Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η χειρότερη Γιουβέντους και τα αρνητικά ρεκόρ που την «στοιχειώνουν»

Η Γιουβέντους αποτελεί την μεγαλύτερη... απογοήτευση του εφετινού Champions League, καθώς έμεινε εκτός της νοκ άουτ φάσης και κινδυνεύει την τελευταία αγωνιστική να μην προκριθεί ούτε στο Europa League.

Η Γιουβέντους αποτελεί την μεγαλύτερη… απογοήτευση του εφετινού Champions League, καθώς έμεινε εκτός της νοκ άουτ φάσης και κινδυνεύει την τελευταία αγωνιστική να μην προκριθεί ούτε στο Europa League.

Με μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές και 11 γκολ παθητικό, σίγουρα δεν θυμίζει την «γηραιά κυρία». Tα τελευταία χρόνια, η Γιουβέντους δεν αποτελεί σίγουρα, το φόβητρο που ήταν παλιά, αλλά δεν παύει να έχει ένα από τα μεγαλύτερα «brand names» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την τραγική εικόνα της Γιουβέντους που έχει χάσει δύο φορές από την Μπενφίκα, από την Μακάμπι Χάιφα και την Παρί Σεν Ζερμέν εκτός έδρας, παρουσιάζει τις «μαύρες» ευρωπαϊκές πορείες της.

Οι δύο αποκλεισμοί

Η Γιουβέντους κινδυνεύει να μείνει για τρίτη φορά στην Ιστορία της, στην τελευταία θέση του ομίλου. Η πρώτη φορά είχε καταγραφεί την περίοδο 2000-01 και μάλιστα υπήρχε έντονο… ελληνικό στοιχείο. Οι Ιταλοί είχαν βρεθεί στον όμιλο με Κορούνια, Παναθηναϊκό και Αμβούργο και κατετάγησαν τέταρτοι.

Μάλιστα, εκείνη την χρονιά είχε καταγραφεί και μία από τις… ιστορικότερες εμφανίσεις ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, καθώς οι «πράσινοι» είχαν νικήσει με 3-1 τους «μπιανκονέρι». Ενδεικτικό της απογοητευτικής Γιουβέντους εκείνη την χρονιά, είναι το γεγονός ότι παρουσίασε την χειρότερη άμυνα στην ευρωπαϊκή Ιστορία της, καθώς είχε δεχθεί 12 γκολ!

Την επόμενη χρονιά, η Γιουβέντους έμεινε πάλι στην τελευταία θέση του ομίλου έχοντας συγκεντρώσει επτά βαθμούς. Απέναντι σε Λεβερκούζεν, Κορούνια και Αρσεναλ είχε σημειώσει επτά γκολ και είχε δεχθεί οκτώ.

Η τρίτη θέση

Ακόμη δύο φορές, η Γιουβέντους κατέλαβε την τρίτη θέση του ομίλου της. Την σεζόν 2009-10, όταν η Ιντερ σημείωσε το ιστορικό τρεμπλ, η «γηραιά κυρία» δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο Champions League. Με δύο νικες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες έμεινε στην τρίτη θέση πίσω από Μπορντο και Μπάγερν Μονάχου.

Την σεζόν 2013-14, η Γιουβέντους με απολογισμό 1-3-2 και συνολικά έξι βαθμούς έμεινε πίσω από Ρεαλ Μαδρίτης και Γαλατασαράι με τέρματα 9-9.

Τα… αρνητικά ρεκόρ

Τα αρνητικά ρεκόρ που «στοιχειώνουν» την Γιουβέντους είναι αρκετά. Κατ’ αρχάς εάν δεν νικήσει την Παρί Σεν Ζερμέν θα έχει καταγράψει την «φτωχότερη» συγκομιδή βαθμών. Μέχρι στιγμής οι λιγότεροι βαθμοί που έχει κατακτήσει είναι έξι (σ.σ. Την σεζόν 2000-01 και την σεζόν 2013-14).

Παράλληλα, κινδυνεύει να… αποκτήσει την χειρότερη άμυνα στην Ιστορία της. Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 11 γκολ, κάτι που είχε συμβεί και τη σεζόν 2002-03 όταν σε τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση, ευνοήθηκε και προκρίθηκε. Η χειρότερη άμυνα είχε καταγραφεί τη σεζόν 2000-01 όπου είχε δεχθεί 12 τέρματα. Επομένως εάν στο Τορίνο η Παρί Σεν Ζερμέν σημειώσει δύο τέρματα, τότε θα έχει καταγραφεί ένα νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα οκτώ γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής η Γιουβέντους δεν κινδυνεύει να κάνει ρεκόρ μη παραγωγικότητας, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι την σεζόν 2009-10, είχε πετύχει μόλις τέσσερα γκολ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button