Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κατατέθηκε η τροπολογία «βοήθειας» των σωματείων για το μητρώο της ΓΓΑ

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο μητρώο της ΓΓΑ για το οποίο αντιδρά η ΕΠΟ. Τι προβλέπει η τροπολογία και τα αριθμητικά στοιχεία της τρέχουσας κατάστασης.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο μητρώο της ΓΓΑ για το οποίο αντιδρά η ΕΠΟ. Τι προβλέπει η τροπολογία και τα αριθμητικά στοιχεία της τρέχουσας κατάστασης.

Η ΕΠΟ «φωνάζει» για το Μητρώο Σωματείων αλλά ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δεν κάνει πίσω…

Τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων για το έτος 2022. Από αύριο 1/10 έως και τις 30/11 θα εξετάζονται τα δικαιολογητικά όσων κατατεθειμένων αιτήσεων δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί και θα «τρέχει» το δίμηνο χρονικό περιθώριο «θεραπείας» τους, εφόσον χρειάζεται, από τα σωματεία.

Ήδη, όπως δήλωσε από την περασμένη Δευτέρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατατέθηκε και η Τροπολογία (η οποία ενσωματώνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή) ώστε: και όλα εκείνα τα σωματεία που ολοκλήρωσαν την υποβολή αίτησης στο Μητρώο και κατέχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα) να έχουν το δικαίωμα χρήσης των Δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους εκδίδουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΓΑ, η τρέχουσα κατάσταση εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων στο Μητρώο, έως και σήμερα στις 9 το πρωί, έχει ως εξής:

-5.724 σωματεία από τις 54 Ομοσπονδίες είναι πλήρως εγγεγραμμένα και νόμιμα (4.034 το 2020 και 4.882 το 2021)

-556 σωματεία –επιπλέον- ολοκλήρωσαν και κατέθεσαν τις αιτήσεις τους, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης των δικαιολογητικών τους ή χρειάζεται να τις διορθώσουν (με περιθώριο έως και τις 30/11)

-291 σωματεία επεξεργάζονται ακόμα τις αιτήσεις τους (κι έχουν δικαίωμα υποβολής έως και απόψε τα μεσάνυχτα).

Ειδικά για το ποδόσφαιρο:

– 1.907 σωματεία είναι πλήρως εγγεγραμμένα και νόμιμα,

– 309 σωματεία –επιπλέον- ολοκλήρωσαν και κατέθεσαν τις αιτήσεις τους, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης των δικαιολογητικών τους ή χρειάζεται να τις διορθώσουν (με περιθώριο έως και τις 30/11),

– 71 σωματεία επεξεργάζονται ακόμα τις αιτήσεις τους (κι έχουν δικαίωμα υποβολής έως και απόψε τα μεσάνυχτα).

Συμπερασματικά, 2.287 ποδοσφαιρικά σωματεία έχουν προσέλθει στο Μητρώο από τα συνολικά 2.585 ενεργά, ήτοι το 88,5% της δύναμης που επισήμως έχουν δηλώσει οι 54 ΕΠΣ.

Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της ΓΓΑ δείχνουν πως τουλάχιστον το 33% των σωματείων, που ακόμα δεν έχουν εγγραφεί πλήρως στο Μητρώο, στερούνται του βασικού προαπαιτούμενου της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης (παρότι απαιτείται, βάσει νόμου, από το 1999).

Επισημαίνεται, τέλος, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι εφόσον κατά τον χρόνο έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων οποιουδήποτε σωματείου σε επίσημη διοργάνωση αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, τότε η νομιμότητα της συμμετοχής του στη διοργάνωση διατηρείται έως και την ολοκλήρωσή της.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button