Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πρώτο δείγμα θετικό: Σε καλή κατάσταση, παρά την έντονη βροχόπτωση, οι αγωνιστικοί χώροι

Η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League, πέρα από τα όσα διαδραματίστηκαν στα γήπεδα, είχε ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο, την άρτια κατάσταση των χλοοταπήτων.

Η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League, πέρα από τα όσα διαδραματίστηκαν στα γήπεδα, είχε ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο, την άρτια κατάσταση των χλοοταπήτων.

Ενδεικτικά, παρά την έντονη βροχόπτωση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων Αστέρας Τρίπολης-Βόλος, Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Άρης, οι χλοοτάπητες των γηπέδων παρέμειναν σε καλή κατάσταση, γεγονός που πιστοποιεί ότι οι γηπεδούχες ομάδες μερίμνησαν για τη συντήρηση και βελτίωση των αγωνιστικών τους χώρων, επιτρέποντας έτσι στους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε καλές γηπεδικές συνθήκες.

Ασφαλώς, η συντήρηση και βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, στα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες της Super League, είναι μια διαρκής και συντονισμένη διαδικασία, η οποία συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και ιδίως όταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά και οι συχνοί αγώνες καταπονούν τους χλοοτάπητες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διεθνής οίκος STRI, με τον οποίο συνεργάζεται η Super League, έχει εκπονήσει ειδικό οδηγό συντήρησης και βελτιωτικών έργων για τους χλοοτάπητες, ο οποίος θα δοθεί σε όλες τις ομάδες της Super League, οι οποίες έχουν την ευθύνη της καλής κατάστασης των αγωνιστικών χώρων.

Σε κάθε περίπτωση, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η παρακολούθηση της κατάστασης των χλοοταπήτων από το διεθνή οίκο εμπειρογνωμόνων STRI, θα συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ορθή συντήρηση, αποκατάσταση, αλλά και βελτίωση των αγωνιστικών χώρων.

Διαβάστε επίσης

Back to top button