FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Είχε να κερδίσει ΟΦΗ… και Ευαγγέλου!

Απίστευτα πράγματα από τον Ευαγγέλου στο ΔΑΚ Λαμίας και στο παιχνίδι του ΠΑΣ Λαμία με τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά το θέμα δεν είναι το σκορ αλλά τα «έκτροπα» που έκανε ο διαιτητής του αγώνα Άγγελος Ευαγγέλου.

Ο διαιτητής του αγώνα δεν έδωσε 3 καθαρά πέναλτι στην ομάδα του ΠΑΣ, εξαγριώνοντας ομάδα και οπαδούς.

Τα γκολ πέτυχαν ο Νέιρα με έναν πολύ τυχερό τρόπο, ενώ ο 1-1 έγινε με γκολ πέναλτι του Μπαράλες.

Το ματς:

Οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, η τίμη των εισιτηρίων στην προπώληση οικονομική συνεπώς δεν υπήρχε δικαιολογία για να μην βρεθεί κάποιος στο γήπεδο. Περίπου 3500 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στο ΔΑΚ δίνοντας τον παλμό αποτελώντας ξανά τον 12ο παίκτη της ομάδας. Έτσι έπαιξαν

Συνταγή που…αποδίδει δεν αλλάζει για αυτό ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα χωρίς αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα σην Ξάνθη.

4-2-3-1 λοιπόν με Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Αναστασιάδη, Αντέτζο και Βάντερσον στην τετράδα της άμυας, Μπλάζιτς και Δημούτσος στα χαφ, Μπερτόλιο σε ρόλο επιτελικού, Επστάιν αριστερά, Καραγκούνη δεξιά και στην κορυφή για ακόμη ένα παιχνίδι τον Χερόνιμο Μπαράλες.

Από την άλλη ο Νίκος Παπαδόπουλος ελέω και των αρκετών απουσιών ξεκίνησε με τον Στρέζο κάτω από τα γκολποστ, Νάστος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης και Αργυρόπουλος στην άμυνα, Μεγιάδο και Κοροβέση στα χαφ, Νειρά Αραβίδη και Πλατέλλα πίσω από τον Πατρίκ Βυουό σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Στο 20ο λεπτ΄π μια σέντρα του Πλατέλλα βρήκε το κεφάλι του Αραβίδη στο 2ο δοκάρι με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει εύκολα. Το σκληρό παιχνίδι και οι μάχες στο κέντρο έριξαν αρκετά το ρυθμό της αναμέτρησης. Στο 32′ ένα καλά εκτελεσμένο φάουλ του Επστάιν βρήκε τον Μπαράλες στη καρδιά της περιοχής αφύλακτο, ο οποίος έκανε αδύναμη κεφαλιά και ο Στρέζος μάζεψε.

Σκλήρο παιχνίδι από τους Κρητικούς, λιγοστές φάσεις H Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κυκλοφορώντας την μπάλα με στόχο να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια. Στο 4′ μια καλή φάση με Μπαράλες και Αντέτζο σταμάτησε ως οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι σε δύο περιπτώσεις με τον Ποτουρίδη έπαιξαν σκληρά με τον Καραγκούνη να…την πληρώνει και στις δύο περιπτώσεις, την δεύτερη μάλιστα άσχημα, με το ΔΑΚ να παγώνει προς στιγμήν, τον Λαμιώτη μεσοεπιθετικό όμως να σηκώνεται! Στο 39′ ακόμη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Επστάιν να εκτελεί ένα κόρνερ από αριστερά, όμως ο Αντέτζο αρχικά με το κεφάλι και στη συνέχεια ο Δημούτσος δεν κατόρθωσαν να στείλουν την μπάλα προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 42′ ένα λάθος της Λαμίας στο κέντρο λίγο έλειψε να φέρει το γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Πλατέλλα να φεύγει μόνος αφύλακτος αριστερά και να σουτάρει με τον Σαράνοφ να του λέει ένα μεγαλοπρεπέσταατο “ΟΧΙ”. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ένα σουτ του Μέρια κατέληξε άουτ με το σκορ να μένει στο 0-0 σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες.

