Τοπικά Σπορ

Trophy of Nations: Στην 17η θέση Ελλάδα με τη συμμετοχή του Λαμιώτη Γρηγόρη Τσαλαφούτα! (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Finale Ligure της Ιταλίας ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Enduro, το Trophy of Nations (αγώνας των Εθνών ). 

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Finale Ligure της Ιταλίας ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Enduro, το Trophy of Nations (αγώνας των Εθνών ).

Η Σεζόν έκλεισε με ένα μοναδικό για το είδος του αγώνα όπου απαιτεί οι αναβάτες να τρέχουν ανά ομάδες των τριών και όχι μεμονωμένα όπως συνηθίζεται, αγωνιζόμενοι ανά χώρες. Με πρωτόγνωρο κριτήριο για την Ελλάδα ότι τις ειδικές διαδρομές του αγώνα έχεις δικαίωμα να τις δεις μόνο μία φορά.

Η Ελλάδα έλαβε για πρώτη φορά μέρος αποτελούμενοι από τους:  Γρηγόρη Τσαλαφούτα, Ελισσαίο Γούβη και Σωκράτη Ζώτο.

Ο αγώνας αποτελούνταν από 5 ειδικές διαδρομές με συνολικά 64 χλμ, με +1950μ θετικά υψομετρικά και – 2500μ αρνητικά υψομετρικά.

Η Ελληνική ομάδα κατάφερε να κερδίσει την 17η θέση ανάμεσα σε 25 χώρες από τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου. Μία πολύ καλή εμφάνιση για πρώτη συμμετοχή, αν αναλογιστούμε και την ατυχία της ομάδας μας να έχει μία πτώση και ένα σκασμένο λάστιχο, εμπόδια που όμως που δεν τους πτόησαν και κατάφεραν να βγάλουν εις πέρας έναν από τους δυσκολότερους αγώνες, χωρίς να πάρουν καμία ποινή ή ακόμη και αποκλεισμό όπως συνέβη σε άλλες ομάδες.

Η νικήτρια ομάδα ήταν η Νέα Ζηλανδία, στη δεύτερη θέση η Γαλλία και στην τρίτη θέση οι ΗΠΑ.

Η Ελληνική ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, αφού  τα απαραίτητα έξοδα καλύφθηκαν μέσω crowdfunder.

Συγχαρητήρια σε όλους του αναβάτες που έλαβαν μέρος και ιδιαίτερα στο Γρηγόρη, τον Ελισαίο και το Σωκράτη που έκαναν την αρχή για τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button