Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: Ο ένας για τη «ζωή» του και ο άλλος για την ψυχολογία του

Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (5/11, 21:00) στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος με τη σειρά του θέλει να συνεχίσει ένα μικρό θετικό σερί που «τρέχει».

Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (5/11, 21:00) στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος με τη σειρά του θέλει να συνεχίσει ένα μικρό θετικό σερί που «τρέχει».

Ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συναντηθεί συνολικά 28 φορές στην ιστορία τους. Η αρχή έγινε στις 19 Ιανουαρίου 1975, με την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους που έγινε στην Τούμπα και ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-1. Ο Γιώργος Κούδας μόλις στο 6ο λεπτό σημείωσε το πρώτο γκολ, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Κοπίτσης σε 1-1 στο 44ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, δύο του Παρίδη και ένα του Αποστολίδη.

Το αήττητο του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας για 13 ματς και στο 14ο ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρώτη του νίκη. Στις 4 Φεβρουαρίου 2001 η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 3-2 χάρη στα γκολ των Έλντερ, Μπλέτσα και Κορμαρή, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει ο Καφές και ο Σπάσιτς.

Δεν υπάρχει “αγαπημένο” σκορ για τον ΠΑΟΚ στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετρά από πέντε νίκες με 1-0 και 2-1. Αντίθετα οι τρεις από τις τέσσερις ισοπαλίες που έχουν οι δύο ομάδες είναι με 1-1.

Τα επτά τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων είχαν νικητή στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στα πέντε και τον ΠΑΣ Γιάννινα στα δύο. Η τελευταία μεταξύ τους ισοπαλία ήταν στις 26 Απριλίου 2015 με 1-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρσι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησε μέσα στην Τούμπα με 1-0, χάρη στο γκολ του Πέδρο Κόντε. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στον δεύτερο γύρο με 4-0 μέσα στ Γιάννινα, ενώ στα Playoffs κάθε ομάδα επικράτησε στην έδρα της.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν ξεκίνησε με τρία νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα του, αλλά δεν κέρδισε τα δύο τελευταία εντός, με τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε με 2-1 και με τον Αστέρα Τρίπολης που έμεινε στην ισοπαλία 2-2.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αυτή τη σεζόν μέχρι τώρα έχει τέσσερις ήττες μακριά από την έδρα του, στις οποίες έχει σημειώσει γκολ μόνο απέναντι στον Ατρόμητο (2-1), ενώ έχει και μια ισοπαλία (2-2) με τον ΟΦΗ.

28 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΓΚΟΛ: 52-23

Διαβάστε επίσης

Back to top button