Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΟΦΗ-Ιωνικός: Ματς ζωής και θανάτου στο Ηράκλειο

Σε μια σημαντική αναμέτρηση στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ιωνικό για την 11η αγωνιστική της Super League 1.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 18 φορές με γηπεδούχο τον ΟΦΗ και καμία από αυτές δεν έχει τελειώσει με ισοπαλία. Όλες τους οι αναμετρήσεις στην Κρήτη είχαν γκολ και νικητή, με τον Ιωνικό να έχει επικρατήσει στο πρώτο και στο τελευταίο ματς που έχουν δώσει.

Στις 25 Φεβρουαρίου 1990 συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League και ο Ιωνικός απάντησε στην εκτός έδρας νίκη που είχε κάνει ο ΟΦΗ στον πρώτο γύρο και επικράτησε με 2-1 μέσα στο Ηράκλειο. Τα γκολ των Βογιατζή και Τσιώλη έδωσαν τη νίκη, ενώ ο Βάβουλας απλά μείωσε σε 2-1.

Ενδιάμεσα υπάρχουν δύο νίκες του Ιωνικού, με 2-0 1997-98 και το 2003-04 με 2-1. Ο ΟΦΗ έχει συνολικά 14 νίκες με τις τέσσερις από αυτές να είναι με σκορ 2-1. Αυτό είναι και το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις τους στην Κρήτη, αφού εκτός από τις τέσσερις του ΟΦΗ, υπάρχουν και δύο του Ιωνικού.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και για την δεύτερη κατηγορία, με την πρώτη τους κόντρα να είναι στις 20 Νοεμβρίου 1966 στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ είχε πάρει τη νίκη τότε επί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ιωνικού με τα γκολ των Λεμονή (2’), Τσακίρογλου (88’), ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Διαμαντόπουλος στο 67ο λεπτό.

Ο Βαγγέλης Καλογερόπουλος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμετρήσεις ΟΦΗ – Ιωνικός και μάλιστα αυτό δεν οδήγησε σε νίκη της ομάδας της Νίκαιας, αλλά στο πιο παραγωγικό σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες, τη νίκη του ΟΦΗ με 5-3 στις 3 Μαρτίου 1991. Για τους κρητικούς είχαν σκοράρει από δύο φορές ο Ντελγάδο και ο Πατεμτζής, ενώ μια ο Μπόντα.

18 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

14 ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

– ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

4 ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 44-20

Διαβάστε επίσης

Back to top button