ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από τους δανεικούς Θανόπουλο και Πίντο, στον Νασιακόπουλο, τον Ασίγκμπα και τον Βλαχομήτρο (φωτογραφίες)

Με μία πρώτη σκέψη θα πει κανεις πως λίγοι είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το ταξίδι Ολυμπιακός---> ΠΑΣ Λαμία. Έλα όμως που είναι αρκετοί!

Με μία πρώτη σκέψη θα πει κανεις πως λίγοι είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το ταξίδι Ολυμπιακός—> ΠΑΣ Λαμία. Έλα όμως που είναι αρκετοί!

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 10η αγωνιστική της SuperLeague 1 πλησιάζει και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα με pre game αφιερώματα.

Αυτή τη φορά, όπως κάθε φορά πριν από αγώνα της Λαμίας, θα δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές έκαναν το ταξίδι Ολυμπιακός—> ΠΑΣ Λαμία. Το αντίστοιχο δρομολόγιο δύσκολο να το κάνει κανείς, αλλά ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να δούμε ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ να παίρνει μεταγραφή στους Πειραιώτες.

  • Στα δικά μας τώρα, οι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι είναι συνολικά 7. Θα συμπεριλάβουμε στο αφιέρωμά μας και τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών.
  • Από αυτούς τους έξη οι δύο είναι ξένοι.
  • Ένας Βραζιλιάνος και Γκανέζος. Μάλιστα και οι δύο αγωνίζονται στην άμυνα.
  • Δύο από αυτούς αγωνίζονται ακόμη στη Λαμία, ενώ ένας από την παρέα, παίζει σε ομάδα της Α΄Φθιώτιδας αυτή τη στιγμή.

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά:

Δημήτρης Θανόπουλος:

Ο πρώτος που έκανε το ταξίδι αυτό, ήταν ο δεξιός μέσος, Δημήτρης Θανόπουλος. Τη σεζόν 2007-2008, ο Θανόπουλος δίνεται δανεικός απο τον Ολυμπιακό στη Λαμία και αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο.

Τελευταί ομάδα που αγωνίστηκε ο Θανόπουλος ήταν ο Άρης Πετρούπολης.

Λεάντρο Πίντο:

Ο δεύτερος της παρέας, είναι ο Βραζιλιάνος αμυντικός Λεάντρο Πίντο. Αρχικά ο Πίντο τη σεζόν 2014-2015 ήρθε στη Λαμία ως δανεικός, ενώ έναν χρόνο αργότερα ξαναφόρεσε τα «κυανόλευκα» ως ελεύθερος πλέον.

Συνολικά έπαιξε σε 43 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ. Πλέον αγωνίζεται στην Σερβία και Radnik.

Αχιλλέας Νασιακόπουλος:

Ο μικρός της παρέας μας, είναι ένα ταλαντούχο παιδί, ο Αχιλλέας Νασιακόπουλος. Τον Φεβρουάριο του 2015 ο Νασιακόπουλος, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Λαμία και πρωτοξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Αίαντα Λαμίας, επιστρέφει στην πόλη του για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας Κ19 του συλλόγου. Πριν, αγωνιζόταν με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού με αρκετά καλή παρουσία.

Έπαιξε μάλιστα σε 4 παιχνίδια του UEFA Champions League K19 με τα «ερυθρόλευκα» κόντρα σε Μπενφίκα, Άντερλεχτ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Πλέον φορά τη φανέλα του Αστέρα Σταυρού, ομάδα της Α΄Φθιώτιδας.

Μάρκ Ασίγκμπα: 

Συνεχίζουμε και πάμε στον Μάρκ Ασίγκμπα. Ο Γκανέζος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2017 και φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας, μετρώντας 77 αγώνες με 2 γκολ.

Πλέον παίζει στην Καλαμάτα, της SuperLeague 2.

Τάσος Καραμάνος:

Πέμπτος της λίστας είναι ο Τάσος Καραμάνος. Ο Έλληνας φορ, δεν κατάφερε να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όμως με τη Λαμία από το 2018 που βρίσκεται στην ομάδα έχει εμφανιστεί σε 126 αγώνες με 8 γκολ και 8 ασίστ.

Μανώλης Σιάλακας: 

Φτάσαμε στον προτελευταίο, τον Μανώλη Σάλιακα. Ο Κρητικός αμυντικός, ήρθε το καλοκαίρι του 2019 στη Φθιώτιδα, αγωνίστηκε σε 29 αγωνές της SuperLeague 1 και του Κυπέλλου Ελλάδος και κατάφερε να σκοράρει 2 φορές.

Πλέον, παίζει στην Γερμανία και την Ζάνκτ Πάουλι.

Ανέστης Βλαχομήτρος:

Τελευταίος της λίστας μας είναι ο Ανέστης Βλαχομήτρος. Αρχισκόρερ της ομάδας Κ19 του ΠΑΣ Λαμία για αρκετά χρόνια, ο νεαρός σέντερ φορ από την Εύβοια αποχώρησε το φετινό καλοκαίρι από τη Φθιώτιδα για να κάνει το βήμα παραπάνω, παίζοντας για την ομάδα Β΄του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Back to top button