ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Άνετος» στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο ΠΑΣ Λαμία!

Με μία γκολάρα του Κώστα Προβυδάκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά και το πρώτο γκολ του Μαρμεντίνι σε επίσημο αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικότατου Αλμωπού Αριδαίας και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με μία γκολάρα του Κώστα Προβυδάκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά και το πρώτο γκολ του Μαρμεντίνι σε επίσημο αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικότατου Αλμωπού Αριδαίας και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με σκορ 0-2 και πρωταγωνιστές του δύο σκόρερ Προβυδάκη και Μαρμεντίνι, η Λαμία προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφήνοντας εκτός τον Αλμωπό Αριδαίας.

Έτσι ξεκίνησε η Λαμία

Ο Φέστα όπως αναμενόταν ξεκίνησε τον αγώνα κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας με αρκετές αλλαγές. Ο Γκαραβέλης πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Προβυδάκης αγωνίστηκε δεξιά, ο Σαραμαντάς αριστερά ενώ για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς είδαμε τον Τζανετόπουλο με τον Μπενίτεζ να απαρτίζουν το κεντρικό αμυντικπο δίδυμο.

Στο κέντρο βρέθηκαν ο Σλίβκα με τον Νούνιες ενώ πιο μπροστά τους βρισκόταν ο Μαρμεντίνι. Στα άκρα της επίθεσης αριστερά ξεκίνησε ο Ρόμανιτς και δεξιά ο Ασκόφσκι. Στο κέντρο της επίθεσης θέση πήρε ο Πέτρος Γιακουμάκης.

Το ματς:

Πιο δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα μπήκε ο Αλμωπός, ο οποίος είχε και την διάθεση αλλά και το κίνητρο να πιέσει ψηλά έτσι ώστε να ξαφνιάσει την ομάδα της Λαμίας.

Μετά τα πρώτα λεπτά, η Λαμία ισορρόπισε το παιχνίδι, πήρε την μπάλα στα πόδια και δημιουργούσε αυτή το παιχνίδι με τον Μαρμεντίνι και τον Ασκόφσκι να έχουν την περισσότερη ώρα τη μπάλα.

Η αλλαγή κατοχής στο παιχνίδι, έφερε τον ΠΑΣ στο προσκήνιο και στο 11΄έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Τζανετόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης, ο οποίος είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού σήμερα, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ξεπερνώντας και το πρώτο τέταρτο στο ματς, η Λαμία συνέχιζε να ανεβάζει τον ρυθμό της, να πιέζει ακόμη περισσότερο τον Αλμωπό, με στόχο το γκολ στο πρώτο μέρος που θα βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές να «λυθούν» και να παίξουν με λιγότερο άγχος.

Και το γκολ ήρθε! Και μάλιστα ήταν μία γκολάρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη. Ο πλάγιος μπακ της Λαμίας στο 26΄ του αγώνα ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ για την ομάδα του και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 0-1.

Το πρώτο μισάωρο στα Γιαννιτσά πέρασαν με τον ΠΑΣ Λαμία να έχει ανοίξει το σκορ, να έχει κερδίσει ήδη 4 κόρνερ ενώ είχε την καθολική κατοχή της μπάλας. Από την άλλη η ομάδα της Αριδαίας, μετά το καλό πρώτο πεντάλεπτο αρκέστηκε στο ρόλο του «κομπράσου», ενώ στο 25΄και στο 30΄παίκτες του Αλμωπού αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τσακαλίδη.

Παρόλο αυτά… οι πάντα επικίνδυνοι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο… και αντέδρασαν!

Στο 38΄ο Αλμωπός προσπάθησε και έφτασε σε θέση βολής, όμως η ενέργεια των επιθετικών των γηπεδούχων σταμάτησε από παρέμβαση του Αργεντινού στόπερ της Λαμίας, Όλιβερ Μπενίτεζ.

Ότι δεν έκανε στο 38΄του αγώνα ο Αλμωπός, το πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, βρίσκοντας δίχτυα με τον Γιουκούδη, όμως ο διαιτητής του αγώνα μαζί με τον βοηθό ακύρωσαν σωστά το τέρμα ως οφ-σάιντ.

Το 0-1 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον ΠΑΣ δίκαια βρισκόταν μπροστά στο σκορ…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να μπαίνει πιο δυνατά, να προσπαθεί ήδη από τα πρώτα λεπτά να σκοράρει και δεύτερο γκολ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας τη νίκη και την πρόκριση.

Στο 60΄λοιπόν ο Μαρμεντίνι βρίσκει δίχτυα εκτελώντας σωστά τον Ντόκιτς με δυνατό πλασέ για το 0-2 των «κυανόλευκων».

Μετά και από το 0-2 η Λαμία έριξε κάπως τον ρυθμό της, χωρίς βέβαια να δώσει δικαίωμα στον Αλμωπό να πάρει την κατοχή και να απειλήσει. Οι αλλαγές του Φέστα έδωσαν φρεσκάδα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχαν ορισμένες καλές ευκαιρίες για να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα δεν είχαμε κάποια αλλαγή στο σκορ, η Λαμία παρουσιάστηκε σοβαρή σε ένα ακόμη παιχνίδι, μείωσε αισθητά τα λάθης της και δίκαια πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Dokic, Παρασκευάς, Σέχου, Τσιμπούκας, Γιαλαμούδης, Έππας, Πέλκας, Κολλαρας, Πόποβιτς, Γιουκούδης, Πέττας

Αναπληρωματικοί: Τέντζερης, Σουλιώτης, Ασλμπάνολογλου, Rivas, Παπαδόπουλος, Κέρθι, Τσίπουρας, Κώνστας, Μανωλάκης

ΠΑΣ Λαμία (Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Nunez, Γιακουμάκης, Slivka, Marmentini, Benitez, Ashkovski, Romanic

Αναπληρωματικοί: Τρόπουλος, Μανούσος, Καραμάνος, Simon, Bejarano, Μπάμπης, Κοντονίκος, Κορνέζος, Τσούκαλος

Διαβάστε επίσης

Back to top button