Τοπικές Ειδήσεις

Το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής στη Βέροια

Από τη Λαμία συμμετείχαν από το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας ο αρχηγός του συστήματος Τσέκος Βασίλειος, εκπαιδευμένος διασώστης της Π.Ο.Δ.Α.Ζ.

Το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής στη Βέροια

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή 75 Εθελοντών Διασωστών Άγριας Ζωής, μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ολοκληρώθηκε η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Άγριας Ζωής. Από τη Λαμία συμμετείχαν από το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας ο αρχηγός του συστήματος Τσέκος Βασίλειος, εκπαιδευμένος διασώστης της Π.Ο.Δ.Α.Ζ.

Η Συνάντηση έγινε στην Βέροια, από Παρασκευή 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας.

Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές Πρόσκοποι-Διασώστες Άγριας Ζωής, συγκεντρώθηκαν από πολλά μέρη της χώρας (28 πόλεις) με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, την εκπαίδευση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής. Το πρόγραμμα περιελάβανε μεταξύ άλλων εκπαιδευτική επίσκεψη και προσφορά εθελοντικής εργασίας στην ΜΚΟ Δράση για την Άγρια Ζωή στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Επίσης υλοποιήθηκαν εργαστήρια βιωματικών τεχνικών και δεξιοτήτων.

Η Συνάντηση ήταν ενταγμένη στην «Οικονομική Υποστήριξη Εξωστρεφών Δράσεων 2022» του Χ.Π. Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2022 που υλοποιεί το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Δήμος Βέροιας, η Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και το 3οΣύστημα Βέροιας πρόσφεραν απλόχερα την Βεροιώτικη φιλοξενία και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης ΠΟΔΑΖ.

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής συνιστά μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την δημιουργία Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντών Διασωστών Άγριας Ζωής (wildlife) συνεπίκουρο των φορέων Διάσωσης και Περίθαλψης στην χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίας μπορείτε να βρείτε εδώ: www.wildliferescuescout.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button