Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το 600άρι του Παράσχου ήλθε με… τηλεργασία!

Πώς μπορεί να έλθουν τα πράγματα καμιά φορά... #slgr #atromitosfc #paokfc #Παράσχος #slgrinterwetten #season2021_2022

Πώς μπορεί να έλθουν τα πράγματα καμιά φορά…

Ο Ατρόμητος χωρίς νίκη για εννέα παιχνίδια υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ. Στον πάγκο της μοναδικής ομάδας που δεν είχε νίκη έκλεινε δύο μήνες ο Γιώργος Παράσχος.

Μετρούσαμε τα παιχνίδια του και περιμέναμε αυτό με τον ΠΑΟΚ, ως το 600ο στην προπονητική του καριέρα στην Α’ Εθνική/Super League.

Λίγα όμως εικοσιτετράωρα πριν τον αγώνα ο έμπειρος τεχνικός και  οι συνεργάτες του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Έτσι ο Γιώργος Κορακάκης επιστρατεύθηκε στον πάγκο.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη και να κάνει ένα δώρο και στον απόντα προπονητή του, που όμως θα πρέπει του πιστώσουμε το 600ο παιχνίδι της καριέρας του, όσο και αν υπάρξουν ενστάσεις.

Γιατί μπορεί να μην ήταν στον πάγκο, αλλά παραμένει προπονητής της ομάδας, η ενδεκάδα ήταν επιλογή του, ενώ σίγουρα επικοινωνούσε με τον πάγκο της ομάδας για το κοουτσάρισμα.

Άλλωστε έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις απουσίας προπονητών από αγώνες, αλλά δεν σημαίνει ότι διακόπτεται η θητεία τους από το γεγονός ότι δεν κάθισαν σε κάποιο παιχνίδι στον πάγκο.

Για παράδειγμα η θητεία του Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ θεωρείται αδιάκοπη, ακόμα και όταν χρειάστηκε να πάει στην Ολλανδία για επέμβαση, αλλά ήταν σε συνεχή επαφή με την ομάδα, δίνοντας οδηγίες.

Και ο ίδιος ο Γιώργος Παράσχος μάλιστα στις 8 Νοεμβρίου 2010 είχε αναλάβει τον Πανιώνιο, αλλά δεν μπορούσε να είναι στο γήπεδο λόγω τιμωρίας.

Έτσι στις 13 Νοεμβρίου κοούτσαρε τον αγώνα με τον Ατρόμητο από μακριά, είτε από το σπίτι, είτε από κάποιο κλειστό χώρο στο γήπεδο, έλεγε τότε το ρεπορτάζ.

Δύο μέρες μετά παραιτήθηκε, αλλά εκείνο το παιχνίδι, που δεν είδε από κοντά θεωρείται δικό του.

Αν λοιπόν αποδεχτούμε τον όρο… τηλεργασία και στη προπονητική, ο Γιώργος Παράσχος έφτασε τους 600 αγώνες στην καριέρα του στην Α’ Εθνική/Super League.

Είναι ο δεύτερος άνθρωπος που το καταφέρνει, μετά το Ντούσαν Μπάγεβιτς, και βέβαια ο πρώτος Έλληνας.

Μάλιστα συνέβη 50 χρόνια και ένα μήνα μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής και 14 χρόνια μετά τη σύντομη πορεία του και ως προπονητής της ομάδας αυτής.

Οι προπονητές με τους περισσότερους αγώνες στην Α’ Εθνική/Super League

1. Ντούσαν Μπάγεβιτς 647
2. Γιώργος Παράσχος 600
3. Αντώνης Γεωργιάδης 586
4. Έγκεν Γκέραρντ 523
5. Βασίλης Δανιήλ 518

Μετά από οκτώμισι χρόνια νίκησε τον ΠΑΟΚ

Επίσης ο Γιώργος Παράσχος είχε να πανηγυρίσει νίκη επί του ΠΑΟΚ από τις 15 Μαΐου 2013, και τότε ως προπονητής του Ατρομήτου. Σε αγώνα των Playoffs, με ένα γκολ του Σουμπίνιο στο 90′ ο Ατρόμητος νικούσε με 2-1.

Διαβάστε επίσης

Back to top button