Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Μια ακόμη «παράταση» για τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 71-58 τον Ολυμπιακό στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Basket League. Έτσι, ο τίτλος για τη σεζόν 2016-17 θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ την προσεχή Κυριακή.

Στο πολύ νευρικό ξεκίνημα του ματς, ο Παναθηναϊκός κατάφερε από τη γραμμή των βολών να πάρει ισχνό προβάδισμα, με τον Γιανγκ όμως να κάνει «ζημιά» στην αντίπερα όχθη και με γκολ-φάουλ να διαμορφώνει το 7-6 στα πρώτα έξι λεπτά. Η είσοδος του Καλάθη, αφού ο Τζέιμς είχε ξεκινήσει στη βασική πεντάδα, έδωσε καλύτερο ρυθμό στους γηπεδούχους, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ, με τον διεθνή γκαρντ να «γράφει» με τρίποντο το 18-11 της πρώτης περιόδου.

Ένα τρίποντο του Παπανικολάου και τρεις βολές του Σπανούλη έδωσαν τη δυνατότητα στους «ερυθρολεύκους» να «κολλήσουν» και πάλι, κάτι που όμως δε θα συνέβαινε για πολύ ακόμη. Το «δίδυμο» Καλάθη-Τζέιμς ήταν η «συνταγή» του Πασκουάλ για να ξεφύγει το «τριφύλλι», με τον πρώτο να παίζει εξαιρετική άμυνα στον Σπανούλη, να εκτελεί στον αιφνιδιασμό και να σερβίρει έτοιμα καλάθια στους ψηλούς, με τους Μιλουτίνοφ-Γιανγκ ταυτόχρονα φορτωμένους με δύο φάουλ, για να αναγκαστεί σε τάιμ άουτ ο Σφαιρόπουλος στο 18ο λεπτό, με το σκορ στο 35-26. Η απόσταση θα έφτανε σε διψήφιο νούμερο, με τις βολές του Τζέιμς να σημειώνουν το 39-28 του ημιχρόνου, με τα μακρινά σουτ του Ρίβερς να έχουν επίσης δώσει σημαντικές λύσεις.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός επιδόθηκε σε «σόου», με τον Καλάθη να πασάρει και τους Γκάμπριελ-Σίνγκλετον να καρφώνουν εντυπωσιακά, την ίδια ώρα που ο Γκιστ ήταν το «σημείο αναφοράς» μίας εξαιρετικής άμυνας που έφερε τη διαφορά στο +15 (45-30). Ο Τζέιμς αντικατέστησε επάξια τον αρχηγό των «πρασίνων» και οι συνεργασίες του Γκάμπριελ-Γκιστ-Μπορούση αύξησαν περαιτέρω την απόσταση, που βρέθηκε στο +21 με τρίποντο του Σίνγκλετον, μισό λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου (59-38). Η βολή του Γκριν στην τεχνική ποινή του Τζέιμς διαμόρφωσε το 59-39.

Ο ενθουσιασμός που επήλθε για τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε πως μπορούσε να τον βάλει σε κίνδυνο, αφού με συνεχόμενα λάθη δόθηκε η δυνατότητα στον αντίπαλό του να τον ανησυχήσει λίγο μετά τα μέσα της τελευταίας περιόδου, με τον Πασκουάλ να παίρνει τάιμ άουτ βλέποντας τον Γκριν να σκοράρει ξανά (65-50 στο 36′). Η αντεπίθεση αυτή, ωστόσο, συνέχεια δεν είχε με τους Πειραιώτες να μη βρίσκουν στην ουσία καλό ρυθμό ούτε σε αυτό το σημείο, για να μείνει η απόσταση σε διαστάσεις θριάμβου για τον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 18-11, 39-38, 59-39, 71-58.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 20 (3), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 3, Τολιόπουλος, Σπανούλης 3, Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 3 (1).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button