Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Amazon και Facebook θέλουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Primera Division

Δύο παγκόσμιου κολοσσοί του διαδικτύου, το Amazon και το Facebook, αποφάσισαν να μπουν στο «παιχνίδι» της μετάδοσης σπουδαίων αθλητικών γεγονότων κάνοντας πρόταση για την αγορά των δικαιωμάτων του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται όλο και περισσότερο πως στην ποδοσφαιρική βιομηχανία επίκειται επανάσταση, όσον αφορά τη μετάδοση των αγώνων, που αποτελεί και τον βασικό χρηματοδότη όλου του οικοδομήματος. Μέχρι τώρα η συνηθισμένη πρακτική θέλει τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα (κατά βάση συνδρομητικά) να πληρώνουν τεράστια ποσά για να εξασφαλίζουν την αποκλειστική μετάδοση των κορυφαίων διοργανώσεων. Η επερχόμενη ανατροπή θέλει τους γίγαντες του ίντερνετ να θέλουν και αυτοί το δικό τους κομμάτι από την «πίτα».

Σύμφωνα με την ισπανική El Confidencial, το Amazon, η αμερικανική πολυεθνική που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το Facebook, το πιο δημοφιλές social media, ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία διεκδίκησης των δικαιωμάτων του ισπανικού πρωταθλήματος, για την περίοδο 2019-22.Για όσους δε γνωρίζουν, οι συγκεκριμένες εταιρείες διαθέτουν ειδικές πλατφόρμες που μεταδίδουν βίντεο, ζωντανό περιεχόμενο, σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, κλπ. Αυτές είναι το Amazon Prime και tο Facebook Watch.

Πριν από μερικές ημέρες σας μεταφέραμε τις δηλώσεις του προέδρου της Ισπανικής Λίγκας, Χαβιέ Τέμπας, ο οποίος αποκάλυψε πως ο στόχος είναι τα ετήσια τηλεοπτικά έσοδα της ΛαΛίγκα να ανέβουν από το 1,65 δισ. που είναι σήμερα στα 2,3 δισ. Δεν αποκλείεται αυτή του η τοποθέτηση να βασίζεται στις πρώτες διερευνητικές επαφές που έχει κάνει με τους εν λόγω γίγαντες του διαδικτύου (που έχουν την οικονομική ισχύ να αποκτήσουν ό,τι επιθυμούν), ή στη λογική σκέψη πως τα παραδοσιακά κανάλια θα χρειαστεί να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να μη χάσουν τα δικαιώματα.

Παρόμοια ρεπορτάζ έχουν προκύψει και στη Βρετανία, με την Πρέμιερ Λιγκ να είναι το πιο εμπορικό πρωτάθλημα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το μόνο σίγουρο και επιβεβαιωμένο είναι πως οι διαδικτυακές εταιρείες θέλουν να βάλουν το ποδόσφαιρο στο πρόγραμμά τους και μέχρι στιγμής το έχουν πετύχει μέσω ειδικών ντοκιμαντέρ. To Facebook ετοίμασε σειρά για την Ρεάλ Μαδρίτης, το Amazon συνεργάζεται με τη Μάντσεστερ Σίτι, το Netflix με τη Γιουβέντους, Η Verizon με την Μπαρτσελόνα, κλπ.

Πηγή: Bigbusiness.gr

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button