδημο, που επιθυμεί αυστηρά να παραμείνει ανώνυμος, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Τόνισε τη σημασία της δωρεάς για τον αθλητισμό συνολικά των τρικαλινών, μνημονεύοντας και τους προηγούμενους δωρητές και δωρήτριες, που δώρισαν στην πόλη και τους πολίτες, περιουσιακά τους στοιχεία ή χρήματα για πραγματοποίηση έργων, σημαντικών για όλους και όλες.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, εξαίροντας ομοίως τη δωρεά, ομόφωνα ενέκριναν τη συγκεκριμένη προσφορά, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή του έργου. Συγκεκριμένα, σε διάστημα ενός έτους, θα κατασκευαστούν μπροστά από το υπάρχον αθλητικό κέντρο, αυξάνοντας κατά πολύ τις επιλογές για αθλούμενους/ες:
•Ενα  (1) γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με περίφραξη

  • Δύο (2) γήπεδα μπάσκετ
  • Ενα (1) γήπεδο βόλεϊ
  • Τέσσερα (4) γήπεδα τένις με περίφραξη
  • Ενα (1) κλειστό προπονητήριο

Επίσης  συμπεριλαμβάνονται συνοδά έργα:

  • Οργανωμένος χώρος ελεύθερης στάθμευσης οχημάτων
  • Η συντήρηση, καθ’ όσον υπάρχει το έργο, ολόκληρης της υπάρχουσας περιπατητικής διαδρομής, μήκους περίπου 1.000 μ.
  • Ο φωτισμός των γηπέδων.

Ο εργολάβος επιλέγεται από τον δωρητή, ενώ την επίβλεψη θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων.

Διαβάστε επίσης

Back to top button