Το ταμείο του ημιχρόνου: Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες.

Η Λαμία αν και μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση προσγειώθηκε απότομα από το σκληρό παιχνίδι των Κρητικών. Πολλά τα επικίνδυνα μαρκαρίισματα, μάχες σώμα με σώμα στο κέντρο και λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Μέτριο παιχνίδι και από την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας μας. Ο Σαράνοφ κράτησε την Λαμία στο 43′ όρθια δικαιώνοντας το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί εις βάρος του το τελευταίο διάστημα.

Στην επανάληψη ίδιο το σκηνικό με την Λαμία να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί και τον ΟΦΗ να συνεχίζει το σκληρό του παιχνίδι.

Ο Δημούτσος στο 51′ σούταρε με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μάκης Χάβος πέρασε τον Καραμάνο στη θέση του σαφώς επηρεασμένου από το τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ, Καραγκούνη.

Στο 58′ ο διαιτητής Ευαγγέλου σε μια πεντακάθαρη φάση που υπάρχει παράβαση του Νάστου πάνω στον Μπαράλες, δεν δίνει πέναλτι. (στην παρακάτω φώτο φαίνεται η…λαβή του Νάστου) Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα έρχεται και το γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Πλατέλλα σε μια περίεργη φάση να στέλνει με περιπετειώδη τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ.

Με την είσοδο του Μαστούρ στη θέση του κακού σήμερα Μπερτόλιο, η Λαμία αύξησε την πίεση της, αφήνοντας παράλληλα πολλά κενά στην άμυνα. Σε μια αντεπίθεση του ΟΦΗ στο 74′ ο Βάντερσον γκρέμισε τον Βουό σε καλή θέση, με το φάουλ του Ντίνα να καταλήγει άουτ. Το γκολ τελικά για την Λαμία ήρθε με την….τέταρτη. Αφού ο διαιτητής Ευαγγέλου σε τρεις περιπτώσεις πέναλτι έδειξε “παίζεται”, στην τέταρτη δεν χαρίστηκε.

Ο Μαστούρ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Νάστου, ο Μπαράλες εκτέλεσε το πέναλτι ευστοχόντας απέναντι στον Στρέζο για το 1-1. Η Λαμία συνέχισε να πιέζει με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη, όμως το γκολ της ανατροπής να μην έρχεται. Τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων ήταν λίγα βάσει της έκβασης της αναμέτρησης, με το σκορ να μένει στο 1-1 και την Λαμία να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ή αν θέλετε να χάνει τρεις βαθμούς.

 Τι μας έμεινε

Η αντίδραση που έδειξε η ομάδα μετά το 0-1 του ΟΦΗ. Έπνιξε τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους δημιουργώντας συνεχώς φάσεις, έφτασε στην ισοφάριση όμως δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή στο παιχνίδι.

ΜVP Αναμφίβολα η είσοδος του Μαστούρ έδωσε φτερά στα πόδια της Λαμίας, ενώ ήταν αυτός που έκανε την προσπάθεια και κέρδισε το πέναλτι στο οποίο ήρθε και η ισοφάριση με τον Μπαράλες. Κράτησε μπάλα, μοίρασε παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στο 1-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος) Σαράνοφ, Σκόνδρας, Βάντερσον, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μπερτόλιο, Καραγκούνης, Επστάιν, Μπαράλες.

Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Μαστούρ, Τσούκαλος, Βασιλαντωνόπουλος, Καραμάνος, Καρυπίδης, Πλιάτσικας.

ΟΦΗ: (Νίκος Παπαδόπουλος) Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Βουό, Πλατέλλας, Αραβίδης, Μιχόγεβιτς, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

Αναπληρωματικοί: Σωτηρίου, Ντίνας, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης, Παπαστεριανός, Δεληγιαννίδης, Σασσί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button