Τοπικά Σπορ

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro ο Λαμιώτης Γρηγόρης Τσαλαφούτας! (φωτογραφίες)

Ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας αθλητής από τη Δίβρη Λαμίας σε αγώνα στο παγκόσμιο Enduro στην Ιταλία.

Ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας αθλητής από τη Δίβρη Λαμίας σε αγώνα στο παγκόσμιο Enduro στην Ιταλία.

Ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας (πρωταθλητής Ελλάδος 2022 στο Enduro ) , ο Ελισσαίος Γούβης (διακρίσεις σε downhill και Enduro) και ο Σωκράτης Ζώτος ( πανελλήνιος πρωταθλητής 2021 στο Enduro) , βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Finale Ligure στην Ιταλία για να λάβουν μέρος στο Trophy Of Nations, (Αγώνας των εθνών) που είναι ενταγμένος στο EWS παγκόσμιο Enduro.

Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό αγώνα στον κόσμο, καθώς οι αναβάτες αγωνίζονται ομαδικά. Αποτελεί το φινάλε της σεζόν, και έτσι συγκεντρώνει αθλητές παγκόσμιου φήμης. Κάθε χώρα αγωνίζεται με 3 αναβάτες, όπου για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής πρέπει τουλάχιστον ένας από αυτούς να βρίσκεται στην Παγκόσμια Κατάταξη, στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι τρεις αθλητές μας βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη. Επίσης να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί ως ομάδα σε αγώνα Enduro του παγκοσμίου.

Στον αγώνα συμμετέχουν 27 ομάδες από  χώρες από όλων τον κόσμο, η συνολική διαδρομή αποτελείται από 64χιλιόμετρα, με +1950 θετικά υψομετρικά και -2500 αρνητικά υψομετρικά και περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές.

Σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, είναι τα δοκιμαστικά, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να δουν μόνο μια φορά την κάθε ειδική. Και το βράδυ είναι η μεγάλη παρέλαση των Εθνών. Ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός.

Να ευχηθούμε στα παιδιά καλή επιτυχία, και καλή διασκέδαση.

Διαβάστε επίσης

Back to top button