Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Νεκροθάφτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ο Αυγενάκης»

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων χαρακτήρισε... νεκροθάφτη τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων χαρακτήρισε… νεκροθάφτη τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Με αφορμή την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, λόγω του νόμου για το μητρώο των συλλόγων, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τα οποία ανεστάλησαν από την ΕΠΟ, επισφραγίζουν την άποψη πως ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξελίσσεται σε «νεκροθάφτης» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων, που μετ’ εμποδίων έγιναν την τελευταία διετία λόγω της πανδημίας και με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δίνει τη χαριστική βολή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί την πρώτη ύλη και το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα έπρεπε να δίνεται περισσότερος σεβασμός από τα αρμόδια όργανα κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Ο αθλητικός νόμος για το μητρώο αντί να διευκολύνει στην πράξει, σφίγγει περισσότερο τη θηλιά γύρω από τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Δεν είναι δυνατόν σωματεία με ενεργή συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα, σωματεία που κρατούν ψηλά τη σημαία των ερειπωμένων χωριών, σωματεία που χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από την πολιτεία φέρνουν παιδιά στο γήπεδο, να θεωρούνται ξαφνικά ανύπαρκτα και να μην έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Λύση υπάρχει και είναι απλή: Αποσύνδεση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τη δυνατότητα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων και συμμετοχής σε πρωταθλήματα.

Ως βουλευτής καταθέτω ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας και θα συνεχίσω με κάθε τρόπο να μάχομαι υπέρ του δικαίου και του αυτονόητου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button